Za bolji servis i vraćanje servisa trenutno najbolji trening

Kako popraviti igru?

Za bolji servis i vraćanje servisa trenutno najbolji trening

Postod Dragos Lav » 12.02.2014, 17:52

Nadam se da admin neće imati ništa protiv ovog upisa (možda i podrži ;)

Samo mali uvod, bavim se istraživanjem na netu i onda ta istraživanja implementiram u biznisu i ostalom.

Stoni tenis me veoma zanima od prošle godine.

Imam nekih nedoumica oko geometrije, odskakanja loptice... položaja tela... 3 dimenzije...
a volim da znam. Gomilu video zapisa sam pregledao na YT i napredak je uočljiv, sada treniram sa ekipom koja se takmiči u rekrativnoj ligi u Novom Sadu, a ja sa počeo da igram ligu u Žablju.

Ovde na forumu sam uzeo 2 kvalitetne gume i nominalna vrednost mog reketa mu dođe oko 200€.

Gladan sam informacija, a ne mogu da stalno cimam ljude...

Sada ide glavno ovde:

Pronašao sam jedan DVD video snimak visoke kvalitete na netu, od Amera koji trenira... ovaj video je na temu servisa i returna istog i prodaje ga za nekih 40 dolara.

Čitao sam izjave ljudi i gledao isečke i proizvod mi izgleda OK.

U nekih 2 sata pojašnjava razne tehnike, iz raznih uglova, usporeno, teorija, praksa...

Evo youtube snimka da vidite kvalitet videa i njega kako priča.
http://www.youtube.com/watch?v=EH-WRL2omJY

Evo i sajta
http://www.dynamictabletennis.com/

Video se zove: Serve & Serve Return Training for Table Tennis, Part 1

kao što rekoh cena mu je $40

ŠTA SADA?

Ako ste za zainteresovani da podelimo troškove, kupimo ovaj video i prostudiramo ovaj materijal i naravno primenimo.

Možete ostaviti ovde komentar ako ste zaintereovani, a privatnom porukom ćemo ostale detalje.

PS. Stoni tenis je u suštini skup sport, guma ova, drvo ovo, oprema, prostor, vreme... i baš me zanima koliko će ljudi hteti da plate kvalitetnu informaciju (sa Vama ili bez Vas planiram da ovaj snimak imam :)

pozdrav
Dragoslav
Dragos Lav

Pridružio se: 01.09.2013, 17:37
Reket: drvo: S.Iseki Juic
bh: DHS Hurricane 3-50 Soft
fh: Tibhar 1Q

Re: Za bolji servis i vraćanje servisa TRENUTNO NAJBOLJI TRE

Postod jbgwtf » 12.02.2014, 20:16

nemoj da bacas pare, taj brajan ti je rekreacija za bilo kog boljeg igraca.. on protiv nasih drugoligasa ne bi imao sanse... covek ne zna sta oce, njegovi poeni su veoma kratki.. igrao je u pocetku cistim gumama , odjednom je na bekendu stavio soft, da bi mogo da vraca serve......
http://www.youtube.com/watch?v=2NFvEqTx ... 2xQB9RlrJA evo kako on vraca serve... slobodno broj one koje idu u mrezu...

- moras da nadjes svoj nacin kao jo waldner...
evo ti par tipova:
postranicne i gornje rotacije je najbolje da spinujes
donje moze pimpl, al ako si ofanzivac preporucujem da vezbas da vuces spin bekendom sa stola...
meni su isto tako serve nepoznatog protivnika problem, ali to je stvar iskustva i sve manje i manje problema imam...
i pregledaj http://www.youtube.com/watch?v=fZJLSSQMnmo imas vise delova, objasnjena je naprednija igra, gde i spada serva i vracanje serve...
pokusaj da nadjes - V. Samsonova video oko 700mb... kad objasnjava tehniku i jos po nesto - mislim da on ima najbolji tip za riverse pendulum..
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod Dragos Lav » 12.02.2014, 22:10

Pogledao sam prvi video, s pažnjom. Verujem u tvoju dobr nameru da me odvratiš od trošenja 40 dolaresa.
Ja sam uporan tip, kad nešto namerim. Vidi bavim se internet marketingom i mogu da procenim vrlo dobro šta se dešava u ponudi.
Par dobrih fazona tu da vidim i kupovina je opravdana. Ne pričamo o milionima ovde.

Brajan je za mene trenutno velemajstor u stonom tenisu i fokusiram se na pozitivnu stvar koju mogu da izvučem iz njegovog iskustva. Sad da li ga je taj tip odradio u tom meču te 2011, i možda i naterao da prostudira te serve and return, nebitno mi je odradio je 2012 ovaj video.

Ne znam koja su tvoja iskustva i kolko se baviš stonim tenisom, znam moju situaciju a to je da sam tip kojem treba da se *nacrta* da bi shvatio kad ulazim u novu materiju i onda sam svoj na svome.

U svakom slučaju hvala što si izdvojio vreme da se javiš i podeliš mišljenje.

DRagoslav
Dragos Lav

Postod LucicNS » 12.02.2014, 22:37

jbgwtf je napisao:nemoj da bacas pare, taj brajan ti je rekreacija za bilo kog boljeg igraca.. on protiv nasih drugoligasa ne bi imao sanse... covek ne zna sta oce, njegovi poeni su veoma kratki.. igrao je u pocetku cistim gumama , odjednom je na bekendu stavio soft, da bi mogo da vraca serve......
http://www.youtube.com/watch?v=2NFvEqTx ... 2xQB9RlrJA evo kako on vraca serve... slobodno broj one koje idu u mrezu...

Ako smatraš da naši drugoligaši igraju kao Fang Bo, u pravu si.

Pošto ne igraju, moram ti reći da svaki igrač koji je za 2 klase bolji od svog protivnika ne pruža nikakvu lepotu u igri stonog tenisa,
a dešava se upravo ono što se PRIVIDNO zaključuje iz snimka, a to je da Fang Bo igra kao naš drugoligaš, a Brajan da nema pojma.

Taj momak, koji tako olako igra protiv Brajana, inače je bio 24 na svetu po rangu u jednom momentu.
U prevodu na srpski, u stanju je da pobedi baš svakog igrača na ovoj planeti.

Ovako igra protiv ozbiljnijih igrača:
http://www.youtube.com/watch?v=E99O_iHti38
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Dragos Lav » 13.02.2014, 00:50

LucicNS je napisao:
jbgwtf je napisao:nemoj da bacas pare, taj brajan ti je rekreacija za bilo kog boljeg igraca.. on protiv nasih drugoligasa ne bi imao sanse... covek ne zna sta oce, njegovi poeni su veoma kratki.. igrao je u pocetku cistim gumama , odjednom je na bekendu stavio soft, da bi mogo da vraca serve......

Ako smatraš da naši drugoligaši igraju kao Fang Bo, u pravu si.

Pošto ne igraju, moram ti reći da svaki igrač koji je za 2 klase bolji od svog protivnika ne pruža nikakvu lepotu u igri stonog tenisa,
a dešava se upravo ono što se PRIVIDNO zaključuje iz snimka, a to je da Fang Bo igra kao naš drugoligaš, a Brajan da nema pojma.

Taj momak, koji tako olako igra protiv Brajana, inače je bio 24 na svetu po rangu u jednom momentu.
U prevodu na srpski, u stanju je da pobedi baš svakog igrača na ovoj planeti.

Ovako igra protiv ozbiljnijih igrača:
http://www.youtube.com/watch?v=E99O_iHti38

Meni se čini ovo kao OK pogled na stvar. Elem ova ekipa koju pratim na Spensu igra 3 ligu, snimam im ponekad mečeve kamerom i siguran sam u jedno igra na treningu i igra na terenu, hmm zna to ponekad da budu 2 priče. Uigrani sparing partneri s jedne strane i novi protivnici sa druge strane. Pričam o rekreativnoj ligi. Klupska i ova visoka klasa je druga priča.

LucicNS imam jedno pitanje za tebe, pogledao sam postove u vezi tvojih custom made drva, žao mi je što ispade tako na kraju. Želim da te pitam za Ilijina drva, imam KillerSpin Diamond C, a prijatelj ima TX mislim, kakva su iskustva sa njima i sl.

Znam da ovo sad izlazi iz okvira ove teme koju sam postavio, nadam se da ćeš pročitati i odgvoriti (naravno i drugi mogu da se uključe)
Dragos Lav

Postod Dragos Lav » 13.02.2014, 01:15

Evo videa sa Youtube-a gde Rajan pojašnjava zašto je snimio ovaj video, to sve pojašnjava ako znate engleski :)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gyK7gHPbkcA
Dragos Lav

Re: Za bolji servis i vraćanje servisa trenutno najbolji tre

Postod Admin » 13.02.2014, 15:47

Dragos Lav je napisao:Nadam se da admin neće imati ništa protiv ovog upisa (možda i podrži ;)
...

