Timo Boll ALC vs. Timo Boll ZLC vs. Timo Boll ZLF vs. slični

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Timo Boll ALC vs. Timo Boll ZLC vs. Timo Boll ZLF vs. sl

Postod bindra » 11.06.2012, 17:35

Pedja je napisao:Po čemu je bolje?Po kojim parametrima?Šta znači bolje?Kome je bolje? :?

Jbg posto neznam to da objasnim kao Vladojica ili First reci cu to tako da svako razume(imao sam oba drveta pa valjda je tako najmerodavnije za ocenu,za razliku od onih koji nisu imali tu privilegiju?) MNOGO mirnije i kontrolisanije drvo a opet dovoljno eksplozivno,tako da svako moze igrati sa njim!!!
Mislim da ne treba nikakav komentar vise...
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod djordjestanic » 11.06.2012, 18:04

Bindra,

tvoje znanje stonog tenisa ne dovoljava ti da objasniš. Isto to neznanje onemogućava Vladojicu i Firsta da daju komentare koji su merodavni za ostale ljude.

Vi možete da ocenjujete kako vama nešto leži ili ne leži ali ocene kao objektivne ne možete da dajete u smislu da drugi ljudi imaju od njih fajde.

Mana stonog tenisa (to je istovremeno i vrlina) da svako igra na neki svoj način. Neko ko igra na oko jako lepo može da gubi a onaj koji igra neopisivo rečima kako je to nakaradno ( Profesor Bole Popović) može da pobeđuje. Mana je da nijedan ni drugi nisu merodavni prilikom ocene opreme jer nemaju jednostavno rečeno kvalitet.

Inače, Andro ima jednu manu. Vrlo lako se lomi. Jedino drvo koje mi se polomilo je Andro. I to ne na onom delu kod drške, nego su se slojevi drveta razdvojili!

Pošto ja nikada u životu nisam namerno udario reketom ovo još više dobija na težini. Od tog trenutka sam izbacio Andro iz svojih razmišljanja o drvetu.

Dok se nije polomilo bilo je to skroz dobro drvo mada za klasu sporije nego što ga Andro obeležava.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod bindra » 11.06.2012, 18:37

djordjestanic je napisao:Bindra,

Inače, Andro ima jednu manu. Vrlo lako se lomi. Jedino drvo koje mi se polomilo je Andro. I to ne na onom delu kod drške, nego su se slojevi drveta razdvojili!

Pošto ja nikada u životu nisam namerno udario reketom ovo još više dobija na težini. Od tog trenutka sam izbacio Andro iz svojih razmišljanja o drvetu.

Dok se nije polomilo bilo je to skroz dobro drvo mada za klasu sporije nego što ga Andro obeležava.

Ja govorim o mom andro drvetu koje je extra kvaliteta i sto posto tacno ocenjeno kao off- a to sto se tebi polomilo i nije tacno ocenjeno moze da bude iz vise razloga kao sto je npr.da je divljak tj.kopija ili losa serija...
Inace isto drvo koje sad imam prodao sam Borisu Mihajlovicu(za neupucene prvak srbije u juniorima)koje je vec bilo polovno kad sam ga ja kupio,pa ga onda igrao moj sin,pa ja...I evo jos igra decko sa njim i nikako da mu se nesto polomi a udara tri puta jace nego ti i ja zajedno.
Doduse ja nisam imao ni jedno drugo Andro drvo sem ova dva ista,koja su ujedno i najskuplja koje Andro pravi tako da konkretno govorim samo o ovom modelu. :hello:
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod Cermet » 11.06.2012, 19:31

Polako, nemojmo bez potrebe uopštavati, to nas samo odvraća od ispravnih zaključaka.

@Đorđe Stanić:

Đorđe, cenim vašu posvećenost stonom tenisu i razumem da Vam se ALC sviđa, ali kako možete toliko napamet da govorite o ZLC-u i ZLF-u a i o ovom ANDRO drvetu?

Bez uvrede, ali već samo ova rečenica Vas diskvalifikuje iz grupe ozbiljnih sagovornika:
djordjestanic je napisao:Igrao sam pre sa bukvalno svim vrhunskimdrvima iz 80-tih a u zadnje vreme sam igrao sa nekoliko sjajnih drva ali NIŠTA SE NE MOŽE POREDITI SA ALC-om.

