Regionalna beogradska liga 2012-2013

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Regionalna beogradska liga 2012-2013

Postod zhang jike » 25.03.2013, 17:11

Ocigledno ce biti burno !

Stonoteniskom savezu Beograda
B e o g r a d 25.03.2013 godine
Deligradska 21
Takmičarskoj komisiji

Prednet:Regularnost tamičenja Regionalne lige Beograda.

Molimo Vas da nam date zvanično tumačenje o naknadnoj registraciji Zorana Dujakovića za STK Železničar Lajkovac.Zoran Dujaković je odigrao 7 i 8 kolo Regionalne lige jer je naknadno registrovan za STK Železničar Lajkovac i nije bio na spisku registrovanih igrača na početku sezone.
To znači da su spiskovi koji su objavljeni na početku takmičenja formalnog a ne i suštinskog karaktera.Što znači da poštenom takmičenju u ligama Srbije prestaje sa ovim presedanom.Na početku sezone i tokom prelaznog roka ,,pošteni,, klubovi su bili u zabludi da je će takmičenje u ovoj ligi biti regularno.Ako se i takmičarska komisija i Stonoteniski savez Beograda pridruži ovoj nepoštenoj ujdurmi STK Železničar Lajkovac onda će i oni izgubiti svoj kredibilitet kod klubova lige kao neozbiljne i nepoštene organizaciuje.Mada nas od njih viš ništa ne može iznenaditi.
Regularnost takmičenja za koji smo se spremali veoma dugo je dovedena u pitanje i sam bog zna šta će se sve dozvoliti mešetarskim klubovima ove lige.
STK Železnićar Beograd je do sada imao korektne , skoro prijateljske odnose sa STK Železničar Lajkovac ali ćemo mi od uprave našeg kluba tražiti da se taj klub bar kada smo mi u pitanju stavi na crnu listu klubskih odnosa i verujem da će se mnogi klubovi za to odlučiti.Pa čak i u slučaju da postoji ,,rupa,, za ovakav njihov potez to ukazuje na njihov odnos prema ostalim klubovima – što znači :,,nije važno se takmičiti nego po svaku cenu pobediti,,To bi bilo ,,šibicarenje,, a ne stoni tenis.
Ako STK Železničar Lajkovac ostane na tome da je njihova odluka ispravna, razmotrićemo odluku o tome da li da sa njima uopšte odigramo meč u poslednjem kolu.
STK Železničar se nikada u svojoj istoriji nije poslužio ovakvom prljavštinom i očekujemo da se tako ponaša i STK Železničar Lajkovac .Bar 6 klubova će ih staviti na crnu listu svojih odnosa, pa ako im prijateljstvo sa klubovima nije bitno nego rezultat po svaku cenu oni odlučuju o svom renomeu, rejtingu i poštenju.

Spoštovanjem Milorad Sovilj, Predsednik STK Železnićar Beograd.
*Poznajući veoma dbro gospodina Dujakovića pouzdano znam da ni on nebi pristao na ovaj potez sa posledicama koje iz toga proističu.
zhang jike

Pridružio se: 28.05.2012, 15:08
Reket: Daska: Timo Boll Spirit (fl)
Fh: Stiga Calibra Lt Sound (max)
Bh: Stiga Calibra Lt Sound (max)

Postod gimi » 25.03.2013, 17:41

ivan je napisao:pa verujem da jeste registrovan, glupo je da dodje da igra ako nije registrovan, al neki misle da nije mogao biti registrovan, al sad je kasno za to naravno.

Htedoh napisati da se to moze videti u prvom biltenu, al evo dobili smo Misinu potvrdu.

