Voleo bih malo diskusije o ovoj temi , semama , kombinacijama , napadu , odbrani , kontri.
Problem 1.
Kako igrati protiv nekoga ko napada ravnim brzim loptama , a napada svaki blaze rotirani spin ili malo visu lopticu ?
Problem 2.
"rotirani spori spin na kraj stola, tkz pileci ili kilavi spin.
Ovakvi igraci zanaju meni da zadaju veoma velike probleme, narocito ako su konstantni i precizni. Zargonski receno kluca, kljuca dok ne probije. Kako protiv ovakve igre?
Problem br 3.
Dobro vracene serve. Koje su dobre pozicije za vracanje kratkih rezanih servi. Licno mi najvise prave problema riterni u fh koji su kratki i imaju postranicnu donju rotaciju(beze bocno od stola), primamljivi za napad po dijagonali (bar mi se tako cinilo ,jer je to najduza putanja) , medjutim ispostavlja se da je najlakse resenje uvek i najlosije , jer posle mog spina pobijam duboku loptu po paraleli tj duboko u moj bh, sto je izgubljen poen u dva udarca i to na moju servu.
Sta na ovakve lopte. Podsecam da je ovakav ritern jako tesko pogoditi po paraleli .
Kod dobrih igraca verovatan odgovor bi bio na svaku loptu preko stola odreagovati spinom, ali takva igra jos neko vreme ce mene morati da saceka , zato trazim odgovore na malo amaterskijem nivou.
Da ne zapitkujem previse u prvom postu, vec vecinu pitanja ostavljem za kasnije.