Koliko ste opreme promenili od kada ste na forumu?

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Koliko ste opreme promenili od kada ste na forumu?

Postod ivan » 27.05.2011, 10:53

Ovo je tema u Firstovu cast :D Cini mi se da je promenio bar 5 drva i isto toliko guma. A ja sam mislio da ja previse menjam. Sva je prilika da mu ni sledeca kombinacija nece potrajati duze od nedelju dana. Mozda i dve, ako ne bude igrao redovno.

ja sam promenio 3 drveta, tj, vise sam hteo da isprobam gume kako se ponasaju na razlicitim vrstama drveta, dva drveta sam imao od ranije a jedno sam kupio. I uzeo sam jednu novu gumu da probam na forhendu. Sve u svemu - previse.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Re: Koliko ste opreme promenili od kada ste na forumu?

Postod Vladojica » 27.05.2011, 11:24

Ja nisam nista promenio, zamislite! Jedino sto bih menjao je drska Primorca - da mi pise "Karash" :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod First » 27.05.2011, 11:36

Haha, ocekivao sam da ces se oglasiti u "Berzi" i bilo mi je malo cudno sto te tamo nisam video, kad evo, umesto odgovora dobio sam citavu temu :lol:
Hmm, ko ce da broji koliko sam ih ja promenio od kad sam se registrovso ovde, ali neka bude 5 kao sto kazes, ono pre necu ni da racunam :D
E sad, ja volim promene, volim da kombinujm, istrazujem. Zahvaljujuci tim promenama, sad imam dosta iskustva da mogu da kazem da li je nesto dobro ili nije, isto vam je i sa devojkama ;) , mada cesto to zna da bude subjektivna stvar. Nije istina da do sada nisam nasao dobru kombinaciju, ali uvek mislim da moze bolje. Ovo se ne odnosi samo na reket i kola sam recimo dosta promenio. Malo me "guse" iste stvari. Jednostavno ih izgustiram i kad uzmem nesto novo, kod mene se opet javi ona zelja za igranjem. Gotovo sam siguran da necu stati ni kod sledece kombinacija, pa makar ona bila i savrsena. Jednom prilikom sam pricao sa jednim nasim poznatim stonoteniserom i nasalim se sa njim ko vise menja reketa, on koji ima sponzora, ili ja? Bila je mrtva trka :) Tad sam bas nesto bio u padu forme, smorio se i on meni kaze, hajde probaj da zaigras drugim reketom, nije bitno koji je, samo napravi neku promenu, neka bude i losiji reket, samo neka bude promena. Verujte mi da mi se igra drasticno popravila i onda sam se opet vratio na stari reket i sljapao njim. Probajte, vrlo je delotvorno ;). Verovali ili ne, trenutno sljapam sa drvetom starim preko 30 godina Dunlop Barna Maxply i Friendship gumama i igram odlicno. E to su te promene o kojima pricam. Ne mora da znaci da je nesto sto je skuplje i bolje. Nekada ti nesto sto je mnogo jeftinije, odgovaa vise od najskupljeg reketa.

Elem, posle ove moje disertacije, ocekujem svi koji su trenutno nezadovoljni svojom formom da promene rekete, zivele promene :D
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod First » 27.05.2011, 11:37

Vladojica je napisao:Ja nisam nista promenio, zamislite! Jedino sto bih menjao je drska Primorca - da mi pise "Karash" :D

Pazi, to uopste nije losa ideja, uvek si glavni baja u sali :lol:
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 27.05.2011, 11:46

Kakva sad Barna dunlop, to nisi ni prijavio. :D
Meni se isto cini da promena ume da pomogne, ali sam istovremeno svestan da je to samo trenutna kompenzacija za neki udarac koji ne umem dobro da izvedem sa jednim drvetom a ide dobro sa drugim, recimo spin ili smec, obicno su drva ili za jedno ili za drugo. Ako tako radim, vec posle par dana pojavi se nova slabost (cim naleti neki protivnik sa drugacijim stilom igre) pa opet vracam na staro i tako u krug. Bolje je mozda umesto stalnog menjanja kupiti jednog robota i uvezbati dobro udarce.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod zvezdarac » 27.05.2011, 12:17

First je napisao: Verovali ili ne, trenutno sljapam sa drvetom starim preko 30 godina Dunlop Barna Maxply i Friendship gumama i igram odlicno. E to su te promene o kojima pricam. Ne mora da znaci da je nesto sto je skuplje i bolje. Nekada ti nesto sto je mnogo jeftinije, odgova vise od najskupljeg reketa. :D

Jbg, MORAO sam da odreagujem obzirom da igram da DUNLOP ALPHA reketom (iz 197-i neke)... Debelo se pitam šta je to "bolje"... Industrija i celokupna filozofija 60-tih, 70-tih i 80-tih je bila KVALITET!
Ja sam izmenjao (pre Dunlopa) masu drveća.... Kada sam ovo probao, TO JE BILO TO !!!

Uzgred, moj odgovor je od registracije NISAM menjao drvo, orthodox na bekhendu sam zamenio travom i to je to!
Kažu da mudrost dolazi s godinama. Sve sam više siguran da godine dolaze same...
Korisnikov avatar
zvezdarac

Pridružio se: 24.03.2011, 21:05
Reket: BTY Matsushita PRO
FH: Victas VS402 Double Extra
BH: TSP Curl P1r

Postod Torbaja » 27.05.2011, 13:18

Ja ne menjam rekete, samo loptice. Mislim da su one presudne za moju igru!!! :lol: :lol: :lol:
Torbaja

Pridružio se: 08.05.2011, 10:48
Reket: FH Butterfly Tenergy 05
...........Butterfly Grubba Pro
...........BH Butterfly Tenergy 05

Postod First » 27.05.2011, 13:22

@
ivan

Ups, nisam prijavio...o ne, izletelo mi je, hahaha. Elem, potpuno se slazem sa tobom sto si napisao, mozda zato i menjam rekete, jermi se cini da uvek sa nekim drugim izvedem bolji udarac nego sa onim prethodnim. A sto se robota tice, pa napisao sam u temi gde se on spominje, voljan sam da primim takav poklon za rodjendan :-D

@
zvezdarac

Hehe, znao sam da ces se oglasiti kad si procitao koje je drvo u pitanju, jer vidim da cenis kvalitet. U pitanju je Dunlop sa kojim je igrao moj otac kao aktivan igrac. Kao sto znas, Dunlop je angazovao Barnu da im napravi vrhunske rekete i ukupno ih ima 5 u seriji ako se ne varam. Ovaj sto ja imam je poslednji iz te serije, savrsen, 5 slojeva drveta, pun naziv reketa je Dunlop Barna MAXPLY FORTE, a oznaka sa strane SUPER SPIN. Drvo je kao novo, jos ima lak na drsci koji se nije skinuo. Gume su naravno propale posle toliko godina, pa sam stavio Friendship koji se odlicno uklopio sa njim. Idi na http://www.ittf.com pa na njihov muzej, tamo je izlozen, tj. svih 5 primeraka, a moj je poslednji. Vrednost drveta, neprocenjiva, takav kvalitet se vise ne pravi ;)
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod ivan » 03.06.2011, 23:42

Promenio sam forhend gumu. Dve tri nedelje sam koristio Joola Express Explode max, nije ona losa, ali je nekako jednodimenzionalna, brza i tvrda i to je sve. Stavio sam novu Yasaka Rakzu 7, zalepio novim lepkom kako i prilici...duplo je sporija od iste te na bekhendu :D
ivan

Postod First » 03.06.2011, 23:47

Ti se izgleda od Yasaka Rakza 7 ne odvajas :-D
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Sledeća

Povratak na Oprema