Kvalitet 'originalnih' drva na nasem trzistu

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Kvalitet 'originalnih' drva na nasem trzistu

Postod spinmaster » 03.06.2012, 13:16

Koliko ja znam u Markopu je Timo Boll Trikarbon 40 EUR, ti si ga definitivno i pretplatio jer i sada kosta toliko.
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod LucicNS » 03.06.2012, 13:32

spinmaster je napisao:Koliko ja znam u Markopu je Timo Boll Trikarbon 40 EUR, ti si ga definitivno i pretplatio jer i sada kosta toliko.

Kad sam ga ja kupio, pre nekoliko godina, jos uvek je bio DOZVOLJEN. I kostao je 60 eura u Markopu, gde sam ga licno platio i preuzeo.

Sada je ZABRANJEN. Skinut davno i sa zvanicne ponude Butterfly-a. Otkud u Markopu?
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Vladojica » 03.06.2012, 14:04

Nema zabranjenih drva nego drva koje je prozvodjac odlucio da prestane da proizvodi, pa im onda padne cena - prodaju ta drva koja su preostala, ili mozda prave i dalje to drvo, ali nezvanicno :mrgreen:
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 03.06.2012, 15:18

Mislim da LucicNS nije hteo da kaze da je kvalitet drveta kod madjarskog preprodavca bio isti kao kod zvanicnog distributera, nego da je kvalitet drveta kod distributera isti kao kod no-name preprodavca :D
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod LucicNS » 03.06.2012, 16:07

Vladojica je napisao:Nema zabranjenih drva nego drva koje je prozvodjac odlucio da prestane da proizvodi, pa im onda padne cena - prodaju ta drva koja su preostala, ili mozda prave i dalje to drvo, ali nezvanicno :mrgreen:

Ima zabranjenih drva i Boll tricarbon je jedno od njih.

ITTF je doneo pravila i u vezi drva. Postoji minimalan procenat prirodnog drveta koji mora biti, a u gorepomenutom ga nema.
LucicNS

Postod LucicNS » 03.06.2012, 16:10

ivan je napisao:Mislim da LucicNS nije hteo da kaze da je kvalitet drveta kod madjarskog preprodavca bio isti kao kod zvanicnog distributera, nego da je kvalitet drveta kod distributera isti kao kod no-name preprodavca :D

Ne. Napisao sam TACNO sta sam hteo da kazem. Zbog raznih stvari u kojima je Markop ucestvovao cena nam je i podignuta.
LucicNS

Re: Butterfly Timo Boll ALC OFF na prodaju!

Postod Goran » 03.06.2012, 17:16

LucicNS je napisao:Ja sam kupio za 60 eura Boll trikarbon u Markopu u zutoj kutiji, a isto takvo sam za 25 eura kupio od preprodavca iz Madjarske.

Identicno kao jaje jajetu, sve sa serijskim brojem i nisam osetio BAS nikakvu razliku. Nisam bas toliki diletant...

Pričamo o ovim drvima koja su made in japan.. Mislim da je tricarbon serija koja se inače pravi u Mađarskoj kao i primorac classic, schlager precision, balsacarbo, boll forte itd. I verovatno je pravljeno u istoj proizvodnji i kod markopa i kod preprodavca. A ne čudi me što je jeftinije kada "ispadne iz kamiona" nego kog zvaničnog distributera.

Dakle da li je neko primetio razliku između markopovih modela made in japan i istih tih kupljenih u inostranstvu
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod ivan » 03.06.2012, 22:25

Budimo realni, to sto negde pise 'made in japan' ne mora nista znaciti. Hipoteticki, ako je vec neko osvojio tehnologiju falsifikovanja celog drveta i znackica i amblema, dodavanje malog teksta 'made in japan' mu nije nikakav problem. A pitanje je i da li celo inostranstvo nabavlja samo iz japana ili i oni uzimaju negde iz evrope?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Vladojica » 03.06.2012, 22:43

Ja ne bih uzimao nista iz Japana, mozda je radioaktivno :? . I ne verujem da oni nesto prave bolja drva od nasih, mozda samo imaju odgovornije radnike... :mrgreen:

"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod djordjestanic » 03.06.2012, 23:07

Neke tehnologije je lako iskopirati a neke nije.

ALC mislim da je problematičan da bude i približno isti kao original.

Ako govorimo o kvalitetu gotovog proizvoda i ako u celom drvetu postoje samo prirodni materijali onda se sve sastoji od nabavke kvalitetnih sirovina, međutim ako u drvetu postoji i veštački materijali (čitaj ne-drvo) onda jako sve zavisi od primenjenih tehnologija koje mogu biti nepoznate za falsifikatora.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema