Koji reket za pocetnike?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Koji reket za pocetnike?

Postod djordjestanic » 26.12.2012, 11:32

@milantra

Prvo prestani da vičeš, to nije pristojno.

Drugo, kako pravila važe i za ostale tako važe i za mene, što znači da i ja mogu da iznosim svoj stav.

Nisam nikoga vređao.

Ima turnira koliko hoćeš svako neka dođe i nek igra pa će se na kraju turnira svesti računi.

Inače, administrator uvek može da banuje svakog člana koji se neprimereno ponaša tako da nemoj da brineš, čim In utvrdi da sam se ponašao kako ne dolikuje forumu on će me isključiti iz njegovog rada.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod milantra » 26.12.2012, 13:05

djordjestanic je napisao:@milantra

Prvo prestani da vičeš, to nije pristojno.

Drugo, kako pravila važe i za ostale tako važe i za mene, što znači da i ja mogu da iznosim svoj stav.

Nisam nikoga vređao.

Ima turnira koliko hoćeš svako neka dođe i nek igra pa će se na kraju turnira svesti računi.

Inače, administrator uvek može da banuje svakog člana koji se neprimereno ponaša tako da nemoj da brineš, čim In utvrdi da sam se ponašao kako ne dolikuje forumu on će me isključiti iz njegovog rada.

Moja kombinacija reketa za početnike je :Drvo Andržej Gruba ALL+, gume Sriver D-13L, EL ili FX, Sriver FX,Friendship 729FX 1,8mm.
Moj komentar na tvoje izlaganje:
Kao prvo, ne vičem. Ja sam po prirodi miran čovek i pristojan. To što si ti to tako shvatio to je tvoj problem. Nisam pisao velikim slovima da bih vikao, već da skrenem pažnju Administratoru na tvoje komentare. Zamolio bih te stvarno prijateljski da ne pametuješ ljudima, da im ne držiš predavanja kao da oni ništa ne znaju, pa si se sada ti našao da im otvoriš oči i da ih upoznaš sa tajnama stonog tenisa. Ja nisam rekao da si ti vređao, već da si omalovažavao ljude (Vasilija Miletića), a [url]sada[/url] kažem i da si ih vređao (forumaša "Moso" u vezi Britke i Sarića). Što se tiče dolaska na turnire mogao si da dođeš na novogodišnji turnir u Kruševac i da se oprobaš sa ljudima malo južnije od Beograda i Novog Sada. Pa ukoliko bi uspeo na tom turniru da postigneš zapažen rezultat "kapa dole, svaka čast". Možda ti je bilo "ispod časti" da siđeš malo do Šumadije i da odigraš neki meč sa nama.
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod djordjestanic » 26.12.2012, 13:22

Nisam vređao ni Moso ni Vasilija.

Ko se našao uvređenim neka se brani.

Opet, ko zna više od mene neka kaže svoje mišljenje i vrlo je moguće da će biti bolje od mojeg.

Vasilije u ovom slučaju nije pogodio ništa. Gume u takvoj debljini ne postoje, drvo je teško i brzo. AKo su početnici deca, čak će im i sama drška biti problem. Cena takvog reketa sigurno prevazilazi cenu početničkog reketa.

Ja to znam a on ne zna. Ne vidim problem u tome.

Inače, prva guma koju savetuješ - Sriver D-13L - nije na listi dozvoljenih guma tako da taj početnik ne bi mogaop da igra na nekom kadetskom prvenstvu jer mu reket nije po ITTF pravilima. Ja to znam a ti ne znaš pa je jako dobro da ti kažem da nekog ne bi dovodio u zabludu.