Admin moze da ti kaze da su te zaebali za reket :) Ni da si uzeo novo ne vredi ni blizu toliko, a polovno daleko manje , mozda 60-70 E max :)
Opet iz iskustva, bas taj reket ti je vazan razlog sto ne mozes da vracas serve, prebrz ti je. Upao si u masinu, kupis prebrz reket, pa onda trosis pare da naucis da ga koristis. Mogao si lepo uzeti off- drvo i dve 1.8 mark V gume.
A i da imas neki drugi, opet ti treba jedno 5 godina igranja i treniranja sa ljudima koji znaju da serviraju dobro, tj takmice se. Nece ti video pomoci, tj oce vrlo malo ali vreme koje provedes buljeci u video mozes bolje iskoristiti igrajuci.
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin

Pridružio se: 03.02.2011, 14:00
Reket: Kong Linghui off 7 slojni
fh: Sriver fx 2.1 crvena
bh: Sriver fx 2.1 crna

Postod zhang jike » 13.02.2014, 16:04

Kupovina videa definitivno bacanje para! Servis i ritern se uce definitivno u sali ! Ja sam imao srece da budem blizu jako dobrih igraca kod nas i mislio da cu nauciti (servis, ritern recimo) tako sto ce mi oni pokazati, al ne da djavo. Moras sve sam da osetis i da mnogo vezbas. Sam ces vremenom osetiti pod kojim uglom udaras loptu, kako cimas zglobom itd, itd. Ovaj na videu ti nece nista pomoci ! Cak bolja varijanta je da za taj novac platis neki individualan trening, da ti neko prica o tome i pokaze na licu mesta kako bi ti bilo lakse savladati materiju. Pozdrav
zhang jike

Pridružio se: 28.05.2012, 15:08
Reket: Daska: Timo Boll Spirit (fl)
Fh: Stiga Calibra Lt Sound (max)
Bh: Stiga Calibra Lt Sound (max)

Postod Dragos Lav » 13.02.2014, 16:15

Admin je napisao:
Dragos Lav je napisao:Nadam se da admin neće imati ništa protiv ovog upisa (možda i podrži ;)
...

Admin moze da ti kaze da su te zaebali za reket :) Ni da si uzeo novo ne vredi ni blizu toliko, a polovno daleko manje , mozda 60-70 E max :)
Opet iz iskustva, bas taj reket ti je vazan razlog sto ne mozes da vracas serve, prebrz ti je. Upao si u masinu, kupis prebrz reket, pa onda trosis pare da naucis da ga koristis. Mogao si lepo uzeti off- drvo i dve 1.8 mark V gume.
A i da imas neki drugi, opet ti treba jedno 5 godina igranja i treniranja sa ljudima koji znaju da serviraju dobro, tj takmice se. Nece ti video pomoci, tj oce vrlo malo ali vreme koje provedes buljeci u video mozes bolje iskoristiti igrajuci.

Hvala admin na savetima, upravo to su mi to rekli i moji treneri, ustvari oni su mi i sredili redovne gume i Timo Boll off drvo (takodje sam kompletirao i drugi reket za moje protivnike: iste gume a drvo KillerSpin). Tom konfiguracijom realno nisam mogao puno šta da odradim (verovatno podsvesno) pa sam ovde na forumu uzeo 2 polovne gume i zamenio Tima za killer-a i iskren da budem osećaj je super (verovatno opet podsvesno), ali realno u praksi tip koji me je drao prošle nedelje, kome nisam mogao set da uzmem u 10 partija, ladno sam ga razbio zadnji put. Poenta je da sam dosta dobio servama i bržim odbijanjem loptice.

Sada sam pojačao trening, napredovaću duplo, barem se tako nadam, tih istih 5 godina koje ti pominješ opet ovi moji treneri i oni to pominju, kontam skratiću na 2,5. Iskren da budem imam 43 godine, karijera nije predamnom, ovo radim zbog zdravlja (imao sam srčku pre par godina) i treba mi kretanje i rekreacija. bitnio je da ja budem zadovoljan igrom, rezultat i nije tolko bitan.

Što se tiče tih snimaka od Amera jednostavno tako funkcionišem, prevrnuo sam net i uzduž i popreko i opet mi fali osnova, da vidim čitavu sliku stonog tenisa, pada omnda fokusiram treninzima i igrom.

Obzirom da ja živim od prodaje informacija i snimanja video zapisa logično mi je da na tu stranu i vučem.

Hvala na odgovoru

Dragos Lav
Dragos Lav

Postod Isa » 13.02.2014, 17:25

Ukoliko zelite teoretski da igrate pingic, onda je dvd prava stvar. Medjutim ako odlucite to isto ''donekle'' da izvedete, mislim da je trening bolje resenje...
Isa

Pridružio se: 25.01.2013, 18:30
Reket: Palatinus Martin Off Pro
Butterfly Tenergy 05 1,9
Jola Rhyzm P max

Sledeća

Povratak na Trening