Kako protiv visokih lopti?

Kako popraviti igru?

Kako protiv visokih lopti?

Postod ivan » 17.07.2011, 20:57

Uzasno sam los protiv visokih lopti. Evo jednog primera, mec od pre 15 dana, Djura uglavnom sve vraca, ali tu nema nekog posebnog spina, prosto visoka lopta sa malim donjim spinom. Vidim da dosta igraca to odmah pretvara u poen, ja uglavnom saljem u mrezu. Cak i one blizu mreze ne uspevam da zakucam. Gde gresim?

Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Kako protiv visokih lopti?

Postod phrnjak » 17.07.2011, 21:09

Ja jedva cekam visoke rezane lopte.
1. Dok ona sporo putuje namestim se na FH (posto sam desnjak, leva noga malo napred i blagi cucanj)
2. Loptu udaram kada mi je u visini ociju
3. Malo vise otvorim reket (u zavisnosti od intenziteta rotacije lopte koju dobijem) kao da gadjam protivnika u visini grudi
4. Udarac mora da bude brz tj. sa vecim trzajem kako bi ponistio rotaciju
5. Ruku dosta ranije zaustavljam nego kod spina
6. Ako protivnicka lopta pada na zadnji deo stola, ne udaram jako da odmah poentiram, nego slabije ali preciznije na BH kako bi dobio sledecu povoljniju loptu za udarac
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod Vladojica » 17.07.2011, 23:00

2:53 Skok - sut :D

Meni poseban problem predstavljaju lobovane lopte koje padaju blizu zadnje ivice stola, a ove sto padnu blizu mreze nekako i ubodem.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 17.07.2011, 23:16

phrnjak je napisao:Ja jedva cekam visoke rezane lopte.
1. Dok ona sporo putuje namestim se na FH (posto sam desnjak, leva noga malo napred i blagi cucanj)
2. Loptu udaram kada mi je u visini ociju
3. Malo vise otvorim reket (u zavisnosti od intenziteta rotacije lopte koju dobijem) kao da gadjam protivnika u visini grudi
4. Udarac mora da bude brz tj. sa vecim trzajem kako bi ponistio rotaciju
5. Ruku dosta ranije zaustavljam nego kod spina
6. Ako protivnicka lopta pada na zadnji deo stola, ne udaram jako da odmah poentiram, nego slabije ali preciznije na BH kako bi dobio sledecu povoljniju loptu za udarac

A jel udaras samo od nazad ka napred ili neku vrstu spina, ukoso? A taj trzaj za ponistavanje rotacije, jel unapred ili uvis?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod phrnjak » 17.07.2011, 23:28

Ja govorim o tackama. Dakle trzaj je unapred a reket otvaram zavisno od rotacije koja mi dodje. Ako slabije udarim ode u mrezu. Retko kad spinujem takvu loptu. Dok smo zajedno trenirali na Topcideru, dostigao sam nivo forme da sam 80% takvih lopti poentirao. Sad se desava da nemam brzinu ili snagu da iskocim FH ako mi takva lopta dolazi na BH nego kukavicki otpimplam. Trening je cudo.
Korisnikov avatar
phrnjak

Postod ivan » 17.07.2011, 23:49

Pa i ja sam uspevao ponekad, ali ako je lopta oko 30-40 cm visoka. Ako dodje do visine ramena i vise od toga, nema nikakve sanse da prebacim mrezu.
ivan

Postod phrnjak » 17.07.2011, 23:56

To je problem kretanja u poenu. Ti si razvio drugaciju tehniku igre tj. igras sa stola i to si dobro uvezbao a u subotu mi i demonstrirao.
Korisnikov avatar
phrnjak

Postod ivan » 18.07.2011, 13:59

Moguce, mislim da mi je kretanje vrlo lose, cesto ne stignem da se namestim za te visoke lopte, sto ne bi smelo da se desava.
ivan

Postod filip » 18.07.2011, 14:22

Sto se tice namestanja na te lopte, mislim da je u pitanju cista lenjost. Koliko puta sam imao vremena da se namestim, ali me mrzelo, pa sam opalio bekendom pa sta mi Bog da.
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod zorglub » 18.07.2011, 14:48

Ja ako nisam siguran da mogu da je zakucam, vratim je sa mnogo backspina i što kraću (uglavnom je protivnik daleko od stola kad šalje visoke lopte), pa ga makar malo iskičmim.
zorglub

Pridružio se: 07.07.2011, 02:13
Reket: Joola Fever
FH: Joola Mambo H 2.0 mm
BH: Joola Samba n-tec 2.0 mm

Sledeća

Povratak na Trening