zorog je napisao:Poz svima. Posto je Marko imao zadnji komentar u ovoj temi imam jedno pitanje prvo za njega a zatim i za ostale.
Marko,odgledao sam dosta tvojih meceva na you tubu i u vecini njih mahom koristis servu forhendom iz bekend strane kada bacis loptu visoko uvis i odserviras jako sa side, a pretpostavljam i sa donjim spinom, ali ostavis levu ruku svo vreme u polozaju gde si izbacio lopticu i ne sklanjas je sve do kontakta reketa i loptice tj uglavnom je ne sklonis ni tada vec odserviras ispod ruke?!Po nekim pravilima kaze da bi ruka posle izbacivanja loptice trebalo odmah da se skloni i omoguci protivniku da vidi kontakt reketa i loptice!Znam da i vecina profesionalaca zadrzi malo ruku u tom delu ali,bar po onome sto vidim na snimcima,tvoj ruka ostaje previse dugo u tom polozaju a,kazem, milim da je u dosta slucajeva uopste i ne sklonis?
Ne sklonim je kad se zaboravim. Verovatno se cesto i zaboravim. Ali nikad ne sakrivam kontakt izmedju loptice i reketa (mada znam,
jer se to nekad puno radilo). Desi se, ali stvarno retko, da me neko opomene, a onda serviram potpuno pravilno do kraja meca.
Nije mi namera da serviram nepravilno ili da sakrivam lopticu, ali se desava, naravno, ali znam da ne nikad sakrivam ono sto je potrebno
protivniku da vidi, toliko sam bar uspeo da se prilagodim novim pravilima.
Recimo, nikada nisam opomenut od strane sudije za tako nesto, ali je moguce da u takvim slucajevima i vise obracam paznju.