od djordjestanic » 19.07.2011, 01:15
E, Ivane ovo je pravo pitanje. Pogledao sam video medjutim posle nekog vremena video mi se zablokirao pa ću ti odgovoriti u odnosu na ono što sam video.
Noge su ti katastrofa!
broj je redosled radnji - slovo je objašnjenje zašto:
1. Kada vidiš da će biti visoka lopta (bez obzira na rotaciju) treba odmah odskočiti od stola unazad i ulevo (govorim za dešnjaka) -
a. ovo se radi da sebi daš mesta za zamah ida te protivnička rotacija ne dovede u manjak prostora, posebno za one koji ti vraćaju sa straničnom rotacijom u bekend, ukoliko je stranična u forhend to ćeš pokupiti sa malo više puštenom rukom.
2. Ruku staviš u visini ramena ali u ravni tela, NE ZABACUJEŠ IZA LEĐA
b. jer tako gubiš vreme i eksplozivnost
3. Reket drziš malo zatvoren
c. to je da ti ne ode preko stola ako je pala na 2/3 stola
4. Ako je pala u zadnju trećeinu stola zatvori još malo reket i povuci spin na po sredini stola što bliže kraju stola
d. ovo radiš jer je udaranje lopte koja pada na kraj stola rizično, ovako si odigrao napadački, zadržao kontrolu nad sredinom stola, njega naterao da se kreće, omogućio si mu da pogreši ili odmah ili da ti da lakšu sledeću loptu
5. Ako je pala ispred 2/3 stola to udaraš!
e. ovo koliko sam video si ti prilično dobro uradio kada si bio malo dalje od lopte (a to će ti onaj odskok iz tačke 1 omogućiti). Ti u svim forhend udarcima grešiš jer sve udarce izvodiš tako da lakat savijaš na 33% putanje a treba na 66%.
TELO
Stojiš ko bandera. Prilikom početka udarca kukovi treba da budu okrenuti ka zidu sale na forhend stranu a onda se zajedno sa rukom izrotiraju i na kraju udarca treba da su okrenuti prema zidu sa protivničke strane.
Sve ovo lako ćeš uvežbati sa 5 treninga. 100 loptica u kutiji, protivnik ti diže zicere po celom stolu i to brzo i različitih visina i rotacija. Ti udaraš (skačeš unazad, rotiraš kukove) ti 100 lopti i to je to. Zapiši % uspešnosti i ponavljaj dok ne bude 90%. Mislim da ti je dosta 5 treninga za tako nešto....