molim za savet

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: molim za savet

Postod djordjestanic » 16.09.2012, 21:41

Ako nisi nikada igrao sa travom, on da ti je svejedno :)

Trebaće ti dosta vremena da to savladaš.

Na Off drvo kada staviš bilo kakvu čupavu (ox) gumu imaćeš problema sa kontrolom bilo koje brze lopte ako si blizu stola.

Ako ćeš samo da poturaš reket onda može trava ali nećeš ništa time dobiti. Za igranje (dobro) sa travom takođe treba rad i trening i znanje.

Marko Lučić dobro koristi travu ali on je znao da igra bekend i pre nego što stavio travu pa mu je opet bilo potrebno dosta vremena da promeni pokrete. On je čak promenio drvo da bi mu bekend deo daske bio sporiji da bi mogao bolje da kontroliše loptu.

Moravac voli ali ne zna da igra stoni tenis.

Vladojica je teoretičar početnik.

Grofa58 nikad nisam video da igra. tako da ne mogu da ocenim njegovo znanje.

Odgovor na tvoje pitanje je krajnje nepopularan ali je jedino objektivno rešenje. Moraš probati rekete od ljudi iz tvog okruženje i videti da li ti to možda odgovara.

Ovako ti niko neće moći dati pravi odgovor.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 16.09.2012, 22:37

Nisam materijalista ali evo gledajuci ovog Vladojicu koji deli neke savete povremeno a vec godinu dana menja neke trave svakih 7 dana, a pritom drzi reket palcem i malim prstom dok mu kaziprst landara u vazduhu, mogu da kazem da ko ne zna da drzi reket nece mu ni materijal pomoci. Posebno je indikativno da takvi traze gotovo iskljucivo 'travu sa najvecim efektom prevare', sto je otprilike isto kao da kazu 'ja bih zeleo da prevarim' , ili 'ne znam posao ali hteo bih da radim u drzavnoj sluzbi za dobre pare a da pritom nista ne radim a i da me se plase'. To je isto slicno sa spinerima istog nivoa koji oce iskljucivo gumu sa najvise spina i drze se nje godinu dve dok slucajno ne probaju neciji reket sa dve gume sa vrlo malo spina i oduseve se.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod milantra » 16.09.2012, 23:03

balsa je napisao:ovako,meni treba neka trava za stop i kontra igru,tj,napad....interesuje me koja je trava po vasem misljenju dobra ili najbolja za to,i da li verzija sa sundjerom ili bez?unapred hvala

Iz mog nekog skromnog defanzivnog iskustva mogu reci nekoliko stvari, koje ce ti nadam se koristiti. Prvo koliko sam primetio imas OFF drvo, sto mislim da treba promeniti, s obzirom da u kombinaciji OFF drvo i trava ne daju bas najbolji efekat, jer je OFF drvo za brzu i ofanzivnu igru sa manje kontrole sa brzim gumama. Zato treba da nabavis neko DEF drvo sa vecom kontrolom sa kojim mozes na FH da stavis ravnu gumu do 1,8mm, a na BH travu. Tek tada mozes da se nadas boljoj igri sa travom i dobrim FH. Drugo, vazno je i da li igras kod stola ili sa distance, kao i pokreti rukom na Bh strani na kojoj ce ti biti trava. Jer, to su sve stvari na koje treba obratiti paznju prilikom izbora trave. Svaka trava ima svoje karakteristike i ne moze odgovarati svakom defanzivcu. Ja konkretno na BH igram sa travom Friendship RITC 755 sa sundjerom 0,6mm. Igram i sa distance i kod stola, gurane lopte, rezane sa ramena, cak i ponekad napadnem sa stola, sto cini putanju loptice nepredvidivom i gotovo je nemoguce vratiti. To je moj stil igre. Za izbor gume bih ti preporucio korinika moravca, koji ima raznih i moze ti ponuditi neku od njih. A korisnik Djordje Stanic moze za moravca da kaze da ne zna da igra stoni tenis. Samo bih reko da mozda moravac ne igra za oko lepo, ali je jako neugodan protivnik. Uostalom, moravac je rekreativac i ucesnik mnogih turnira veterana i niko mu nije rekao da ne zna da igra stoni tenis. Nista licno samo dobronamerni komentar.Pozdrav. :wave:
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod grof.58 » 16.09.2012, 23:53

Pa evo da ti odgovorim . I ja igram sa off ANDRO CARBON reketom i isto tako ne režem lopticu nego je samo guram i tu dolazi do efekta gume s kojom igram ( GLOBE MO WANG II ) Vladojica je rekao da je čuo za tu gumu i da bi isto probao samo misli da je skupa a košta ti 15 usa dolara ili 13-14 eura bez pošiljanja.Preporučujem ti crvenu jer sam ti napisao da je razlika skoro 20 posto u svemu što guma radi. ZA TSP 1 CURL sam igrao ali ništa osobito.Normalno je da je guma u verziji OX puno zajebanija nego sa spužvom ali je i zato moraš znat zalijepit jer je jebeno ljepit bez spužve.Guma ti se cela zvije naopačke , moraš je pritvrdit za nešto. I još nešto, ja lijpim sa starim ljepilom jer bolje drži.Dugo sam igrao sa spužvama 0,5 mm jer nisam smio igrat bez podloge a još i danas ne smiješ igrati u Austriji jer ne dozvole.
Kod MO WANG gume loptica koju vratiš protivniku jako malo odskoči i svaki igrač misli kako če da odskoči a ona samo ostane na mjestu gdje je pala.Guma ima efekt anti spina a što je največa fora kot nje je ta kada gurneš lopticu ona samo leluja protiv protivniku po zraku ( pleše lelujavo ) Jako puno moraš igrati s nom da dobiš filing koj želiš.Možeš i udariti i to jako čudno dolazi protivniku koji samo se čudi kaj je to. Pazi, sve je i stvar u ruci s kojom igrš.Ja sam dao drugom da proba igrat i nije uopšte mogao da prebaci lopticu preko mreže , a to što je i prošlo nije bilo ni pola od mojega.Napiši si na GOOGLE naziv gume pa češ dobiti dosta LINKova o bilo kojoj gumi koja te zanima.

Još jedno m ti govorim ,ja stvaram čuda s tom gumom u klubu i kod kolega a to ne znači da če i tebi biti isto takva kao meni jer igram svoj stil a ti svoj .Ja sam potrošio dosta para dok nisam sada konačno naišo pravu za zamjenu TSP CURL P2

Pozdrav!
grof.58

Pridružio se: 23.07.2012, 16:12

Postod djordjestanic » 17.09.2012, 00:26

Grofe, daj neki snimak da vidimo kvalitet tvoje igre.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ZoranV » 17.09.2012, 19:12

balsa je napisao:ovako,meni treba neka trava za stop i kontra igru,tj,napad....interesuje me koja je trava po vasem misljenju dobra ili najbolja za to,i da li verzija sa sundjerom ili bez?unapred hvala

mrni najvise odgovara gras dtech ox ili na vibrantnom drvetu 388D
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod balsa » 17.09.2012, 20:07

pa ima li ko taj grass dtecs OX viska?
balsa

Pridružio se: 06.06.2012, 19:40

Postod Vladojica » 17.09.2012, 20:15

Izgleda da je to previse dobra trava da bi je neko zeleo prodati. :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod grof.58 » 17.09.2012, 21:52

Samo kažem vam ljudi da nije ova nova verzija ista ko stara, 20 posto slabija i mora biti crvena jer crna nije iste kvalitete. Dosta tvrđa .NOVE IMAJU BROJ SA DESNE strane dok stare imaju samo naziv gume. Moji prijatelji iz Slovenije dolaze u Bečej sada u nedelju na turnir i jedan prodaje puno trava koje če imati sa sobom .Stanu od 10 e pa do 20 e i to su sve zapakirane. Ako netko ide na taj turnir mogu mu dati ime tog čoveka pa nek ga kontaktiraju.
grof.58

Pridružio se: 23.07.2012, 16:12

Postod balsa » 18.09.2012, 10:24

grofe,rece da mozes da nabavis SPINLORD DONERGLANZ ox crne boje....jel moze?
balsa

Pridružio se: 06.06.2012, 19:40

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema