Inicijativa za ligu sa novcanim nagradama

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Inicijativa za ligu sa novcanim nagradama

Postod phrnjak » 17.11.2012, 15:09

Oteto, ali ne i prokleto! :D
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod ivan » 18.11.2012, 01:44

Ok, nisam se javljao par dana. zivkao sam vlasnike sala po gradu ovih dana da vidim ko sta nudi i trazi.
Evo otprilike kako ce izgledati to:
Liga ce se igrati u sali u Visnjici, dvokolo petkom od 7 sati pa na dalje dok ne zavrsimo. U slucaju da se prijavi veci broj ekipa, da postoji potreba za dve grupe, dobicemo jos jedan dan, verovatno sreda. Priblizno dva puta mesecno, ali nekad to moze biti malo zgusnutije ili redje, zavisno od termina drugih vecih takmicenja, verskih i drzavnih praznika, slava.
Pravo igranja imaju igraci ispod nivoa superlige. Ekipa moze imati i muskarce i zene (i decu i starce). Igraci se moraju prijaviti organizatoru (privatnom porukom meni, ili mailom na idobrosavljevic@gmail.com), u prijavi priloziti naziv ekipe (politicki korektan), podatke o igracima (ime, prezime, klub) i slike igraca (znaci ne papir nego fajl), navesti ko je kapiten. Nije dozvoljeno dodavanje novih igraca u ekipu nakon pocetka lige.
Igrace se standardni sistem ABC-XYZ, poznat iz vecina liga, do 4 dobijene partije, eventualni sedni mec je dubl.
Nema sudija, ne uklapaju se u budzet. Igraci nek se pridrzavaju pravila ferpleja i pravila serviranja (ovo ce biti istaknuto u sali). Organizator obezbedjuje 4-8 loptica po dvokolu (zavisi od cene po kojoj ih nadjem ), u slucaju da se razbiju igrace se sa lopticama igraca. Nek svaka ekipa ima lopticu dve u rezervi.
Zavisno od broja ekipa bice jedna ili vise grupa. Ukoliko je jedna grupa igra se dvokruzno svako sa svakim, bez plejofa. Ukoliko je vise grupa nacin igranja bice preciziran nakon zavrsetka prijavljivanja.
Prijave ekipa pocinju od ponedeljka 19-tog novembra do kraja novembra. Otvoricu i temu za tu namenu u ponedeljak.
Cena ucesca je 1200 din za ekipu po dvokolu, uplacuje se pre pocetka dvokola. Depozit od 1200din se uplacuje pre pocetka lige ili pre prvog dvokola, pokriva uplatu za poslednje dvokolo.
50% od ukupno uplacenih para za ucesce ide u nagradni fond. Ukoliko neka od ekipa odustane u toku takmicenja, depozit se ne vraca. Igraci te ekipe nece moci da ucestvuju u ligama koje organizuje ovaj sajt ni narednih godina, osim u slucaju da u trenutku odustajanja uplate kotizacije za sva dvokola kojima nece prisutvovati. Organizator ne uplacuje u nagradni fond razliku od ocekivanog nagradnog fonda nastalu neuplacivanjem/odustajanjem neke ekipe. Dve prvoplasirane ekipe dele nagradni fond u odnosu 63% - 37% . U slucaju da bude nekih sponzora opreme ili neceg drugog, bice naknadno objavljeno.

Bice sastanak kapitena ekipa pre pocetka lige gde ce se pretresti neki detalji, imenovati takmicarska komisija i izvuci brojevi.
Bice mozda i zavrsni turnir najboljih igraca, ali o tom potom.

Moguce da nesto nedostaje ovde, dodacemo naknadno.

Igraci koji hoce da igraju ali nemaju ekipu nek se svejedno prijave (na gore navedene nacine), ja cu im sastaviti ekipu, gledacu da budu izbalansirane.

za iducu sezonu spremam rejting cap(ko salary cap u NBA), to je recept za jaku ligu, slicno kao sto u kineskoj superligi moze samo jedan reprezentativac po ekipi, ali prvo moram da skupim rejtinge ove sezone.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 18.11.2012, 03:52

Uf, dosta si ti tu stvari definisao...

MIslim da je problematično:

1. Petak uveče pa dvokolo
2. 3 igrača pa do 4 pobede

NIsam siguran za ljude van Beograda u ovakvom sistemu. Ne bunim se nego samo konstatujem. Uostalom ko hoće, igraće, ko neće - neće igrati i sve je jasno...

Puna podrška za ligu i nadam se da će ideja uspeti :good: :good: :good:
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Vladojica » 18.11.2012, 08:03

Meni se bas dopada termin, petak uvece je takoreci idealno, jer sam raspolozen sto dolazi vikend, a mogu i kasnije da legnem, jer je sutra subota, a nece mi ni vikend proci tako sto cu ceo dan biti na stonom da bih odigrao jednu partiju u kojoj me Ivan istackira pre nego sto se zagrejem :).
I jos jedna stvar mi se dopada na prvi pogled: "Nema sudija, ne uklapaju se u budzet. :D Meni ovo lici da ja mogu da igram? Mislim nema ko da me spreci :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 18.11.2012, 10:46

znam za termin, generalno vecina nas igra petkom u priblizno to vreme, pa vecini odgovara. Uostalom Stanic je sam trazio sve detalje pre prijave a ja ne mogu da znam sve detalje pre nego se svi prijave, da bih znao geografski raspored ekipa, tako da mora ovako, mora od neceg da se krene. Morate sami proceniti vreme trajanja dvokola. Ako ste bas jaka ekipa jasno je da moze teoretski i za dva ipo sata ako se potrefi raspored (jer ce recimo biti 10 ekipa u grupi). A mozete i da ostanete nakon dvokola ako bude mesta pa igrate prijateljske meceve.
U slucaju da ima vise ekipa nego za jednu grupu i da ima par ekipa sa strane, verujem da bi se moglo iskombinovati sa subotom popodne (mada ovaj termin nekim drugima nece odgovarati jer recimo igraju ligu u nedelju ujutro, pa nece da se zamaraju u subotu popodne/uvece (a petak je dovoljno razdvojen od nedelje). Znaci ostavljam tu opciju malo otvorenom, ali sacekajmo da vidim koliko ima ekipa i odakle su, od toga stosta zavisi.

Do 4 pobede jednostavno mora sa ovom cenom i ovim nagradnim fondom. Ja bih prvi voleo 9 singlova i 2 dubla, ali to bi toliko trajalo da bi cena zakupa sale bila mnogo mnogo vise od onog sto mogu da platim.

Slucaj Vladojica, hm. Steta je da ne igra jer osecam da ce za 30-40 godina biti vedeta veteranskih takmicenja, treba da se pripremi za to. Ali opet, treba promovisati moral a kaznjavati nemoral, pogotovo one koji se javno hvale nemoralom.
Recimo ovako, igrac koji igra za nedozvoljenom gumom igra na sopstvenu odgovornost, protivnik moze PRE meca sa tim igracem zahtevati ceo poen bez igre, ali ne i nakon pocetka meca (zagrevanje ne spada u mec). Guma kojoj je odsecen naziv i zalepljen neki drugi ili isti, tj. guma iz vise od jednog dela smatra se nedozvoljenom. Lista nedozvoljenih guma bice okacena negde u sali.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod scvlada » 18.11.2012, 12:11

Atraktivnije i brže ,za iste pare se više izigraju je sistem dva na dva ,svako sa svakim i dubl u sredini (kao veteranska liga) :hello: .Ovako može da se desi da pojedinci odigravaju samo po jedan meč,a cilj je da se ljudi izigraju i plate to svoje igranje.Bilo bi možda i više ekipa. Ako bi se bodovalo tako da se svaki meč računa i na kraju sabiraju individualne pobede ,onda ne bi bilo kalkulisanja .
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod ZoranV » 18.11.2012, 15:01

Lista nedozvoljenih guma bi bila velika jer mnoge firme vise ne uplacuju ITTFu pa su i njihove gume nedozvoljene...osim toga takva lista zvanicno ne postoji...
postoji lista vazecih guma i to je to...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod ZoranV » 18.11.2012, 15:03

scvlada je napisao:Atraktivnije i brže ,za iste pare se više izigraju je sistem dva na dva ,svako sa svakim i dubl u sredini (kao veteranska liga) :hello: .Ovako može da se desi da pojedinci odigravaju samo po jedan meč,a cilj je da se ljudi izigraju i plate to svoje igranje.Bilo bi možda i više ekipa. Ako bi se bodovalo tako da se svaki meč računa i na kraju sabiraju individualne pobede ,onda ne bi bilo kalkulisanja .

A moze kao i na svetskom ekipnom: jedan igra dva singla a dvojica po singl i u dublu...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod ivan » 18.11.2012, 15:33

Da, ja sam isto mislio mozda sistem iz kineske superlige, jer treba krasti od pametnijih, ali ipak ne, za ovu sezonu nek ostane ovako.
Vetereanski sistem ne volim, to je previse mrtvo, cak iako izgubis opet igras, sve u svemu 5-6 meceva za 600 din, previse, a treba da imas treceg koji nece ni igrati skoro celu sezonu, vise volim ovaj standardni, jaci je timski duh, i mora da se grize vise.
ivan

Postod Vladojica » 18.11.2012, 15:54

E ovo za ceo poen pre pocetka meca mi zvuci fer. :D. Extra, to je onda sredjeno :D

@scvlada: ako bi bilo samo 2 igraca po ekipi onda bi postojao rizik da neko ne moze taj dan da dodje, i raspade se ekipa. A opet ako bi postojao i treci, rezervni igrac, on nikada ne bi stigao na red da igra, tj. ne bi svi mogli da igraju svako kolo, ako sam dobro skontao sistem, odnosno mogli bi, ali neko samo u dublu. Kako tu funkcionise u veteranskoj?
S tri igraca po ekipi, uvek ima i jedan rezervni, sto bi znacilo ako neko otkaze mogu ona dvojica da odigraju sve meceve, a ima ih dovoljno i za dubl. Mada, ako ne mogu da se menjaju igraci tokom lige, sta ako neki clan odustane od igranja u toku lige, kako onda da se dovede neki nov igrac umesto tog, da bi ekipa mogla dalje da igra... koliko je uopste igraca predvidjeno za jednu ekipu?
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja