Francuz je napisao:4 grupe po 4 igraca, znaci ukupno 12 x4 = 48 meceva po grupama
Mala ispravka: 4 grupe po 4 igraca, znaci ukupno 6 x 4 = 24 meca po grupama.
Tesko je svima udovoljiti, jer nemamo svi iste motive dolaska. Jedni dolaze da bi sto vise igrali, drugima nije vazan broj partija nego su zadovoljni ako odigraju dve partije sa boljim igracima od sebe. Treci su oni koji dolaze najvise zbog novcanih nagrada. Cetvrti vole da piju pivo i da se druze i zabole ih ko im je protivnik. Peti juri plasman zbog licnog zadovoljstva ili prestiza. Sesti brusi formu za ligu. Sedmi je pobegao od zene... Neki od njih ce da spavaju pola cetvrtka, a neki ce mozda iz sale direktno na posao ili ustaju rano. Mozda neko nema auto pa zuri na autobus.......... i tako u beskraj.
U stvari, svi su u pravu.
E sad, da li neko misli da je Davor Chuck Norris i da moze sve ovo da upakuje.
Meni licno vise odgovara opcija 2, ali mi ne pada na pamet da kazem da je najbolja, jer bi to bilo sebicno s obzirom da ne misle svi tako. Kako god bude ja cu dolaziti dokle god mi prija ovo drustvo bez obzira na sistem takmicenja. Ako se ne izigram dovoljno, doci cu u ponedeljak i koristiti akciju "Igraj za 250 dinara celo vece".
I jos nesto: Davor nas je mnogo razmazio pa stalno pametujemo i nesto zahtevamo. Na njegovom mestu ja bih povecao kotizaciju (5 godina se ne menja) i ukinuo ili smanjio novcane nagrade (to bih ostavio za Masterse) jer mu je zarada bedna. Za razliku od njega mi se za relativno male pare provedemo 4-5 sati. Koliko ljudi je igralo gratis pre ili posle turmira (tu mislim i na sebe). Ovakve stonoteniske "dzabane" nema nigde. Bio sam na mnogim turnirima po Srbiji i malo i van Srbije i ne secam se da sam igrao za 300 din a kamoli uticao na sistem takmicenja.
Na kraju krajeva, ni Ivicin predlog nije los. Mozda bi mogli da zanemarimo rejting pa na osnovu narednih 3-5 turnira izbodovati igrace, pa na osnovu toga napraviti 2 lige (sa opcijom prelaska iz jedne u drugu) i tako resiti (ublaziti) problem zvani "30-tak prijava za turnir".
Uzdravlje!
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.