Spin na spin liga sezona 2013/2 - komentari

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Spin na spin liga sezona 2013/2 - komentari

Postod NemanjaR » 07.10.2013, 20:31

Ivane brate mudri, zasto se ne igra ovog petka kad vec nema ovog vikenda ovih zvanicnih liga?
NemanjaR

Pridružio se: 02.12.2011, 23:14
Reket: Butterfly Timo Boll ALC
FH- Andro Rasant grip 2,1mm
BH- Andro Rasant grip 1,7mm

Postod ivan » 07.10.2013, 20:40

Narednih 5 vikenda STk Cerak igra reg ligu. Pa tri vikenda pauze pa 4 vikenda reg lige. Jel bih sad trebao da svoju ligu setujem da se pauzira 5 vikenda, pa 3 igra, pa 4 pauzira?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod reketas » 07.10.2013, 20:41

Daj da malo oladimo od tenisa , ja pretera , a igra se zvanicna liga u nedelju , bar mi igramo, protiv Morave.
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod phrnjak » 07.10.2013, 22:20

Mada sam protivnik beskonačnih polemika probaću još jednom i stavljam tačku na temu.
1. Vrlo glasno navijanje i tapšanje u trajanju od 7-8 sekundi nije konstantna pojava. Dešava se u situacijama kad oba igrača odigraju izvanredan poen, bez obzira ko je dobio poen. Na našem nivou igre to su retke situacije. Molim te navedi mi grupu igraća kojima je to smetalo. Meni se lično niko nije žalio.
2. Na turnire subotom već neko vreme ne dolazim jer mi je to uglavnom radni dan. Ako je stvarno ta praksa ukinuta (besomučno igranje na krajnjim stolovima dok je u toku završnica turnira), onda se izvinjavam (taj utisak nosim od ranije). Ali onda je još čudnije što isto dopuštaš u ligi. Navodiš kako se i u zvaničnim ligama igraju slobodni mečevi. Ako se to i desi, to govori o nesposobnosti vrhovnog sudije da vodi takmičenje. Odluči se da li si za ili protiv. Povremeno glasno navijanje je spontana reakcija i predstavlja emociju, dok je igra za susednim stolom čista zajebancija koja može i da sačeka.
3. Drago mi je da je usmena molba Ceraka usvojena u toku meča. Da se meni neko tim povodom obratio na isti način u petak verovatno bih isto postupio. Zamisli obrnutu situaciju: ti uneseš primedbu u zapisnik i tražiš da se tamo nekoj ekipi uzmu bodovi zbog glasnog navijanja.
4. Izraz „životinjsko i huligansko“ nisi rekao ti nego ja, jer si digao toliku frku da se tako i osećam. Ako je to toliko loše izgledalo u petak da ljudi od mog navijanja nisu mogli da igraju, onda se i zvanično izvinjavam.
5. Molim te još jednom da mi navedeš koga zastupaš, jer se samo jedan igrač žalio na buku. Ili neka se sami jave.
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod ivan » 07.10.2013, 22:58

1. Meni je smetalo, jer sam bas tad igrao mec. Vecini clanova takmicarske komisije je smetalo(iako neki od njih tad nisu igrali mec). I vidimo da se jedan igrac samoinicijativno izjasnio. Napominjem da bas nikoga od navedenih nisam pitao da se izjasni po tom pitanju nego su mi sami javili sta im smeta. Da sam pitao svakog ucesnika lige, verovatno bi bilo vise slucajeva da im ne prija buka?
2. Da, u regionalnoj ligi, dok se igralo u sali IMT, se igraju slobodni mecevi. Zanimljivo je da slobodni mecevi daleko manje smetaju zvanicnim mecevima nego drugi zvanicni mecevi. gde bilo kji klinac od 11 godina smatra da ima pravo da se dere na kineskom iz sve snage posle svakog osvojenog poena.
Ja sam za ono sto ne ometa takmicenje na ostalim stolovima.
3. Ok, smatram da to znaci da ako ti se ja ili neko drugi obrati na iducim mecevima Spin na spin lige sa molbom da se utisate jer i drugi igraju, da ces to prihvatiti i uticati na svoje timske kolege da se utisaju? To bi bilo dovno i hvala zbog toga.
4. Mislim da obojica znamo da su Pivopije prvi poceli, a da ste vi nastavili slicnim stilom jer je borba bila tesna. Nisam digao bas toliku frku, nego sam rekao sta ljudima smeta. Rekoh ti, na nasem medjusobnom mecu je bilo malo tiseg navijanja, ali bas se niko ne bi zalio na to jer nije bilo preglasno.
5. Zastupam postovanje svih igraca. Moraces da se pouzdas u moj osecaj i osecaj takmicarske komisije sta je dobro a sta lose. A i vec sam ti rekao gore ko se zalio.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod davortintor » 07.10.2013, 23:38

Ljudi , mi ovde raspravljamo o nečemu što će se sigurno ponoviti ( preglasnom navijanju ) jer to niko neradi namerno već to dolazi spontano u zavisnosti od dramatičnosti meča , a niko nemože da predvidi unapred koliko će koji meč biti atraktivan i dramatičan. To za mene ne spada u grupu nesportskog ponašanja i ne treba biti podložno sankcijama takmičarske komisije. Ovde treba sankcionisati sve ostale vidove nesportskog ponašanja i eventualnog provociranja protivničkog igrača i članova ekipe i nerviranja ostalih učesnika takmičenja. Eto , ja sam bio glasan i bezobrazan. U redu . Kažnjen sam , zaslužio sam , ispoštovaću . Šta je sa eventualno ostalim prestupima. Kazne moraju biti oštre i primerene prekršaju koji je napravljen . Samo tako će imati eventualno pozitivne odjeke. A to sam već napisao u mom prethodnom današnjem javljanju ( udaranje stola , ringa , bacanje reketa na sto i sl. )i ostajem pri tome. Ajmo malo o tome.
davortintor

Pridružio se: 11.05.2012, 11:51
Reket: Drvo : Yasaka Ma Lin Carbon soft
Gume : Fh - Yasaka mark V soft 2 mm crvena
Bkh - Yasaka rakza X soft 2,2 mm crna

Postod Sale » 08.10.2013, 10:48

Ista meta isto odstojanje samo druga sezona. Mozda gresim ali ponovo se kao nedisciplinovani spominju isti igraci,ako smem da dam misljenje najbolji medju nama( koji imaju svo pravo da razmisljaju o nagradi) : Marko Ninja,Ivica Francuz i veliki Daki i njihove ekipe.Mozda bi i mi ostali bili takvi da smo na njihovom mestu i borili se za prvo mesto a mozda i nebi. Licno navijam za Dakija i glasam da se on vise ne kaznjava jer su dosadasnje kazne na njega uticale pozitivno,on se promenio na bolje cak se i javno pokajao i svatio svoju gresku sto je i cilj svake kazne. Sve mi ovo lici na pisanija iz onih ne tako davnih sretnih vremena samoupravljanja.Zivela liga i Kornatska br 2.
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod ZoranV » 08.10.2013, 13:05

Ja ne ucestvujem u ovoj ligi, ali sam protiv toga da se mecevi i igraci dele na nevazne i vazne...Ivan je sam dezavuisao pravilo neigranja sa strane kad se igraju polufinalni mecevi turnira, kada je to dozvolio Gimiju i Ajkuli a nije nama sitnoj boraniji...ko ce da ceni sta je vazno a sta nevazno, svakom igracu je vazan njegov mec i njegova licnost!
A najbolji igraci treba da su i najbolji sportisti u najsirem smislu te reci a ne da sebe smatraju elitom!Takvi su po meni (mislim sportisti iljudi) pomenuti Ajkula i Gimi...ima ih jos, ali ne svi!
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod gimi » 08.10.2013, 15:22

Postovani prijatelji stonoga tenisa,

Smatram da bismo najpre trebali da utvrdimo uzrok problema, i na taj nacin sprecimo dalje neprijatnosti jos pre nego sto nastanu. Dakle, zapitajmo se - zasto su ljudi u sali toliko bucni i neraspolozeni? Po mom skromnom misljenu, dragi moji sportski prijatelji, glavni uzrok problema u sali je upravo - pivo! Naime, kada moram sa Niksickog da predjem na Zajecarsko, dodje mi da vristim i urlicem, a kada nestane i Zajecarskog, da jecam i placem... i to veoma glasno, razume se.

S'toga, i ovim putem apelujem na naseg velikog gazdu, jos veceg igraca, a najveceg prijatelja - Davora, da ubuduce napuni frizider jednim brendom piva, a ostalih stavi tek po koje, eto da se nadje, i tim gestom stane na put daljim neprijatnostima. Jeste da mama nije mislila na to kada mi je rekla da ne mesam pica, ali verujte da nije nista manje frustrirajuce biti prinudjen na tri razlicita brenda tokom jedne veceri.

Licno, smatram da je pravi izbor za "zvanicno pivo lige" Niksicko, jer kvalitetom i preformansama odskace od ostalih, ali naravno, u cilju sportske tolerancije i usled neizmernog postovanja prema ostalim "sportistima" lige, ovo krucijalno pitanje bi trebalo da se resi bas kao i sva ova druga, manje vazna - ozbiljnim dijalogom, pa i putem internet foruma, zasto da ne... moderno sto s'kaze.

Ne znam kada, gde i kom sastavu se sastaje taj tim sportskih i stonoteniskih eksperata koje simbolicno nazivamo "Takmicarska Komisija", ali siguran sam da to nije nista manje ozbiljno od onog sastanka kapitena pred pocetak lige (Nikola je tada zajsta odradio sjajan posao). Nadam se da ce na nekom od svojih sledecih skuupova posvetiti vreme i ovom nadasve znacajnom pitanju za funkcionisanje lige.

srdacan pozdrav,
preglasni Pivopija :wave:
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod daca » 08.10.2013, 15:34

E ovo je prava konstruktivna diskusija! :D
daca

Pridružio se: 29.04.2013, 09:45
Reket: Drvo: Stara senta