Koji reket za pocetnike?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Koji reket za pocetnike?

Postod bindra » 06.07.2011, 10:40

Jedino da je spakujem kao pismo haha...pozdrav iz suncane Grcke !!!
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod el_principal » 06.07.2011, 11:00

:lol: :lol: bravo kralju...heheh...mah nm veze,vidjeo sam dobar sajt pa cu ovdje traziti nazalost samo savjete... pozz za tebe
el_principal

Pridružio se: 05.07.2011, 09:51

Postod Battle City » 06.07.2011, 16:41

Zakacio sam reketom ivicu stola i skinuo parce gume. Nije puno niti mi smeta u igri, ali sam stekao utisak da je ova guma jaka kao visnja zelatin na cheese cake-u :/
Battle City

Pridružio se: 20.06.2011, 12:52

Postod filip » 06.07.2011, 16:50

Nema to puno veze sa gumom. Jedini nacin da ti se to ne desava, je da ne zapinjes jako dok igras, ali onda i nije neki uzitak igrati...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod Prodik » 06.07.2011, 19:09

Slazhem se s filipom, mozhda bi trebao malo opreznije da igrash dok ne steknesh osjecjaj za koordinaciju :D to je neshto slichno kao kad potucash dok shutirash loptu :D
Prodik

Pridružio se: 30.04.2011, 13:11
Reket: Andrzej Grubba ALL+
Donic BARACUDA
Btty Tenergy 64

Postod First » 06.07.2011, 21:53

Hmm, nema to bas mnogo veze sa vremenom igranja. Mom caletu koji igra stoni tenis 30 godina se i dan danas desi da zakaci reket za ivicu stola, a onda usledi njegova reakcija, kao da sam ja kriv zbog toga, "PA Dejaneeee", ja umrem od smeha :-D Tako ti je to kad hoce da uhvati svaku lopticu. Ja kad je bas blizu ivici stola, samo je propustim, izgubim poen, ali barem ne izgulim gumu. Druga stvar je da stavis zastitnu traku oko reketa, da barem ivice sacuvas da ne izgledaju kao izgrickane :)
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Battle City » 06.07.2011, 22:01

Ma sada stalno gledam u tu rupu, kao kada dete slomi igracku :P
Ne znam sta mi bi, stize neka cudna loptica... Al zato sam pobedio malog :D Valjda me nije pustio.
Nego odradio sam desetak casova sa Bucom, muke mucim sa tehnikom pa i zaboravim na reket. Steta sto moram da pauziram preko leta, a vec sam poceo da pobedjujem decu :D
Battle City

Pridružio se: 20.06.2011, 12:52

Postod MupKo » 07.07.2011, 14:39

Pozdrav svima. Ova tema je dosta duga, ja bih se nadovezao na priču sa početka teme. Ako admin misli da ovde nije adekvatno mesto za ovo, molim ga da premesti post u novu temu.
Želim da podelim moje iskustvo o izboru reketa sa ostalim početnicima, a iskusnije zamolim za savet.
Igram amaterski. Počeo sam naravno sa pijačnim reketom za 200din, a kad sam se zainteresovao kupio sam Joola Roskopf Smash gotov reket. Toplo ga preporučujem amaterima početnicima. Skromnih performansi, izdržljiv (nemilosrdno testirano :-) ) i trajan. Spor, kako i treba za početnika, daje određen spin i odličnu kontrolu. Posle oko godinu dana, došlo je vreme za promenu. Sada sam već imao određeni stil-defanzivni. Push sa puno backspina (neko je to na ovom forumu nazvao seckanje) kao osnova.
Poslušao sam savete da uzmem neku univerzalnu (allround) kombinaciju i kupio Butterfly Timo Boll OFF- sa Frienship 729 fx 1,5mm i Friendship Focus I 2mm. Kombinacija je trebala da izgleda ovako-malo brzi reket i malo sporije gume daju srednju brzinu (ALL). Sporije i puno spina na bh za seckanje, a brze na fh za napad. Rezultati su bili sledeći-729fx neupotrebljiva za bh, slaba kontrola, nikakav osećaj, tvrda kao kamen, loptica ide jako visoko. Focus bolji za seckanje, ali je opet ta loptica visoka. Ako menjam ugao reketa da je spustim, onda je spin slab. Dakle, seckanje neupotrebljivo. Serve slično kao seckanje. Napad na fh bolji nego pre, ali ipak prebrzo za mene. Za napad mi rade obe. Najpozitivnija stvar odličan bh blok sa Fokusom.

Moj zaključak-ono što je allround za iskusnog igrača i nekog ko trenira, je napadačko za nekog ko je početnik i amater. Dodatna napomena-kineske gume sa tvrdim sundjerom (729fx) nisu adekvatne za početnike. Ovaj reket prepuštam bratu koji je napadač, a ja cu uzeti nešto sporije i mekše.
Molim vas za savet šta da uzmem, dakle da bude sporije, sa dobrom kontrolom i puno spina, zgodno za seckanje. I što jeftinije naravno, ipak je to samo za zezanje.
MupKo

Pridružio se: 07.07.2011, 13:05

Postod filip » 07.07.2011, 15:12

Od toga sporije tesko da ces naci... Ja bar ne znam da ima...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod Torbaja » 07.07.2011, 20:54

BTY tackiness C je spora guma sa kojom moze lepo da se secka. Posedujem je na jednom all drvetu i dosta je spora, ako ne zuris mnogo sa kupovinom doci cu u sredu ili subotu najverovatnije na onaj turnir u pardon (STK na novom naselju) pa mogu da ti ponesem da probas.
Torbaja

Pridružio se: 08.05.2011, 10:48
Reket: FH Butterfly Tenergy 05
...........Butterfly Grubba Pro
...........BH Butterfly Tenergy 05

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema