od geek » 02.03.2013, 06:41
Nisu isti. Razlikuju se u lakoći skidanja i brzini koju daju gumi.
U pravilu, Nittaku Finezip i Stiga se smatraju najboljim, ali je cijena vrlo visoka, u nabavi 15 Eur za 100 ml.
Za kineske gume je jako dobro Haifu, rijetko, smrdi po amonijaku, lako se skida, lako se nanosi još jedan sloj na postojeće. Profesionalci stavljaju i do 17 slojeva ispod gume npr. DHS Hurricane3 Neo National. Ispod europskih, npr. Stige Calibre LT ide i do 10 slojeva. Slično, ali lošije je DianChi. Cijena u nabavi 7 Eur za 100 ml.
DHS #15, je gusto, jako, lako se skida. Zbog gustoće brzo se troši. Moguće ga je razrijediti, sa do 5% vode. Cijena u nabavi 5 Eur za 100 ml.
Sva ostala ljepila (Tibhar, Donic, Butterfly ...) su kao od iste firme, belgijskog TRF-a. Rijetka su i teže se skidaju, tek uz prethodno nanošenje parafinskog ulja za lampe. Takva ljepila posebno je "zabavno" skidati sa Tenergy-a, koji ima velike i krute pore, mora se prethodno nanijeti min. 3 sloja parafinskog ulja.
U zadnje vrijeme dosta eksperimentiram sa ljepilima, jer mi ih mnogo "prođe" kroz ruke, 1 - 2 l mjesečno. I odlučio sam "srediti" sustav. Nabavio sam, direktno od proizvođača, vodeno ljepilo na bazi latex-a. Izvrsno je, rijetko, brzo se suši, ne stvara grudice. Cijena u nabavi : 1 Eur za 100 ml. Sada sam nabavio još 5 l.