Kakave veze imaju drva iz 80-tih?? Potpuno je besmisleno njih porediti sa savremenim kvalitetnim drvima (isto naravno važi i za gume).

Kakva li je tek samo konstrukcija ovaj drugi deo rečenice?! Igrali ste sa nekoliko sjajnih drva i ništa od ovoga o čemu ovde govorimo se ne može porediti sa ALC-om ?!?

Dalje:
djordjestanic je napisao: Andro ima jednu manu. Vrlo lako se lomi. Jedino drvo koje mi se polomilo je Andro. I to ne na onom delu kod drške, nego su se slojevi drveta razdvojili!

Imao sam i, i dan-danas imam, nekoliko Andro drva i NIJEDNO nije ni oštećeno, a kamoli odlepljeno. Andro drva u proseku su vrlo precizne izrade (za razliku od Stiga recimo itd..)

Đorđe, nemojte ovako paušalnim izjavama kaljati svoj ugled na forumu i dovoditi ljude u zabludu.

Da li ste uopšte probali ijedno od drva o kojima se ovde priča? Koliko ste igrali sa njima i sa kojim gumama? Pošto sam gotovo siguran da ih niste ni probali, nemojte makar u ovoj temi toliko veličati ALC, jer u najboljem slučaju time samo skrećemo sa suštine.

A suština je da o tim drvima govore oni koji ih dobro poznaju. Ok, vama se sviđa ALC, to već znamo napamet, ali pustite i druge da nešto kažu.
Cermet

Pridružio se: 26.03.2012, 02:21
Reket: Butterfly Timo Boll ZLF

FH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,9mm
BH: Butterfly Tenergy 05 FX 1,7mm

Postod djordjestanic » 11.06.2012, 21:47

Igram sa ALC-om a ZLC i ZLF sam probao.
Sva drva su bila obučena u Tenergy. Glavne razlike su putanji loptice. Ono što osetim igrajući posle pet minuta ili pola sata se sigurno menja ako igram 5 nedelja ili pet meseci.

U svakom slučaju ja dajem svoj sud a ti kako hoćeš.

Možda si ti za mene Waldner pa imaš bolji osećaj u ruci pa se lakše prilagođavaš.

Zašto sam pominjao da sam igrao sa puno drva? Zato što sam tako može da se stvori osećaj potreban za dobru procenu za šta je kadro drvo.

Što se tiče ozbiljnosti sagovornika mogao bih da se predstaviš pa da znam ko je to moj sagovornik, ovako mene svi znaju jer sam potpisan imenom i prezimenom, jer sam napisao puno postova na ovom forumu, jer sam odigrao jako puno mečeva sa ljudima koji se pominju na ovom forumu, jer se nalazimna nekim rang listama a ti napisao 3 posta i odmah me diskvalifikuješ...

Pa daj mi barem fer šansu, možda se i popravim pa budem ozbiljan sagovornik.
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod ivan » 12.06.2012, 00:37

Stanic je nesumnjivo dobar igrac i njegova rec ima tezinu. Ali bas tako kategoricno tvrditi da je alc ubedljivo najbolji, deluje mi previse. Toliki igraci svetskog kalibra igraju sa 'losijim' drvima, kako ne igraju svi s alcom ako je toliko bolji? A i dosta forumasa ima dovoljno dobru ruku da oceni neke od opstih karakteristika drveta, tipa tvrdoca, krutoca, brzina, ugao, katapult, balans...ili bar 'dobro za blok', 'dobro za spin'... tako da i njihovo misljenje treba uzeti u obzir.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 12.06.2012, 01:27

Mislim da nije tema za tu klasu igrača, nego za nas.

Nisam ja ni rekao da je ALC najbolji za svakoga, nego da je za mene to najbolje drvo jer meni najbolje paše.

Vrhunska drva a ZLF i ZLC sigurno jesu vrhunska drva sigurno pašu nekome. Moja tvrdnja je da je ALC najbolji allrounder i da verovatno paše za 80% igrača. Ja sam ALC-a kupio skoro odmah čim je stigao do Markopa. Od onda mi je to glavni reket. U jednom trenutku sam baš eksperimetisao i igrao 6 meseci sa Photinom. Photino je vrhunsko drvo ali nema toliki opseg šta može da odigra. Photino je prodorniji ali zahteva rad. ALC može da uspori kad god mi je to potrebno a opet ima sasvim dovoljno energije kada treba da se ubrza. Photino je totalno nepodoban za materijale sa kojim sam probao da igram a posebno za OX varijante. ALC to trpi bez problema.

