Vec 2 nedelje oko zgrade u Ustanickoj ulici gde zivim su neki putari i sredjuju jedno 100 metara trotoara, u ulici koja ide pored zgrade. To izgleda tako sto su sve raskopali, povadili i ivicnjake jos u prvih dan dva, a od tada jedino sto rade je setanje neke male masine koja izgleda kao kosacica a cuje se kao cirkular za drva i kompresor u isto vreme, samo jedno 3 puta jace. Ta divna masina se krece brzinom od 3 cm za minut i izgleda da secka asfalt sa kraja, ali moze samo 1 cm da odsece u jednom prolazu. Tako da vec 10 dana setaju tu spravu levo desno bez ikakvog vidljivog napretka. To pocinje u 7:30 svako jutro, i subotom. Tolika je buka da je bilo kakvo spavanje nemoguce, da im @%&^*#%#$$%^@$@4.
Imam osecaj da ce to trajati celo leto, jer je i prosle godine isto to radjeno celo leto, samo 100 metara pored (na drugom cosku zgrade) i apsolutno nista nije uradjeno, samo su setkali masinu i proizvodili enormnu buku (jer je prilaz izmedju zgrada pa odjekuje) a prilaz parkingu je i dalje neprohodan, sve i dalje stoji raskopano. Takodje, ovo sto sada kopaju su postavili prosle godine novo sa sve onim zuto-crnim stubicima da ne mozemo da parkiramo kola na trotoar. Treba napomenuti da se stanari dve-tri zgrade izmedju kojih se izvode radovi tuze sa izvodjacem radova Hidrotehnikom, koja je zgrade i napravila (il nadogradila, tako nesto), u vezi parkinga i prostora oko zgrada. Tako da mi sva ova buka zaista deluje kao namerno maltretiranje stanara, celo proslo leto taj cirkular-kompresor nije prestajao da radi ispred zgrade(a jedini rezultat je da je prilaz parkingu sada zatvoren a time i izgubljeno 6-7 parking mesta), a i ovo ce ocigledno provesti na slican nacin.
Stvarno mi se ne da da se naspavam, ni kad uzmem par dana odmora...