*edit: aham, evo ima i na sajtu saveza
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod gimi » 25.03.2013, 18:00

P.S. Ne bi me zacudilo da Lajkovcani (a ni Dujak) stvarno nisu znali da je protivno pravilima, jer do ne tako davno je moglo, a ko je lud da cita sve te clanove propozicija :lol:

Naravno, protivnici su trebali da znaju da covek nije na spisku (apsurdno je to ocekivati od sudija), pa da skrenu paznju sudiji, a ovaj mu ne dozvoli da igra. Ovako, posto su mecevi vec odigrani, lose vesti za Lajkovac.
Korisnikov avatar
gimi

Postod ivan » 25.03.2013, 21:00

Na takmicenju je osim sudija uvek prisutan i rukovodilac takmicenja, u ovom slucaju Ivan Ivanovic, koji bi morao da pruzi dodatne informacije i tumacenja pravilnika/propozicija u slucaju da sudije ne znaju.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod profesionalac » 26.03.2013, 00:00

ima toga po nizim ligama,da na pocetku sezone nema nekog igraca na spisku prijavljenih pa se odjednom u nekom delu sezone pojavi na spisku taj igrac u nekom klubu a izbace nekog drugog koji je bio registrovan na pocetku.ali ja imam sve to snimljeno i lepo uskladisteno pa kad dodje vreme izaci ce i to na videlo.bolje im je da me ne diraju!
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod gimi » 26.03.2013, 04:16

ivan je napisao:Na takmicenju je osim sudija uvek prisutan i rukovodilac takmicenja, u ovom slucaju Ivan Ivanovic, koji bi morao da pruzi dodatne informacije i tumacenja pravilnika/propozicija u slucaju da sudije ne znaju.

Koliko sudije znaju je sasvim druga tema... Ono sto htedoh reci je da se od njih ne ocekuje da znaju napamet kompletne spiskove svih prijavljenih igraca, niti da ih proveravaju pred svaki mec. Rukovodilac bi vec ovako nesto trebao (da ne kazem morao) da primeti, a Iva to verovtno zna i bez da gleda u spiskove, ali avaj, ipak je ovo stoni tenis u Srbiji.

...

Ustvari, lupetam ja ovde gluposti na veliko, al mi tek sad doslo iz dupeta u glavu... Ako nije registrovan na pocetku sezone, to se vidi u knjizici, a sudijin je posao da to proveri. Ali opet onaj avaj, uz iste prazne price svake godine, koje po obicaju niko ne zarezuje.
Korisnikov avatar
gimi

Postod ivan » 26.03.2013, 08:38

Pitanje je i dal je Iva rukovodilac lige, ne secam se da je bio od pocetka, mozda nije njegovo da odlucuje. I on je na pitanja kako moze taj da igra odmahivao rukom.
Ali kao sto je Misa poslao protest komisiji, tako mogu i protivnici Zelaznicara LA da posalju i verovatno postoji nacin u pravilima da se to razresi . Ali kljucna stvar je, kao u slucaju Francuz, sto je u propozicijama pisalo jedno a u pravilniku drugo za taj slucaj, pa ce biti zanimljivo koji ce se clan komisije na sta pozvati.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod ZoranV » 26.03.2013, 08:39

do god je Iva tu bice i ovako i onako...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod ivan » 26.03.2013, 20:46

Neozbiljnost u ligi uzima maha. Sad u poslednjem kolu, mi zavrsili mec sa Sapcem II pre 5-6 minuta i vec se razisla guzva oko stola, dolazi sudija i daje mi moj primerak zapisnika, i ja odma refleksno spazim da nije potpisan ni od jednog kapitena ni sudije, kazem to sudiji, on kao 'pa sta ako nije potpisano?', odemo do Ive koji je vec arhivirao svoj primerak i mrzi ga da otvara fasciklu i trazi bas taj, kaze 'ko jos trazi potpis u ovoj ligi', ipak sam zahtevao da nadju sva tri primerka i da se sve potpise jer inace necu priznati mec kao odigran.
Navika :D
ivan

Postod gojtchilo » 27.03.2013, 16:45

Ivane, nadam se da ćete istrajati u borbi, potpuno podržavam Vaš stav o poštovanju pravila. :thumbsup:
Korisnikov avatar
gojtchilo

Pridružio se: 21.12.2012, 19:31
Reket: Joola Viva
Fh: LKT Rapid speed 2.0
Bh: LKT Rapid speed 2.0

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja