First je napisao:Pa nisam rekao da Btty drži monopol, nego da je to pokušaj monopolizacije tržišta. Da bi izdržao tržišnu utakmicu sa drugim konkurentima i cene treba da budu konkurentne, a izgleda da Butterfly baš "boli uvo" za konkurenciju. Oni su toliko sigurni u sebe, da su superiorniji od ostalih proizvodjača, da opušteno podižu cene u beskraj, jer su sigurni da će se narod uvek okrenuti najpoznatijem brendu stonoteniske opreme i "proverenom kvalitetu". Nezvanično sam čuo da Markop proda opreme u Srbiji, koliko svi zastupnici drugih proizvodjača zajedno. Ako je to istina, onda je to poražavajuće.
P.S. Ovde mislim isključivo na zvanične i ovlašćene distributere.
Pa to ima veze sa psihologijom naroda, ko sto rece Filip dok ima ovaca bice i sisanja. Pogotovo nas covek, uvek mora da ima najbolje, t05, nokia, golf 2...cek, ili je to najizvikanije?
Ali i dalje ne vidim pokusaj monopolizacije, da su recimo kupili ESN pa da kazemo monopol, ali nisu. Ostali proizvodjaci imaju sasvim konkurentne cene i opstaju na trzistu.
No i ESN je kvaran, imamo vec 4-5 generacija tenzora za godine, sto odma ne izbace najbolji na trziste, nego poboljsavaju na kasicicu, oce bas svaku varijaciju da nam prodaju.
Mislim da ce i drugi podici cene, to ce biti jedini efekat ovoga. Posto je, kako neko rece cilj da stoni tenis postane jedan od najjacih sportova u narednih 10 godina, to moze samo ako su velike pare u igri. A to moze samo ako je veliki broj navijaca u gledalistu. A posto nije mora se pribeci alternativnim metodima u vidu povecanja cene opreme da bi se i druge velike firme ukljucile, kao sto je adidas. Ali povecavaju polako, racunaju na efekat kuvane zabe.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people