Turniri u Visnjici

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Amaterski turniri u Visnjici

Postod First » 14.06.2012, 00:56

Da, turnir je zaista bio sjajan. Bilo je desetak ljudi, pokušaću da nabrojim ko je sve bio, ako se setim. Bili Hrnjak, Misirac, Dule (Hrnjakov kolega), dr Begenišić, Rakonjac, Čeda, Zorog, Nedja (veterinar), Davor, ja i vrtim po glavi koga sam zaboravio... Uglavnom, mislim da se pisalo, ali da je rezultat bio u drugom planu, pošto su se posle igrali dublovi, ko je hteo sa kim i tako... I ja sam imao dve pobede, dobro odigrao sa svakim, vrlo sam zadovoljan, samo me je Misirac baš oprao. Atmosfera vrlo pozitivna i prijatna. Drago mi je da se sve vraća u normalu i da će Daki open opet biti onaj stari ;)
Ko nije došao, propustio je dobru zabavu i sjajno druženje!
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Francuz » 14.06.2012, 07:36

Mene zanima jel su pale neke palacinke posle dublova ? :) Posto Davor i Pera vole da caste ahahah !

Svi se za nesto spremaju: Hrnjak za prosvetarske igre, Davor za Becej, a ostali da napreduju ... Uvek je dobar duh kod Davora i dobro druzenje.
Mogu samo da savetujem slabijim igracima da nastave da dolaze i da grabe prilike da igraju sa boljima jer je to sjajan nacin da se napreduje.
I dodje dan, kada i njih mozete da dobijete.
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod zorog » 14.06.2012, 08:41

djordjestanic je napisao:Što više znaš, vidiš koliko ne znaš.

Upravo tako.Ali je stvarno dragoceno iskustvo..Ja sam od onih koji ce pre odigrati partiju sa boljim igracima i gubiti nego celo vece dobijati ili biti egal sa nekim...
Sinoc sam primetio da ljudi igraju sa mnogo vise rotacija nego sto sam ja navikao protiv mojih dosadasnjih protivnika.Stvarno covek mora biti koncentrisan i pratiti kako ko sece lopticu,pogotovo pri servama.Sinoc sam bio malo razocaran vracanjem servi jer sam skoro siguran kada vracam da "je imam" ali ipak...dosta puta se desilo da ne procitam servu lepo.Nakon te greske,skontam kako sam trebao ali mi naravno niko ne odservira istu,nego je ponovi tamo nekad kasnije i ja opet skontam tek posle lose vracene serve,kako sam trebao da odigram.
par ljudi je imalo i materijale na bekendu,tako da mi je i to predstavljalo problem,pogotovo sto ti igraci nisu "mile iz kraja koji jedva ume da drzi reket" :) nego dobri igraci,koji imaju ruku za sve udarce.
Sve u svemu,mnogo mi se svidela atmosfera i ljudi koji su bili sinoc..opusteno i kvalitetno provedeno vece.

Ivane,bilo je nekih i po par metara ;) al nekako zvuci odvratno to napisati ;) Aj ovako...Imao sam problem sa vracanem servi tako da su neke odlazile i po 0,002- 0,003 km od stola :D
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod ivan » 14.06.2012, 08:50

Nisu ti rekli kad su te ucili da igras, da je na visem nivou od obicnog rekreativnog vracanje serve bas zaebano. Moj trener je vracanju serve posvetio dva minuta (osim flipa na kratke, to smo vezbali), i to na moje insistiranje da nakon 6 meseci vezbanja mahom pimpla, ipak malo vezbamo i vracanje serve jer nikom ne mogu da vratim servu na turnirima. Objasnjenje je bilo 'ma to je lako, topspin na svaku loptu'. Rezultat...lopte idu svuda osim tamo gde treba.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zorog » 14.06.2012, 09:01

Ma nije ni imao ko da mi kaze...ali sam shvatio sam sada. Vidis,taj topspin na svaku nisam probao uopste,maltenje ni jednom jer su mi se skoro sve serve cinile rezane donjim spinom,pa sam ja tako i pokusavao da ih vracam a one letele unaokolo.Vec sam napisao da tek posle shvatim da sam tu servu trebao da napadnem ali mi nije jasna jedna stvar...Da toliko ne mogu da procenim rotaciju pri prijemu,to me je izludjivalo.Skoro svaku sam okarakterisao kao jako secen donji spin,jer mi po pokretu ruke i reketa servera to tako deluje,a uglavnom su to bili side spinovi ili cak i poneki gornji,pa sam loptice uglavnom rasipao sa strane stola.
Ne opravdavam sebe ali mislim da je veliku ulogu odigrala i cinjenica da sam pred svaki mec usao sa previse respekta prema igracu preko puta tako da sam u startu imao "strah" od svake loptice koju mi salje.
Tek pri kraju sam se opustio i cini mi se bolje igrao.
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod ivan » 14.06.2012, 09:07

pa taj tospin je po meni pogresan pristup, na mom nivou.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Postod Vladojica » 14.06.2012, 09:36

@Zorog, pa tebi u potpisu stoji Tenergy 64 na bh, to je hrana za dobre servere ako ne citas servis kako treba. Plus, ako igras rpb - i ne mozes drugacije da primas serve Tenergyjem nego da pokusas top spin, ali ti je reket sto posto tezak, i spor ti je zamah iz bh, a kad ga ubrzas onda je neprecizan. Ako primas tradicionalnim penhold bekhendom, opet si ogranicen na bh, tj. ne mozes da izvedes pun zamah, vec samo guras lopticu a ona se odbija u zavisnosti od spina na sve strane. A FH zamah ti je isto sigurno spor zbog tezine reketa. Ako si obratio paznju, Xu Xin i Wang Hao imaju obe gume na penhold reketu, ali oni imaju dobar rpb. Ti sa Tenergyjem nema sanse da to izvedes, jer cak i Wang Hao drzi Sriverov top sheet na bh. Ostali penholderasi, ako si primetio imaju ili soft na jednoj strani, ili travu kao Hrnjak. Da sam na tvom mestu stavio bih travu ili soft. I onda sa travom primas servise i to forhendom po celom terenu. Jos ce ti biti bolje nego meni, jer kad imas penhold hvat onda mozes sa fh stranom da pokrijes ceo teren i brza ti je tranzicija fh - bh. A uvek na drugoj strani imas gumu, ako ti neko baci praznu servu da mozes da napadnes rpb-jem :D. I onda posle prijema serve okrenes reket i zakucas forhendom :D :twisted:
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 14.06.2012, 10:11

@Zorog: nemoj previse da se obazires na bilo sta sto Vladojica kaze, on je nekad negde cuo te termine pa je pomislio da je dobra prilika da ih upotrebi. I to u istom postu. Penholderas da drzi travu na forhendu...
ivan

Postod Vladojica » 14.06.2012, 10:15

ivan je napisao:@Zorog: nemoj previse da se obazires na bilo sta sto Vladojica kaze, on je nekad negde cuo te termine pa je pomislio da je dobra prilika da ih upotrebi. I to u istom postu. Penholderas da drzi travu na forhendu...

Samo kod prijema servisa, a posle okrene, pa Hrnjak ima travu na bh.. :P
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod zorog » 14.06.2012, 10:25

@Vladojica...Prljam temu sa mojim problemom :) al evo jos ovo...
Da,imam tenergy i koristim rpb i jeste tezak reket kao djavo...E sad...serve sam uglavnom primao forhend stranom ili u nekim izuzetnim slucajevima rpb-ob,kada sam pokusavao da napadnem ali sam imao generalno problem sa napadanjem servi i forhendom i bekendom,tako da to pripisujem mom (ne)znanju i tehnici. Necu da stavljam softove i trave,ne zato sto imam nesto protiv igraca koji ih koriste, vec zato sto cu pokusati da naucim da bolje igram sa kombinacijom koju imam.Nemam problem da napadnem rpb-om kada znam da je lopta koja dolazi prazna ili sa malo bilo kog spina,problem je u lopticama koje su brze i sa dosta spina koji nisam najbolje citao.
Jedina stvar koju bih voleo da mogu da promenim je tezina reketa.Stvarno je cini mi se pretezak ali mi se ne daju pare na menjanje opreme...mozda cu se odluciti na to kada dobijem artritis ;)
I za kraj,voleo bih da mi pokazes kako brzo i delotvorno okrenuti reket pri penhold hvatu u toku poena,bio bih ti veoma zahvalan ;)
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja