Ocigledno ce biti burno !
Stonoteniskom savezu Beograda
B e o g r a d 25.03.2013 godine
Deligradska 21
Takmičarskoj komisiji
Prednet:Regularnost tamičenja Regionalne lige Beograda.
Molimo Vas da nam date zvanično tumačenje o naknadnoj registraciji Zorana Dujakovića za STK Železničar Lajkovac.Zoran Dujaković je odigrao 7 i 8 kolo Regionalne lige jer je naknadno registrovan za STK Železničar Lajkovac i nije bio na spisku registrovanih igrača na početku sezone.
To znači da su spiskovi koji su objavljeni na početku takmičenja formalnog a ne i suštinskog karaktera.Što znači da poštenom takmičenju u ligama Srbije prestaje sa ovim presedanom.Na početku sezone i tokom prelaznog roka ,,pošteni,, klubovi su bili u zabludi da je će takmičenje u ovoj ligi biti regularno.Ako se i takmičarska komisija i Stonoteniski savez Beograda pridruži ovoj nepoštenoj ujdurmi STK Železničar Lajkovac onda će i oni izgubiti svoj kredibilitet kod klubova lige kao neozbiljne i nepoštene organizaciuje.Mada nas od njih viš ništa ne može iznenaditi.
Regularnost takmičenja za koji smo se spremali veoma dugo je dovedena u pitanje i sam bog zna šta će se sve dozvoliti mešetarskim klubovima ove lige.
STK Železnićar Beograd je do sada imao korektne , skoro prijateljske odnose sa STK Železničar Lajkovac ali ćemo mi od uprave našeg kluba tražiti da se taj klub bar kada smo mi u pitanju stavi na crnu listu klubskih odnosa i verujem da će se mnogi klubovi za to odlučiti.Pa čak i u slučaju da postoji ,,rupa,, za ovakav njihov potez to ukazuje na njihov odnos prema ostalim klubovima – što znači :,,nije važno se takmičiti nego po svaku cenu pobediti,,To bi bilo ,,šibicarenje,, a ne stoni tenis.
Ako STK Železničar Lajkovac ostane na tome da je njihova odluka ispravna, razmotrićemo odluku o tome da li da sa njima uopšte odigramo meč u poslednjem kolu.
STK Železničar se nikada u svojoj istoriji nije poslužio ovakvom prljavštinom i očekujemo da se tako ponaša i STK Železničar Lajkovac .Bar 6 klubova će ih staviti na crnu listu svojih odnosa, pa ako im prijateljstvo sa klubovima nije bitno nego rezultat po svaku cenu oni odlučuju o svom renomeu, rejtingu i poštenju.
Spoštovanjem Milorad Sovilj, Predsednik STK Železnićar Beograd.
*Poznajući veoma dbro gospodina Dujakovića pouzdano znam da ni on nebi pristao na ovaj potez sa posledicama koje iz toga proističu.