od ivan » 03.02.2013, 21:02
Konacno novo kolo lige. Mnogo se ceka izmedju dva dvokola, po mesec i vise dana. Kad razmislim, bili smo 3 puta, i imamo jos samo 3 puta da odemo tamo, od toga jednom igramo samo jedan mec. Suvise malo za onih 200-250 E godisnje sto placam samo za registraciju kluba. A kolaju i neke glasine da ce opet biti podela lige na beogradsku i regionalnu, tj da ce par najslabijih ekipa ispasti. Niko o tome nije obavestio pre pocetka lige da bar znamo kolko smemo da izgubimo meceva. Ali izgleda da neki znaju vise.
Prethodnih dana stigla su cak 2 zvanicna dopisa da ovo kolo pocinje danas u 14:30. Ja tamo u 14:15 i kako sam usao u salu salece me Krle 'Ajde ajde covece, vec su vas prozivali, odlucili smo da pocnemo ranije', vidim da je debeli Iva za komandnim mestom i mikrofonom, neki mecevi vec se igraju, moji igraci nisu svi dosli jer sam im ja javio da je u 14:30 naravno. Moj omiljeni sudija od prosli put opet nama sudi, pita 'pa kolko vas je doslo, da pocnemo?'. Necemo bre covece poceti pre pola tri, sad cu da se prevucem i zagrevam jos 10 minuta dok mi svi igraci ne dodju, zvanicna informacija je zvanicna. Prodje 10 minuta zove omiljeni sudija, ajde da izdiktiras sastav ekipe, protivnik je to vec uradio. Pri tom ispred mene pokazuje zapisnik sa postavom protivnika. Iz principa nisam hteo da gledam u njihovu postavu, daj mi bre covece papir i olovku, kakav ti je ovo nacin vodjenja meca ( i prosli put isto nije imao papir i olovku nego trazi da i jedni i drugi pred njim izdiktiraju sastav da on upise) ? Poce zagrevanje konacno, moj protivnik ne moze ama ni jednu loptu da stavi na sto, ni ne zamahnuh forhendom ni jednom, kad omiljeni sudija mrtav ozbiljan objavi 'predjite na bekhend' WTF?!?! Zasto ? Pa istekao vam je minut a zagrevanje traje dva minuta. Ti ces da mi odredjujes sta cu da zagrevam i koliko? Bez odgovora, samo robotski pogled u mrezu. Posle pitam Ivu ko je bre ovaj sudija, necu da mi vise ikad sudi. Kazu poslali ga iz Smedereva, niko ga i ne zna, prva sezona mu...
Srecom protivnici su bili Topovi ucenici, STAK, pojacani jednim mladjim veteranom mog uzrasta pa nas sudija nije isprovocirao u meri da to utice na krajnji ishod. Reketas dobi mladog veterana sa dobrim servama, tesno ali dobi. Noca dobi jednog napadaca, Luku, koji je dobar napadac ali se jos ne snalazi na materijal. Ja protiv jednog momka s travom koji nagurava i blokira travom sa stola i koji je bio prilicno nezgodan protivnik prosle godine u plej ofu, pobedio i mene i reketasa, a vidim da i ove godine ume da namuci ljude. Ovaj put mi nije vratio maltene ni jednu servu, ni travom ni gumom, dobih previse lako 11:3, 11:1, 11:3 (pogodio je 3 nevrative svinje u toku meca). Reketas dobi Luku za 4:0.
Drugi mec sa Mladenovcem, srecom drugi sudija. Njima nije dosao jedan od dva najbolja igraca, ali i bez toga su u prethodnom mecu dobili sa 4:2 Lajkovac koji je nas dobio 4:0. Prvi mec ja i Radakovic, i on se mucio sa servama i dobih 3:0. Noca dobio Lazica 3:2, to je onaj levoruki spiner, ali izgleda ipak nije dovoljno dobar protiv materijala. Reketas izgubi od njihovog najboljeg igraca Petrovica. Ja dobih Lazica 3:2 (vodio sam 2:1 i 9:3 i uspeo da izgubim taj set sa 11:9, neverovatno). I Reketas za kraj dobi Radakovica sa 3:0.
Dobri rezultati, konacno i mi da odigramo dobro.
Bilo je i nekih cudnih rezultata, recimo Jelaca opusteno izgubi od klinaca iz Sapca 2, najlosije ekipe, koji realno mislim ne bi trebalo da mu predju 4-5 poena. Dalje, za vreme dubla izmedju te dve ekipe jedan igrac Cukarickog koji nije igrao dubl, ulazi usred meca u ring da preda mec jer ga je kao uvredio njegov saigrac koji u tom trenutku igra dubl... cudno vrlo cudno.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people