Koji reket za pocetnike?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Koji reket za pocetnike?

Postod jbgwtf » 26.12.2012, 19:57

opet se svadjate :D
bez komentara :D
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod Laki Sultan » 27.12.2012, 08:56

Mozda nije ova tema za ovde ali ima nesto zato sto se ja jos osecam pocetnik.
Moje pitanje je, ako je reket off ili off + carbon neki, ako na njega zalepis gume od 1.5 do 1.8 sta ondak dobijes?
Laki Sultan

Pridružio se: 07.12.2012, 22:02
Reket: BTY TIMO BOLL ALC
FH - DONIC BARACUDA 1.8
BH - YASAKA RAKZA SOFT 1.8

Postod ivan » 27.12.2012, 09:53

ja igram s karbonom i dve 1.8 gume. Dobijes brz reket s dve malo tvrdje gume.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod ivan » 30.12.2012, 13:39

djordjestanic je napisao:...

Inače, prva guma koju savetuješ - Sriver D-13L - nije na listi dozvoljenih guma tako da taj početnik ne bi mogaop da igra na nekom kadetskom prvenstvu jer mu reket nije po ITTF pravilima. Ja to znam a ti ne znaš pa je jako dobro da ti kažem da nekog ne bi dovodio u zabludu.

Ko je onda zeznuo Wang Haa?

Slika
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod Vladojica » 30.12.2012, 13:53

Wang Hao koristi top sheet od srivera a ispod je sundjer od bryce-a ili tako nesto...
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Milan » 30.12.2012, 14:02

ivan je napisao:
djordjestanic je napisao:...

Inače, prva guma koju savetuješ - Sriver D-13L - nije na listi dozvoljenih guma tako da taj početnik ne bi mogaop da igra na nekom kadetskom prvenstvu jer mu reket nije po ITTF pravilima. Ja to znam a ti ne znaš pa je jako dobro da ti kažem da nekog ne bi dovodio u zabludu.

Ko je onda zeznuo Wang Haa?

Slika

:rotfl:
Hello stonoteniseri :)
Milan

Pridružio se: 16.06.2012, 16:10

Postod ivan » 30.12.2012, 14:09

Vladojica je napisao:Wang Hao koristi top sheet od srivera a ispod je sundjer od bryce-a ili tako nesto...

znam, ali nema to veze. Evo pdf-a sa listom ittf dozvoljenih guma: http://www.ittf.com/stories/pictures/LARC_33B.pdf

Ako neko misli da Sriver L nije isto sto i Sriver D13-L, evo i stranice gde se vidi da je to isto: http://www.ittf.com/_front_page/ittf1.a ... ory=rubber (na trecoj strani)
ivan

Postod Nemanja23 » 31.12.2012, 05:09

Sad kad ste spomenuli Sriver,setih se mog posta pre koji mesec tek kad sam kupio reket i dosta ljudi mi je reklo ne valja ti to nista i tako to,doduse jedan ili dvojca su mi rekli ostavi pa probaj kako ce ti ici posle nekog vremena.Znaci meni ova kombinacija : Drvo : Schlager precision off- i gume : Sriver - D13- L. forhend 2.1 i bekhend 1.7,mi je savrseno legla vec posle 2 meseca,znaci sa lopticom mogu da uradim maltene sta pozelim sto se tice odbrane,a pogotovo napada jos sad kad sam video da je dozvoljena guma (mada vrlo verovatno se nikad necu takmiciti,ali opet ne bi bilo fer prema protivnicima) nema sanse da ikad promenim ovu kombinaciju cini mi se.Pogotovo sto su mi na turnirima neki stariji igraci govorili da su to odlicne starije gume,i da ima dosta kopija na tu gumu odprilike te kopije su cista komercijala.Kako god bilo malo sve ovo pisem pod utiskom koliko sam zadovoljan,ali eto mozda nekome posluzi i kao opcija ako ne zna sta da uzme.
Nemanja23

Pridružio se: 17.10.2012, 23:45

Postod milantra » 03.01.2013, 12:23

Nemanja23 je napisao:Sad kad ste spomenuli Sriver,setih se mog posta pre koji mesec tek kad sam kupio reket i dosta ljudi mi je reklo ne valja ti to nista i tako to,doduse jedan ili dvojca su mi rekli ostavi pa probaj kako ce ti ici posle nekog vremena.Znaci meni ova kombinacija : Drvo : Schlager precision off- i gume : Sriver - D13- L. forhend 2.1 i bekhend 1.7,mi je savrseno legla vec posle 2 meseca,znaci sa lopticom mogu da uradim maltene sta pozelim sto se tice odbrane,a pogotovo napada jos sad kad sam video da je dozvoljena guma (mada vrlo verovatno se nikad necu takmiciti,ali opet ne bi bilo fer prema protivnicima) nema sanse da ikad promenim ovu kombinaciju cini mi se.Pogotovo sto su mi na turnirima neki stariji igraci govorili da su to odlicne starije gume,i da ima dosta kopija na tu gumu odprilike te kopije su cista komercijala.Kako god bilo malo sve ovo pisem pod utiskom koliko sam zadovoljan,ali eto mozda nekome posluzi i kao opcija ako ne zna sta da uzme.

Ne može svakom tvoja kombinacija drveta i guma da odgovara. Najvažnije je da tebi odgovara i da si zadovoljan. Pozdrav od Milana iz Kruševca. :wave:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod zlaki » 09.01.2013, 11:39

Zdravo svima,
tek sam nov ovde, od uvek sam voleo stoni tenis da igram, resio sam konacno da sastavim svoj reket, posle duuugog citanja foruma itd. sveo sam izbor na:
- drvo: Grubba all+ ili Primorac off-?
- gume: friendship 729, fx nove ili sriver fx polovne?

pomozite, sta preporucujete? ako polovne sriver, gde ih mogu naci, naravno cena mi je bitna. do 40evra bi izdvojio za sve, hvala...
zlaki

Pridružio se: 08.01.2013, 22:49

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema