Mislim da vam je to sa sankcionisanjem nepravilnih servi prilicno pipava i jalova rabota, i da realno ne mozete otici dalje od "apelovanja", "skretanja paznje" i tome slicno. Da pojasnim zasto...
Iako je jedino i apsolutno tacno da postoje samo pravilna i nepravilna serva, u praksi, kao i u svim ovim dijalozima, pravi se razlika izmedju dve vrste nepravilne serve - one potpuno bezazlene, i one kojom se stice neka prednonst. Ako resite da sankcionisete, to se mora odnositi na SVAKU nepravilnu servu, a ne samo na "ovu drugu"... a koliko ljudi po vama servira pravilno u ligi? Po meni, ne vise od 20% i upravo u tome lezi glavni problem sa celom pricom. Poput one u kojoj je zabranjena trava bilo djavolje delo, dok je zabranjeni lepak bio sasvim prihvatljiv. Kriterijumi moraju biti jasno definisani i odnositi je jednako na sve (sa izuzetkom osoba sa invaliditetom naravno... btw veoma mi je drago sto je Buda bio tu, kao i svi ostali Obrenovcani).
Dakle, ljudi u ligi koji serviraju nepravilno je mnogo, verovatno znatno vise nego sto vecina smatra. Vecina njih to radi slucajno i/ili iz neznanja/navike i potpuno je bezazleno. I naravno, vecina njih toga uopste nije svesno. Ukoliko resite da uvedete sankcije, predlazem da se jedna sezona pauzira u takmicarskom smislu, i da se cela provede u vezbanju servi, uz strucnu pomoc, konsultacije i ispravke gresaka. Mada, nisam bas siguran da bi jedna sezona bila dovoljna.
Drugim recima, smatram da bi to pretvorilo ligu u cirkus, iz prostog razloga sto skoro niko ne servira pravilno.
Ve'lki pozdrav i srecna nova godina svima!