Donic Dotec Person Off, Stiga Titanium WRB, Donic Bloodwod 7 su samo neka od drva koja imam i sa kojim sam igrao neko vreme. Igrao sam i sa 7 slojeva drvetom koje je napravio Anton Tihovski (odlično drvo koje je koštalo 5 eura).

Redovno sam isprobavao Stiga Cliperwood, Nitakku Acoustic, Butterfly Magichand, Butterfly Primorac Off-, Butterfly Primorac OFF+, Butterfly Gergely Off+, Butterfly Senkoh 90, TSP Balsa 90, Donic ALigator, Joola Bomb Fast, Marković, Wing...

Probao sam neka handmade drva od Palatinuša, Specijalna kineska drva koja se ne mogu kupiti, senćanska drva, kopije od Sela, svašta...

U mojoj okolini ima dovoljno dobrih igrača koji igraju sa vrhunskim drvima pa tako mogu da isprobam svašta.

Opet naglašavam, moj stav je da 95% ljudi sa ovog foruma ne bi znali da kažu da li je drvo mekano ili tvrdo, kakva mu je putanja, koliki mu je sweetspot a POSEBNO NE BI MOGLI DA OCENE BRZINU DRVETA da li je 8, 9, 10 po recimo Butterfly skali.

Na forumu ima koliko registrovanih članova?

295 (odlično)

Od tih 295 garantovano 200 dobijam sa 5 fore. Pa koliko onda da verujem njihovom sudu o nekom drvetu. To je ono što govorim.

Pingić je jako jednostavan sport kada se gleda sa strane i deluje kao da ga može igrati svako ko uzme reket. Naravno, ovde svi znaju da nije tako ali što više znaš shvataš koliko ne znaš!

Meni Wei realno daje 3,5 poena fore (dobija sa 3 a gubi sa 4 poena). Šta sad? Pa valjda on bolje zna od mene kako treba vući forhend spin i koje tačke gađati i kako igrati na soft. Kad nešto ne znam, ja pitamk njega jer je on bolji i nemam problema sa tim.

Imam problem (veliki) sa onima koji ne znaju ni 20% o stonom tenisu što ja znam a prosipaju pamet po forumu u najmnanju ruku kao da su Waldner i Persson stopljeni u njihovom telu.

Nemam želje ni volje da toj gospodi uvijenim, diplomatskim rečnikom dam do znanja da možda ipak postoji neki promil šanse da nekim suludim slučajem nisu u pravu.

Što mislim to i kažem. Ako i grešim, to će se meni obiti o glavu jer sve što savetujem ja sam isprabao i tako radim.
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod Cermet » 12.06.2012, 01:53

Đorđe, ja uopšte ne sumnjam u to što kažete, kao ni u to da ste isprobali brdo reketa, samo apelujem da ne budete toliko isključivi.

Pokrenuo sam temu isključivo o vrhunskih drvima današnjice i molim da se držimo njih. Samim tim, sva iskustva, a verujem da ih Vi imate dosta (imam ih i ja, ne brinite), sa starim i lošim drvima su u ovoj temi apsolutno nepotrebna.

Recimo, lično mislim da je od ukupno 4 ova drva (zasad 4, možda se još neko kvalifikuje za diskusiju ovde), ALC najlošije od svih, iz prostog razloga što je to Arilat-carbon drvo starije (mada ne apsolutno stare niti loše) tehnologije i previše je slično TBS-u koga mnogi (verujem i Vi), znamo napamet.

Dalje, video sam da ste vi rekli da je ALC oko 5 grama lakši od TBS-a, međutim, na inostranim sajtovima se može pročitati potpuno suprotno, da je ALC teži od TBS-a (i to u uzorku od preko 10 komada).

Samim tim, ALC je mnogima pretežak, naročito onima koji igraju na stolu (kao ja recimo), a rekao bih i da je dosta krut (zbog relativno velike količina klasičnog karbona).

A da ne pričamo kada se na njega natovari T05 recimo, to je definitivno pretežak reket.

Voleo bih da otkrijemo lakše kombinacije tog apsolutnog kvaliteta.
Cermet

Postod djordjestanic » 12.06.2012, 02:13

Cermet je napisao:Dalje, video sam da ste vi rekli da je ALC oko 5 grama lakši od TBS-a, međutim, na inostranim sajtovima se može pročitati potpuno suprotno, da je ALC teži od TBS-a (i to u uzorku od preko 10 komada).

Ovo ja nikada nisam rekao!

Jedina mana ALC-a je težina i to sam ponovio više puta i zbog toga sam i probao druga drva. Zato sam i stavljao OX soft da bi skinuo težinu sa reketa.

Cermet je napisao:Recimo, lično mislim da je od ukupno 4 ova drva (zasad 4, možda se još neko kvalifikuje za diskusiju ovde), ALC najlošije od svih, iz prostog razloga što je to Arilat-carbon drvo starije (mada ne apsolutno stare niti loše) tehnologije i previše je slično TBS-u koga mnogi (verujem i Vi), znamo napamet.

Pa niko ti ne brani da tako misliš. Možda si u pravu. Ja znam šta meni paše jer sam probao i našao svoju kombinaciju. Čim postavljaš ovako pitanje na forumu to znači da nisi našao svoju kombinaciju.

Cermet je napisao:Samim tim, ALC je mnogima pretežak, naročito onima koji igraju na stolu (kao ja recimo), a rekao bih i da je dosta krut (zbog relativno velike količina klasičnog karbona).

Krut/mekan. Odmah sam znao da će neko naći da on ocenjuje da li je krut ili nije. Krutost se ne može izmeriti nego je to osećaj svakog igrača. Što je igrač osposobljeniji njemu se taj opseg osećaja širi i odjedanput može da izvede nešto što pre nije mogao.
Kruto je pre bila oznaka za loše. Zato što kad su počeli da uvode veštačke materijale, svi su povećavali brzinu a to su radili što su ubacivali tvrde slojeve koji su učvršćivali drvo i od njega pravili raketu koja je imala kontrolu koliko i kristaljna pepeljara. To se promenilo. Igrao sam sa kineskim drvetom u odnosu na koje je ALC drvo za potpalu. To kinesko drvo ima običan stari fiberglas. Kada lupkaš lopticu o drvo misliš da je u pitanju staklo. Kad počneš da igraš, drvo igra samo!

Postavi neki video sa svojom igrom pa da vidim sa kim diskutujem. Ovako je džaba. Niti znam ko si, niti kako igraš a da sada raspravljamo da li je ALC krut ili mekan nemam želje ako ne znam koliko ti znaš. Na tebi je red da pokažeš koliko si dobar sa reketom pa ćemo da pređemo na reči i teoriju.
Korisnikov avatar
djordjestanic

Postod Cermet » 22.06.2012, 23:37

Evo me posle nekoliko dana, Đorđe negde na forumu sam pročitao to da je ALC lakši od TBS i mislio sam da ste to vi rekli pošto ga toliko reklamirate :), ako ne, izvinjavam se.

Nemam snimke mojih igara, ali nebitno, video sam kako Vi igrate i verujem da ste nešto bolji, prvenstveno zbog nešto prvilnijih udaraca i malo veće agresivnosti, ali tu smo negde.

Ali bitnije od toga je raspon igre koju upražnjavam, a o tome ste i Vi pričali, a to je da nekada igram vrlo polako (pimpl), ali nekada tačkiram vrlo jako.

Samim tim, potreban mi je reket koji je sposoban sa ispoštuje te velike promene ritma i po meni se upravo u tome ogleda kvalitet i drva i guma. Isti su mi zahtevi i za FH i za BH i za sada sam ih u solidnoj meri ispunio u reketu koji imam, ali verovatno može i bolje, a osim toga cena ovog reketa "boli", verujem da svi znate da košta preko 250 EUR.

Pozivam sve da daju svoje predloge koje bi bile dobre kombinacije u toj kvalitativnoj klasi.

Osim toga, sve prisutne pitam i šta mislite o Tibhar drvima/gumama? Na oko su solidni a znatno su jeftiniji od Butterfly.
Cermet

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema