Servis trening

Kako popraviti igru?

Re: Servis trening

Postod Pedja » 27.06.2012, 14:50

Vladojica je napisao:E ja to "znam" da serviram, taj obrnuti tomahavk :D. Svako ko ima hvatljiviju gumu izbaci prvi servis napolje. :) Nego posle kad pocnu da mi to vracaju ja ne znam sta cu sa tim spinom, pa ne ide...
Sto se tice frictionless trave, uskoro prelazim na legalnu travu i necu drugima da namecem moj stil igre :)

NEMOJ,NISI LUD!...a neće biti ni interesantno....doduše, ono- uskoro...budi nadu... :D
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod djordjestanic » 27.06.2012, 15:35

Tomahawk se mnogo više servirao ranije. Recimo u doba Stellana Bengstona. Sada se na višim nivoima skoro uopšte ne servira. Samo Ovcharov i ranije pominjani japanac. Problem kod tomahavka ili leptira ili sekirice kako se kod nas taj servis naziva je da on ne može da bude dovoljno kratak.

Ta "kratkoća" je osnova servis profesionalaca. Svaki duži seris oni napadaju a kratki mogu da napadnu ali mnogo sporije.

Zato je servis NAJVAŽNIJI element modernog stonog tenisa.

Isto tako PRIJEM SERVISA je drugi najvažniji elemenat stonog tenisa.

Na našim veteranskim turnirima svaki servis koji ima puno dve rotacije je opasan. Stranično na gore ili stranično na dole, svejedno.

Uopšte nije važno kako servis izgleda (gledano estetski) nego da bude efikasan.

Kad učiš servis, trudi se da bude ispravan da te nebi zezali kad odeš u neko drugo društvo jer neće hteti da igraju sa tobom ako imaš dobar servis a nije po pravilima.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Vladojica » 27.06.2012, 21:19

Pedja je napisao:
Vladojica je napisao:Sto se tice frictionless trave, uskoro prelazim na legalnu travu i necu drugima da namecem moj stil igre :)

NEMOJ,NISI LUD!...a neće biti ni interesantno....doduše, ono- uskoro...budi nadu... :D

Ne brini Pedja, prevrnuo sam i nebo i zemlju dok nisam nasao nesto za sta mislim da ce biti dostojna zamena. Ako to ne uspe probacu neki od frictionless antispinova, a ako to ne uspe, Scalpel je uvek tu za ne daj boze, ne bih da razocaravam moje obozavaoce :D. Uz Scalpel je prijem servisa piece of cake :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod LucicNS » 28.06.2012, 11:21

zorog je napisao:Poz svima. Posto je Marko imao zadnji komentar u ovoj temi imam jedno pitanje prvo za njega a zatim i za ostale.
Marko,odgledao sam dosta tvojih meceva na you tubu i u vecini njih mahom koristis servu forhendom iz bekend strane kada bacis loptu visoko uvis i odserviras jako sa side, a pretpostavljam i sa donjim spinom, ali ostavis levu ruku svo vreme u polozaju gde si izbacio lopticu i ne sklanjas je sve do kontakta reketa i loptice tj uglavnom je ne sklonis ni tada vec odserviras ispod ruke?!Po nekim pravilima kaze da bi ruka posle izbacivanja loptice trebalo odmah da se skloni i omoguci protivniku da vidi kontakt reketa i loptice!Znam da i vecina profesionalaca zadrzi malo ruku u tom delu ali,bar po onome sto vidim na snimcima,tvoj ruka ostaje previse dugo u tom polozaju a,kazem, milim da je u dosta slucajeva uopste i ne sklonis?

Ne sklonim je kad se zaboravim. Verovatno se cesto i zaboravim. Ali nikad ne sakrivam kontakt izmedju loptice i reketa (mada znam,
jer se to nekad puno radilo). Desi se, ali stvarno retko, da me neko opomene, a onda serviram potpuno pravilno do kraja meca.
Nije mi namera da serviram nepravilno ili da sakrivam lopticu, ali se desava, naravno, ali znam da ne nikad sakrivam ono sto je potrebno
protivniku da vidi, toliko sam bar uspeo da se prilagodim novim pravilima.

Recimo, nikada nisam opomenut od strane sudije za tako nesto, ali je moguce da u takvim slucajevima i vise obracam paznju.
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Francuz » 28.06.2012, 12:50

djordjestanic je napisao:Ta "kratkoća" je osnova servis profesionalaca. Svaki duži seris oni napadaju a kratki mogu da napadnu ali mnogo sporije.
Tacno svaki igrac na visem nivou mora da bude sposoban da servira svaku kratku ako treba jer jaci igraci ne propustaju priliku da napadnu izlazeci servis. A kratak servis sa donjim felsom veoma se tesko napada recimo skoro ne moguce.
Zato je servis NAJVAŽNIJI element modernog stonog tenisa. = SLAZEM SE ! To su gratis poeni !

Isto tako PRIJEM SERVISA je drugi najvažniji elemenat stonog tenisa. = SLAZEM SE ! Ako ne znas da dobro vracas to su GRATIS poeni za protivnika.

Na našim veteranskim turnirima svaki servis koji ima puno dve rotacije je opasan. Stranično na gore ili stranično na dole, svejedno. = Najbolji primer Ljuba Milosevic ... ima dve serve koje na isti nacin baca ali dva jaka totalno suprutna felsa, znamo svi rezultate.
Uopšte nije važno kako servis izgleda (gledano estetski) nego da bude efikasan.

Kad učiš servis, trudi se da bude ispravan da te nebi zezali kad odeš u neko drugo društvo jer neće hteti da igraju sa tobom ako imaš dobar servis a nije po pravilima.
To vec retko ko gleda ko Veterana primetio sam, ali defintivno ubili su dobre servere dana kada su zabranili da se krije serva rukom i kada smo presli na 11 poena po setu.
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod ivan » 28.06.2012, 13:09

pa dobar server je onaj ko sad, bez skrivanja rukom, ume da sakrije spin.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Francuz » 28.06.2012, 13:15

ivan je napisao:pa dobar server je onaj ko sad, bez skrivanja rukom, ume da sakrije spin.

Tacno imas pravo, sada treba da se pre svega radi na pokret i spremanje servisa ...
Korisnikov avatar
Francuz

Postod ivan » 28.06.2012, 13:22

ja bih rekao, da osim kratkih nenapadivih lopti, profesionalci serivraju i srednje duge, koje se daju napasti ali se lako kontriraju.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Francuz » 28.06.2012, 13:41

Ja bih rekao, po licnom iskustvu, da najace serve su srednjo kratke ... odnosno da drugi odskok loptice bude bukvalno na liniji stola. ... to je ubitacki jer predugacko za kratako vracanje a prekratko za napad!
To francuzi zovu servis AMBULANCE ili Hitna pomoc u prevodu :)
Korisnikov avatar
Francuz

Postod Vladojica » 28.06.2012, 14:24

Francuz je napisao:Ja bih rekao, po licnom iskustvu, da najace serve su srednjo kratke ... odnosno da drugi odskok loptice bude bukvalno na liniji stola. ... to je ubitacki jer predugacko za kratako vracanje a prekratko za napad!
To francuzi zovu servis AMBULANCE ili Hitna pomoc u prevodu :)

To je onaj servis sto kad protivnik hoce da ga napadne, zakaci reketom ivicu stola i pocepa gumu ili slomi drvo :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

PrethodniSledeća

Povratak na Trening