od ivan » 24.03.2011, 14:20
Sinoc je bio dobar turnir u Visnjici. Oko 26 igraca, igralo se skoro 6 sati. Bar po 2 dobra igraca u svakoj grupi. Pobedio je Drazen Cvetkovic, mada su ga neki malo namucili, Hrnjak u grupi (11:9 u petom setu) i Rajko u finalu (3:1, ali bio je dobar i tesan mec). Ja sam bio treci u svojoj grupi (izgubio od Trajkovica i Rajka, dobio ostala tri meca), onda me Hrnjak pocistio lagano nakon grupe. Ivancev se nesto kao batrgao nakon grupe protiv Jelica (treba istaci da je Jelic promenio gumu pa je bio nesiguran), no nije doslo do iznenadjenja, Jelic prosao. Ali sjajne partije je pruzio mladi i talentovani Dule Petrovic, i zamalo da pobedi Scepanovica, 5-6 mec lopti je ispustio i izgubio 18:16 u petom setu. Od ostalih meceva koje sam gledao, Hrnjak izbacio Jelacu nakon grupe, Rajko Hrnjaka u polufinalu. Aca spiner opravdao nadimak, igrao je sa dosta spina sinoc (mahom donjeg).
Ako se neko seca ostalih rezultata neka doda. Umalo da zaboravim, notu profesionalizma celom turniru dodao je u finalu sjajni nepristrasni sudija Savevski. Apsolutna posvecenost i nepristrasnost koja se retko vidja, mrtav ladan opomenuo je Cvetkovica da ne krije loptu kod serve slobodnom rukom (setimo se da cak ni sudije svetskog ranga ne smeju profesionalcima da kazu tako nesto pa kinezi kriju li kriju, nabacuju na reket, u stranu, jos samo da pocnu da serviraju iz ruke...)
Snimili smo i par dobrih meceva pa cu okaciti u narednim danima.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people