Pomoc oko "mrtvih" guma

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Pomoc oko "mrtvih" guma

Postod Dzoni šala zabava » 06.05.2013, 14:27

Trebala bi mi neka mrtva guma, ali da je lepljiva- za rotaciju, da nije preterano brza.
Ima li takve?
Dzoni šala zabava

Pridružio se: 17.02.2013, 20:09
Reket: Drvo: Butterfly Viscaria FL
Gume, FH,BH: Tenergy 05 2.1mm

Re: Pomoc oko "mrtvih" guma

Postod ivan » 06.05.2013, 14:48

Neka kineska guma, ili npr sriver fx, ali ona nije lepljiva (ako pod tim podrazumevas tacky kineske gume)
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod ajkula321 » 06.05.2013, 15:04

Moj predlog je 729 higher. Ona hvata ko luda, ali u principu bi svaka klasicna kineska odradila posao. 729, DHS, Globe.... :wave:
Korisnikov avatar
ajkula321

Pridružio se: 24.08.2011, 22:28
Reket: DHS PG-7
fh Galaxy Moon Max Tense 2.2mm
bh Yasaka Rakza soft 2.0mm

Postod Dzoni šala zabava » 06.05.2013, 17:08

Probao sam Sriver FX- nema lepljivost.
Je l tvrda guma DHS NEO Hurricane 3, i da li postoji još sporija, ali lepljiva- ovaku vidim na dobrom je glasu?
Hvala za odgovore :)
Dzoni šala zabava

Postod ZoranV » 06.05.2013, 17:58

ja sam bas danas zalepio jednu DHS NEO Hurricane 3 na def reket, ima jos staniolsku foliju preko sebe i onda normalno odbija, a kad skinem foliju kolko god visoko da bacim loptica u povratku ostane na gumi...sutra je probam u igri...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod zorog » 07.05.2013, 14:49

Spinmaster prodaje Skylline tg3 Neo. Tvrda,lepljiva. Sto se tice brzine,sve gume,tog tipa,brzinu imaju pri spinu,inace su bas takve kakve trazis...pomalo mrtve....sto ne znaci da su "umrle" ;)
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod spinmaster » 05.06.2013, 15:10

DHS Skyline TG3 Neo ti je odlicna guma za to. Mozes da gurkas, seckas odbija kratko pri bloku, i takodje daje jak backspin. Odlicna za spin pri kojem kada se uhvati sa sweet spot delom reketa moze da bude brza i brza od Tenrgy guma sa dosta jacom rotacijom sto dosta zna da zbuni protivnika i ako ne postavi dobro blok ode lopta preko stola ili u mrezu. Takodje je odlicna i za servis jer pored toga sto se moze kratko servirati sa njom takodje daje i nezgodne rotacije bas zbog tog njene lepljive (Tacky) povrsine. Ja sam je do skoro imao na mojem reketu i bila je odlicna i za ofanzivu i za defanzivu ali je prodata. I naravno kod tvrdih guma kao ta se treba uzimati sa max debljinom sundjera jer ona manje odbija loptu nego ove EUR/JAP gume i veoma je korisna za sve strategije od toga kada treba umrtviti igru do extremne brzine spina, ko nije video i probao ne bi verovao da je to sve izvodljivo sa tom gumom. Takodje je jako dobra protiv defanzivaca koji igraju sa travom jer kad preseku sa travom ona bolje hvata i lepi loptu od ovih EUR/JAP guma sa kojom se lakse pogresi i lopta ode preko stola ili u mrezu jer su veoma brze i mnogo mora da se pazi kada se igra sa njima dok sa ovom tvrdom kineskom gumom je prava lepota igrati protiv defanzivaca kad presece loptu dobije jak spin sa mnogo rotacije tako da kad presecu drugu ili trecu lako pogresi i nabije loptu u mrezu ili prebaci sto.
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod Laki » 28.06.2013, 11:09

Ovo sto je spinmaster rekao je totalno tacno. Ja imam DHS TG2 Neo na Joola K7 drvetu, koje je dosta brzo drvo. U kratkoj igri je odlicna i neverovatno precizna, skoro da pomislis da u njoj nema nikakve zivosti, ali zato kad krenes sa topspinovima, tackama i ostalim napadackim elementima igre, prosto kao da nije ista guma. Pre nje sam koristio i H3 Neo, ali TG2 Neo po meni ima dosta bolju kontrolu, H3 mi je bila nekako nepredvidiva. I jedna i druga guma su dosta tvrde. Jos jedna od opcija ti je DHS PF4, to je stara guma ali su sada napravili verziju za novi lepak. Dosta je lepljiva, cak i vise nego TG2 Neo. To je univerzalna guma (sto bi rekli allround), a koristi se i kao klasicna defanzivna guma, samo u manjim debljinama (1.6mm). Ja sam je probao u 2.0mm, i bila mi je previse spora (citaj mrtva).
Laki

Pridružio se: 24.05.2013, 13:12
Reket: Butterfly Viscaria
FH: Tibhar Evolution MX-P
BH: Tibhar Genius Sound

Postod Dzoni šala zabava » 28.06.2013, 22:14

E sad.
Koju gumu bi bilo bolje staviti i na koje drvo; DHS H3 neo, Tg3, Tg2?
Od drva imam; Donic epox powercarbon, i Bty Viscariu?
Dzoni šala zabava

Postod Laki » 01.07.2013, 10:32

Ja licno nisam igrao ni sa jednim od ta dva drveta, ali sam nasao podatak da je Zhang Jike 2012-te koristio (a mozda i dalje koristi) Viscariu na kojoj je na FH imao Hurricane H3 ali ne Neo, nego stari H3 u national verziji. Evo i slike
Prikačeni fajlovi
zhangbatprofile.jpg
zhangbatprofile.jpg (33.32 KiB) Pogledano 3466 puta
Laki

Pridružio se: 24.05.2013, 13:12
Reket: Butterfly Viscaria
FH: Tibhar Evolution MX-P
BH: Tibhar Genius Sound

Sledeća

Povratak na Oprema