Marko,odgledao sam dosta tvojih meceva na you tubu i u vecini njih mahom koristis servu forhendom iz bekend strane kada bacis loptu visoko uvis i odserviras jako sa side, a pretpostavljam i sa donjim spinom, ali ostavis levu ruku svo vreme u polozaju gde si izbacio lopticu i ne sklanjas je sve do kontakta reketa i loptice tj uglavnom je ne sklonis ni tada vec odserviras ispod ruke?!Po nekim pravilima kaze da bi ruka posle izbacivanja loptice trebalo odmah da se skloni i omoguci protivniku da vidi kontakt reketa i loptice!Znam da i vecina profesionalaca zadrzi malo ruku u tom delu ali,bar po onome sto vidim na snimcima,tvoj ruka ostaje previse dugo u tom polozaju a,kazem, milim da je u dosta slucajeva uopste i ne sklonis?
Nemoj ovo shvatiti nikako kao prozivku vec kao pitanje!Pre svega odlican si igrac,mnogo bolji od mene, nista uvredljivo nema u mom komentaru,samo me zanima da li je tacno ovo sto sam napisao i da li to radis namerno? Pozdrav za tebe i jos jednom kazem,ne zameri,jer nemam losu nameru.
Sto se tice servisa uopste...slazem se sa Filipom koji je negde na prvoj strani ove teme napisao da na amaterskom ili kako god zvali taj nivo,mnogo veci i bolji efekat imaju brze,jako rezane serve od onih sa skrivenim rotacijama.Siguran sam da je tako. Bio sam u Visnjici prvi put pre dve nedelje,ljudi su me ubili jakim brzim JAKO REZANIM servama.Gledam npr bas sinoc Ljubisu Milosevica i njegove serve....uzas
Mislim uzas u smislu koliko stranicne rotacije imaju. Jos kad doda brzinu,vidim da i jaki igraci na forumu i u visnjici imaju veoma mali procenat vracenih ili kvalitetno vracenih servi. I ne samo Ljubisa...Igrao sam protiv Rajka,Doktora,Hrnjaka,Duleta(ne znam prezime ili nadimak) i jos nekih ljudi ne mogu da se setim imena i svi imaju jako rezane brze serve,neko manje neko vise ali sam to vece u visnjici skontao da je mnogo bitna serva i vracanje iste i da ljudi uglavnom gledaju da uzmu lak poen na zjbnu servu ...sto mogu da razumem.Takve serve jedino ne pale kod dobrih jakih igraca jer ce svaki bolji igrac to napasti i dobices spin kroz usi.
Ja kada odem na tenis sa nekima od drugara tj igraca sa kojima sam egal,ne serviram tako tj nije mi poenta da mi (nam) poeni traju dve sekunde sto znaci ili servis viner ili mi taj neko vrati taj servis a onda ja ne znam sta sa tom lopticom.
Jednom prilikom je dosao Zeljko taksista kod drugara,a tada smo svi mi koji smo bili prisutni,igrali mozda mesec dva dana tek...bilo je uzasno.Prvi put se sreces sa nekim servama...lopte lete kao sateliti.Ali je poenta da je covek maltene celo vece servirao tako????????U cemu je draz igranja???? Razumem turnir,opkladu,takmicenje....ali npr vecina snimaka iz visnjice je STARSNO dosadna za gledanje jer se cela partija svodi na servis. Ima izuzetaka naravno ali je uglavnom 'ruzan" tenis.Ne zelim nikoga da uvredim
I sta ostaje...bez obrzira sto sam u svim sportovima tezio ka tome da kad nesto igram,to bude i lepo na oko i efikasno, izgleda cu na stonom tenisu morati da prihvatim cinjenicu da je situacija takva i da se ,ili nerviram i budem losiji igrac od vecine ili pridruzim i igram da uzmem poen na kakav god nacin pa makar i povratio od toga!
Cisto da naglasim da nisam slep tj da vidim kako ljudi koje sam pomenuo igraju i u ostalim segmentima igre tj da umeju sve i da ne zelim da omalovazim niciju igru.Pozdrav svim "dobrim" serverima

. I meni je to bio shok