Pomoć oko izbora guma

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Pomoć oko izbora guma

Postod nenad.ilic » 06.02.2013, 10:55

Poštovane kolege stonoteniseri

Nedavno sam odlučio da počnem da se bavim ovim sportom i kao i većina kupio svoj prvi reket.

Drvo je polovno Tibhar Ikarus ALX
Gume su Joola AIR 2.0 obe

Interesuje me da li je to valjana kombinacija (ako se ne varam gume su medium tvrdoće, drvo je meko?) i ako nije sta bi najbolje leglo od guma na Ikarus?

Imajte u obzir da sam početnik ;)

Unapred zahvalan na vašim kritikama, sugestijama..

Nenad

p.s. Sajt je odličan! Odlično mesto, prepuno korisnih informacijama :clapping:
nenad.ilic

Pridružio se: 05.02.2013, 09:36
Reket: Tibhar Ikarus ALX
Fh: Joola Air 2.0
Bh: Joola Air 2.0

Re: Pomoć oko izbora guma

Postod rekreativac » 06.02.2013, 11:20

Ако успете да га савладате као почетник, свака част!
Биће то мало брзо за почетника, али видеће се временом да ли може да се контролише.
И играјте више пута, пар мечева је недовољно за процену. Сваки прелазак на нову опрему тражи време да се човек привикне.
rekreativac

Pridružio se: 28.10.2012, 17:55

Postod nenad.ilic » 06.02.2013, 11:32

Igram svakog dana po par sati... Ljudi sa malo većim amaterskim iskustvom kažu da je dosta brz, rekli su mi da je brzi od Joola Bomb Fast sa Sriverima..
Neki savet Rekreativac?
nenad.ilic

Postod Isa » 06.02.2013, 11:42

mislim da je za pocetnike najbolji friendship729 super fx ali nikako u maxx varijanti. ja sam jako dugo igrao sa tim gumama na obe strane, a i sad ih koristom. nzm tacno koja je debljina, ali je tu negde iste debljine kao i tenergy 05 koji je 1.7. :)
Isa

Pridružio se: 25.01.2013, 18:30
Reket: Palatinus Martin Off Pro
Butterfly Tenergy 05 1,9
Jola Rhyzm P max

Postod rekreativac » 06.02.2013, 11:44

Ово прихватите као мишљење, мање као савет.
Ако су гуме нове, штета да их одмах мењате. Једино ако не можете да их контролишете, али то видите после, рецимо, неког временског периода... Никако одмах.
Ја тренутно играм са овим гумама, у 1,8 мм, и знам како то изгледа. Али ја играм дуго са њима, и не играм одскора, напротив. (Додуше, користим и једну кинеску комбинацију, из забаве).
Боље је почети са нечим мало споријим, па кад то дотраје, прећи на брже. Стална промена опреме у почетку није баш најбоља.
Видите сами како иде, па одлучите.
rekreativac

Pridružio se: 28.10.2012, 17:55

Postod ivan » 06.02.2013, 12:04

Nenade, ako si pocetnik, imas temu 'Koji reket za pocetnike' sa raznim predlozima.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod nenad.ilic » 06.02.2013, 12:17

U pravu ste Ivane, štaviše pročitao sam tu temu više puta.. Zanimalo me je da li je moja kombinacija drvo- guma dobra, da li neko ima iskustva sa Ikarusom i koje je gume on imao na istom.. Kao i da li bih trebao uzeti druge gume ili su medium (AIR) odgovarajuće.. Svestan sam da je 2.0 prebrzo za početnika ali to je jedino što sam uspeo naći u mom kraju.. Jako mi je bilo bitno da mi sve to zalepi čovek koji zna šta radi ako me razumete..

Ja se izvinjavam ako spamujem temu, zaista mi to nije namera..
nenad.ilic

Postod jbgwtf » 06.02.2013, 13:13

Isa je napisao:mislim da je za pocetnike najbolji friendship729 super fx ali nikako u maxx varijanti. ja sam jako dugo igrao sa tim gumama na obe strane, a i sad ih koristom. nzm tacno koja je debljina, ali je tu negde iste debljine kao i tenergy 05 koji je 1.7. :)

nije friendship dobar za pocetnike - a razlog je teze se uci skroz cist udarac ..
- ikarus i joola air jeste malo brze nego sto treba za pocetnika> ali ne bi trebalo da predstavlja prepreku za napredak
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod ribolovac » 03.03.2013, 22:05

pozdrav.Ja i danas imam to drvo(ikarus) i imao sam te iste gume u max debljini i mogu ti reci ne menjaj tu kombinaciju,air-ke su jedne od najmeksih guma sa korektnom kontrolom i brzinom.Sto se tice daske,posto ima 9 slojeva (2 sloja aluminijuma) daje i karakteristican zvuk pri udarcu i dosta brza, smatram da na nju treba lepiti samo mekse gume,a air ti je dobra i jeftina kombinacija.
ribolovac

Pridružio se: 13.06.2012, 04:14
Reket: <daska :bt timo boll spark arylate{off-}/bh:ck palio 1,1mm/fh acuda s3 max

Povratak na Oprema