Ljudi malo južnije od Beograda i Novog Sada takođe imaju pravo da dođu da igraju sa nama ako im nije ispod časti a ako naprave zapažen rezultat prvi ja ću reći:"Svaka čast".
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 26.12.2012, 13:27

Stanicu, imas omalovazavajuci stav prema mnogima i time izazivas reakcije i ljudi koji nisu upuceni u temu. Ne znam sta ti treba to. Doprinosis dosta kvalitetu sadrzaja foruma, i tvoja igra i rezultati su cenjeni. Pametan covek ne ide okolo i ne prica 'ej ja sam pametan a ti si glup, jer vidi ja zaradjujem duplo vise od tebe', pametan covek je svestan koliko jos ima da nauci. Bolji si od vecine nas u stonom tenisu (nisam rekao od svih) ali to ne znaci da su tvoji principi najbolji. Recimo utrosio si odredjen broj godina da postignes sadasnji nivo i imas neki put za to dostignuce kojim bi hteo druge da uputis. Ali vrlo verovatno da postoje klinci koji od pocetka treniraju sa off drvima i koji su bolji od tebe a manje vremena su utrosili. Ni Liu Guoliang da dodje na forum i otkrije svoj recept ne znaci da je to najbolje jer ce sutra da se pojavi neko jos bolji ko je trenirao sa off+ drvetom il tako nesto.

I mnogo ti je detinjast taj stav 'ja cu da pricam kako ja hocu pa nek me administrator banuje', to da kaze malo dete razumeo bih, al matorom coveku ne prilici. Sve to sto hoces da kazes mozes postici s vise efekta drugacijim recima, ovako sama sustina tvojih postova moze pasti u drugi plan u odnosu na ton. Aj vidi promeni se, siguran sam da mozes.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Vladojica » 26.12.2012, 15:17

Znate u cemu je problem sa 'pocetnickim' drvima. Prvo, ima par izvikanih drva i guma koje onda po inerciji svi preporucuju. Medjutim, prica meni jedna drugarica koja je igrala super ligu i prvu ligu za zene svojevremeno, pa ce mozda i opet, a uz to igra sa Timo Boll Tricarbonom i smatra da je drvo 'extra'... I kupio Buzura svojevremeno Joolu K3 off drvo, i ja kao sta ce ti to je brzo za tebe, al ona kaze ma to je ekstra drvo sa tim sam ja pocinjala da treniram. E sad, kako ti igraci, tj. deca, stupaju u prvi kontakt sa opremom: kad ih pitas sa cime igraju, uglavnom ne znaju da kazu, nego 'dao im trener'. Vrlo malo znaju o opremi, ali zato imaju tehniku, imaju znanje, i imaju trenera. Ako imate trenera, mozete da pocnete da igrate sa bilo cim sto vam trener da u ruke, jer ce vas on ispravljati, pokazivati i jer je tehnika bitnija od opreme. Ako nemate trenera, opet mozete da pocnete i nastavite da igrate sa bilo cim, jer i onako bez tehnike je sve jedno sa cime igrate :).
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod milantra » 26.12.2012, 15:21

Vladojica je napisao:Znate u cemu je problem sa 'pocetnickim' drvima. Prvo, ima par izvikanih drva i guma koje onda po inerciji svi preporucuju. Medjutim, prica meni jedna drugarica koja je igrala super ligu i prvu ligu za zene svojevremeno, pa ce mozda i opet, a uz to igra sa Timo Boll Tricarbonom i smatra da je drvo 'extra'... I kupio Buzura svojevremeno Joolu K3 off drvo, i ja kao sta ce ti to je brzo za tebe, al ona kaze ma to je ekstra drvo sa tim sam ja pocinjala da treniram. E sad, kako ti igraci, tj. deca, stupaju u prvi kontakt sa opremom: kad ih pitas sa cime igraju, uglavnom ne znaju da kazu, nego 'dao im trener'. Vrlo malo znaju o opremi, ali zato imaju tehniku, imaju znanje, i imaju trenera. Ako imate trenera, mozete da pocnete da igrate sa bilo cim sto vam trener da u ruke, jer ce vas on ispravljati, pokazivati i jer je tehnika bitnija od opreme. Ako nemate trenera, opet mozete da pocnete i nastavite da igrate sa bilo cim, jer i onako bez tehnike je sve jedno sa cime igrate :).

Slažem se sa tobom. BRAVO!!! :clapping:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod ivan » 26.12.2012, 15:31

Negde sam procitao da u pogledu opreme ima tri vrste stonotenisera: totalni pocetnici koji ne znaju nista o opremi ni o igri, profesionalci koji znaju sve o igri i vrlo malo o opremi jer ih ne zanima, koriste to sto koriste dugo i uspesno, i treci, oni izmedju, koji znaju apsolutno sve o opremi i vrlo malo o igri.

Nije bas tako jednostavno ko kod Vladojice jer sve ovo i pricamo za ljude koji zele da napreduju, a pocetnik je po definiciji neko ko ne moze dole, moze samo gore. I sam igrac bez trenera moze da napreduje, sto da ne. A brzina penjanja na gore moze da zavisi od reketa. Recimo Vladojica je izabrao reket s kojim nece napredovati, ali se tesi da bi podjednako lose igrao sa bilo kojim reketom jer ionako nema trenera.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod gojtchilo » 26.12.2012, 16:07

Pozdrav svima na forumu, sajt je sjajan i veoma zanimljiv. Imam jedno pitanje vezano za ovu temu: da li je pametnije kupiti polovno (nekada) kvalitetnije gume i drvo ili uzeti novo manje kvalitetno?
Ovo bi mi bio prvi reket ever, imam malo iskustva u igri sa ljudima koji su trenirali stoni tenis, rekli da nisam los. Stil nemam, tehniku nemam, verovatnio ni ne znam sve udarce ,zelju i volju imam.
Razmisljam o joolinim air! gumama , na popustu su 15e komad ili joola 4 you 10e komad ili ovde na forumu uzeti nesto polovno sa berze od iskusnih ljudi. Uzeo bih nesto do oko 40e. Toliko kosta otprilike i neki Joola kompletiran reket sa gx75 gumama al nemam pojma da li bi mi one odgovarale za moj stil koji, dakle, nemam. Imacu ja jos puno pitanja al ajd ovo mi je za zagrevanje. Bilo kakav savet bi mi bio dragocen, hvala unapred. :wave:
Korisnikov avatar
gojtchilo

Pridružio se: 21.12.2012, 19:31
Reket: Joola Viva
Fh: LKT Rapid speed 2.0
Bh: LKT Rapid speed 2.0

Postod Vladojica » 26.12.2012, 16:16

ivan je napisao:Negde sam procitao da u pogledu opreme ima tri vrste stonotenisera: totalni pocetnici koji ne znaju nista o opremi ni o igri, profesionalci koji znaju sve o igri i vrlo malo o opremi jer ih ne zanima, koriste to sto koriste dugo i uspesno, i treci, oni izmedju, koji znaju apsolutno sve o opremi i vrlo malo o igri.

Nije bas tako jednostavno ko kod Vladojice jer sve ovo i pricamo za ljude koji zele da napreduju, a pocetnik je po definiciji neko ko ne moze dole, moze samo gore. I sam igrac bez trenera moze da napreduje, sto da ne. A brzina penjanja na gore moze da zavisi od reketa. Recimo Vladojica je izabrao reket s kojim nece napredovati, ali se tesi da bi podjednako lose igrao sa bilo kojim reketom jer ionako nema trenera.

Oh, no, my young Jedi. You will find that it is you who are mistaken…about a great many things. :twisted:
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod First » 26.12.2012, 16:57

Ja sam dugo polemisao sa gospodinom Stanićem, a onda sam jednog dana shvatio da je bolje da ga ignorišem, što je i on učinio i sada se super slažemo :). Dva puta sam mu ponudio da "popušimo lulu mira", ali čovek me iskulirao najstrašnije, tako da to mnogo govori o dotičnom. Ulaziti u raspravu sa njim je totalno gubljenje vremena, a bogami i živaca...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema