Dobri mecevi sa youtuba

Generalne teme o stonom tenisu.

Re: Dobri mecevi sa youtuba

Postod djordjestanic » 27.07.2012, 17:06

MIslim da ljudi sa ovog foruma uopšte ne m ogu da shvate koliko klasa igrača postoji u stonom tenisu.

Mnogim igračima mogu da dam 5 fore i da ih dobijem (a gledano sa strane oni uopte nisu loši igrači).
Wei Wei meni daje 3-4 fore i dobije me.

Njemu neki kineski igrač (recimo oko 30-tog mesta u Kini) daje 6 fore a Wei ne može da ga dobije.

To su razlike reda veličina svetlosnih godina!

Waldner je bio spektakularan igrač (još uvek je!) zato što on može da napravi neku kerefeku i u najnezgodnijem trenutku u meču kad je biti ili ne biti. E, u tome je razlika u odnosu na ostale.

Šlager je bivši svetski prvak, dakle ultra-mega majstor pingića ali ipak je daleko iza Waldnera i po uspesima i po spektakularnosti igre u važnim mečevima.

Da ne postoji Waldner, mnogi nebi ni znali da se pingić može igrati spektakularno a naizgled lako i jednostavno. Pogledajte njegov bekend spin. Puno puta to izgleda baš kako ne treba (gledano sa stanovništva školske tehnike) ali njemu je svejedno jer mu je dosta da bilo kako uđe u poen. Kada dođe do igranja i improvizacije za stolom i onda će on već smisliti kako da dobije poen.

Zato je Waldner - WALDNER!
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ivan » 27.07.2012, 21:04

da, iako Slager ovde igra bas spektakularno, Waldner je umeo i u vaznim mecevima da odigra nesto ovako. Zato ih je i gubio dosta uostalom.
Liu Guoliang verovatno nikad u zivotu nije odigrao lep poen, al je zato mlatio Waldnera.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod filip » 28.07.2012, 00:27

Pa mislim da su njih dvojica imali relativno izjednacen skor, ali ga je kong linghui posle par uvodnih poraza mlatio gde je stigao (waldnera).
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod ivan » 28.07.2012, 00:39

meni se cini da je Waldner gubio vecinu meceva od Liu-a, osim mozda nekih poslednjih meceva, a i pitanje je dal su tad jos bile male loptice ili se preslo na velike, sto neki smatraju kao razlog Liu-ovog povlacenja. Secam se da je Waldner u nekom intervjuu rekao u vezi toga 'taman sam naucio kako da ga pobedjujem a on prestao da igra'.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod filip » 28.07.2012, 00:45

Ispravka:
Od Liua je izgubio prvih 5 puta, a pobedio ga poslednja 4. Rekao je da taman kad je naucio da igra sa njim, dosao je Ma Lin i on je u velikoj prednosti h2h. Kong ga je dobio prvi i poslednji put, a Waldner ga je dobio puno puta izmedju... Persson vodi 51-49 protiv njega. Stvar je u tome da ih je Waldner dobijao kad je bilo najbitnije. Desavalo se da izgubi od nekog u ranoj fazi timskog takmicenja, a par sati kasnije ga odere u finalu. Evo jos nekih njegovih h2h rezultata.

Cai Zhenhua 2-2. EVEN
Chen Longcan 7-10 TRAILING
Chen Zhibin 3-2 AHEAD
Guo Yuehua 0-2 TRAILING
Jiang Jialiang 4-8 TRAILING
Ma Wenge 19-5 WAAAY AHEAD
Teng Yi 23-7 WAAAY AHEAD
Wang Tao 5-1 AHEAD
Li Gunsang 9-3 AHEAD
Kim Taek Soo 12-11 AHEAD,ONLY JUST
Yoo Namkyu 9-2 AHEAD
Kim Song Hui 11-4 AHEAD
JP Gatien 22-11 AHEAD
Andrzei Grubba 41-20 AHEAD
Tibor Klampar 8-1 AHEAD
Zoran Primorac 20-13 AHEAD
Jörg Rosskopf 22-11 AHEAD
JM Saive 26-21 AHEAD
Korisnikov avatar
filip

Postod djordjestanic » 28.07.2012, 00:56

Ako se izuzmu evropljani lista nije tako povoljna po Waldnera ali to je izmešu ostalog što je on tako dugo bio na sceni.

Šurbu, Mesaroša, Karaša (starijeg), Jonjena, Klampara, Gergelja, Waldnera, Perssona, Linda, Apelgreena, Fon Šelea, Carsltona sve sam ih gledao uživo i to je bilo divno vreme pingića.

Voleo bih da gledam i ove današnje majstore i znam da bi i to bilo uživanje jer su i to vrhunski majstori samo još brži i jači.

Svako od njih je "genije" samo se nekom više sviđa izvedba jednog igrača.

Volim pingić!
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod filip » 28.07.2012, 01:08

Evo tog poslednjeg meca protiv Konga. Finale olimpijade 2000. u Sidneju. U sustini, Kong ga je dobio kako je jedino mogao tada. Napravio je veliko vodjstvo na pocetku 5. seta i Waldner nije uspeo da ga stigne. Cista magija od pingica, a u drugom delu na oko 1:52 minuta, razlog zasto su svi zavoleli Lao Wa :)

P.S.: ovo je i istorijski mec, jer je poslednji veliki mec koji se igrao sa 38mm loptom
Korisnikov avatar
filip

Postod ivan » 28.07.2012, 18:50

@FilipMislim da si u pravu za Liu Guolianga, dobio je Waldner poslednjih nekoliko. ali rekoh, moguce da je vecina tih pobeda bila nakon uvodjenja nove lopte, a kazu da je Liu izgubio snagu s novom loptom, pa je ubrzo prestao da igra.
Ja sam gledao uzivo Samsonova i Perssona u finalu Serbia Protour-a, mozda 97-me tako nesto, bio je to fenomenalan mec, Persson je napao bukvalno svaku loptu od Samsonova, servu, pimpl, blok, sve, i opet je bilo samo 3:2 za njega, skoro svaki set bio 21:19 il na razliku.
ivan

Postod profesionalac » 28.07.2012, 20:30

osporavan ili ne,waldner je najtrofejniji i najbolji igrac svih vremena!jednostavno MADJIONICAR!
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod filip » 28.07.2012, 20:44

Ja ga volim i tu nema osporavanja, ali ako ces da gledas statisticki, onda je Wang Liqin uzeo vise vrednijih medalja...
Korisnikov avatar
filip

PrethodniSledeća

Povratak na Opšte teme