Помоћ у вези БХ гуме и куповина

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Помоћ у вези БХ гуме и куповина

Postod skublja » 30.07.2014, 01:08

Сад ћу да изнервирам пола форумаша, али шта је, ту је. Дакле, имам вишак кила, година и пара, а мањак времена и знања. Играм 2 - 3 пута седмично. Тренутно имам Stiga Rosewood NCT V FL са T05 max red и T05FX 1,9 black. Све је половно, али комбинација ми одговара, много спина. Једино ми никако не одговара конкавна дршка, посебно за bh, тако да ћу вероватно да продам тај рекет, заинтересовани могу да се јаве на пп са понудама (наравно да је све оригинал).

Даље, имам т.б. спирит са ст дршком. Дрво ми савршено лежи у руци. На фх је т05 1,9 црвена, нова, оригинал, а на бх је била нека јасака оригинал, нова, јефтина, али нити смрди нит мирише, безлична гума, продао сам је одмах. Одлучио сам да ту на бх ставим т64 танку, па шта буде. Иначе, фх ми је сасвим лепо ишао са овом комбинацијом, ваљда зато што нисам претерао са дебљином сунђера. Играћу и даље овим рекетом и покушаћу да прилагодим игру рекету, мада је то незахвална работа.

Дођосмо до главне теме. Стигло ми је дрво Stiga Infinity VPS V са contra.de сајта. Стрејт, мало слабије ми лежи у руци него спирит, другачија је дршка, али може да прође. За фх гуму планирам xiom vega pro, или adidas P7, ili Hurricane 3 Neo Provintial blue sponge, углавном нешто са нагласком на спин и висок избачај, брзина ми уопште није важна. Нећу да стављам тенерџи на ово дрво, чисто ради пробе. За разлику од фх, где ми је ситуација прилично јасна, немам појма шта да ставим на бх. Није ми лош бх, успе ми и чикита често, ни ту ми брзина није битна. Размишљао сам о stiga calibra sound или spin, ништа друго ми не пада на памет. Требало би да буде нешто са доста спина, са ниским избачајем, што због теорије, што због чињенице да ми је најчешћа грешка на бх управо пребачај стола.

Због тога молим форумаше за помоћ при избору бх гуме за ово дрво. Само конкретни предлози, са објашњењем, пожељно искуства али без филозофирања типа "што се не задржиш на спириту, купи гуму која одговара твом стилу игре/вештини/годинама/знању, добра је свака гума кад је нова и сл". Можете ми и понудити неку гуму на продају, али искључиво нову, у животу више нећу да ставим половну гуму на рекет. Ако већ нисам рекао (ваљда се види из писанија), играм оф, вучем спин и кад треба и кад не треба, обожавам да тачкирам бх из зглоба са стола. Хвала унапред свима који се јаве са конкретним предлозима и појашњењима.
skublja
 
Postovi: 3
Pridružio se: 11.03.2014, 19:31

Re: Помоћ у вези БХ гуме и куповина

Postod LucicNS » 30.07.2014, 06:25

skublja je napisao:Само конкретни предлози, са објашњењем, пожељно искуства али без филозофирања типа "што се не задржиш на спириту, купи гуму која одговара твом стилу игре/вештини/годинама/знању, добра је свака гума кад је нова и сл".


Taman sam mislio da ti odgovorim, a ono ti u stvari znaš bolje... :wink:
LucicNS
 
Postovi: 514
Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Lokacija: Novi Sad
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Re: Помоћ у вези БХ гуме и куповина

Postod skublja » 30.07.2014, 10:40

Филозоф бр. 1 се јавио. :nono: Слободно ми одговори, ТИ знаш боље, ја да знам не бих питао, није ме срамота да кажем да не знам и да питам. :) Највише бих ценио искуства форумаша са конкретним гумама на бх.
skublja
 
Postovi: 3
Pridružio se: 11.03.2014, 19:31

Re: Помоћ у вези БХ гуме и куповина

Postod Jovan » 30.07.2014, 11:45

skublja je napisao:Сад ћу да изнервирам пола форумаша, али шта је, ту је... Дођосмо до главне теме. Стигло ми је дрво Stiga Infinity VPS V са contra.de сајта. Стрејт,...

Ма, добро да је стрејт, само да није геј... :D

skublja je napisao:Требало би да буде нешто са доста спина, са ниским избачајем, што због теорије, што због чињенице да ми је најчешћа грешка на бх управо пребачај стола.

Ово ти није гаранција, ако гума има низак избачај и брза је, а теби игра спином на бекенду није јача страна, могуће је да смањиш проценат пребацивања стола за проценат погођених мрежица (дакле, скоро си на нули), остало због брзе гуме опет иде преко стола, осим на високим лоптицама и добро постављеном блоку (што може да се компензује и код гума са вишим избачајем уз прилагођавање руке, тј. угла рекета).
Делом ти зависи од дрвета, то ћеш сазнати тек кад будеш пробао.
Френдшип супер фх - јефтинија, тврда, мало нижи избачај, добар спин, релативно спорија - некоме може да одговара. Имао сам лепо искуство са њом, али није за сваког.
ЛКТ рапид спид - нижи избачај, бржа од претходне, али многи је купе и исхвале, па је после продају - ни она не одговара сваком.
Поменута стига - играо сам само једном са њом, и то не баш скоро, не знам, можда и одговара, ако ти је добар бекхенд.
Тибхар рапид - меканија од претходних, нижи избачај, стари тип гуме, солидна брзина и спин, ништа екстремно без брзог лепка, али солидно.
Јоола аир - брза, нижи избачај, мислим да нових више нема код нас.
Има још штошта, али и ово је много, сумњам да ће проћи у мору тензора које су популарне (пошто је на располагању
skublja je napisao:вишак кила, година и пара, а мањак времена и знања
.) :)
ПС. Ниједну од ових гума не продајем нити рекламирам.
Ниједном од ових гума нисам играо на поменутом дрвету.
И, да, заслуге за успешну игру новим дрветом (рекетом) припадају играчу, а за лошу игру крив је рекет...
Jovan
 
Postovi: 126
Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Re: Помоћ у вези БХ гуме и куповина

Postod Pedja » 30.07.2014, 13:37

nekim mojim drugarima je pomoglo kad su presli na sundjer 1,7 mm...Andro Rasant mislim...
Pedja
 
Postovi: 1006
Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Re: Помоћ у вези БХ гуме и куповина

Postod gimi » 02.08.2014, 15:07

Xiom Omega V Tour - 2.0
Korisnikov avatar
gimi
 
Postovi: 486
Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Lokacija: Beograd
Reket: maaa koga boli...

Re: Помоћ у вези БХ гуме и куповина

Postod skublja » 11.12.2014, 08:12

Очекивао сам да ће бити више одговора на моје питање. Узео сам Т64 1,7 црну и ставио је на БХ на спирит. Пробао сам прилично поставки, да не кажем сетапа, али спирит са Т05 на ФХ и Т64 на БХ је једноставно ВРХ. Т64 на БХ је фантастична варијанта, једноставно, све ради. Може чак и да се сече. Понекад не треба измишљати топлу воду.
skublja
 
Postovi: 3
Pridružio se: 11.03.2014, 19:31

Re: Помоћ у вези БХ гуме и куповина

Postod Milos ZA » 23.08.2015, 19:42

Skublja no comment ti si koliko vidim najpametniji forumas :D
Milos ZA
 
Postovi: 15
Pridružio se: 15.08.2015, 15:51


Povratak na Oprema

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju