od misirac » 08.05.2012, 18:01
Kako, iz moje perspektive, stoji stvar na turnirima u Visnjici.Prvo :Turniri ne sluze da bi se treniralo,nego za neku drugu nadogradnju kod ljudi koji hoce da nauce da igraju,da bi imao priliku da odigras sa sto vise razlicitih igraca tzv.menjanje ruku,da bi imao priliku da vidis da li to sto radis na treningu ima smisla/to malte ne mozes da osetis ili na osnovu broja poena ,ne setova ,ne partija i materijalizujes/ i da bi se druzili kad vec imamo zajednicku strast.Drugo:Kuci je najverovatnije naj blize,pa hajde da svi kupimo stolove i igramo sa rodbinom po rodjendanima i ostalim party dogadjanjima.Trece: Ok , je da postoje nagrade za turnire,ali to bi, tek,dovelo neke dobre igrace sa kojima ne bi moglo da se igra.Iz ovog proizilazi "Da je jako tesko zadovoljiti svacije zelje,neko iz grupe" slabijih "igraca voli da igra samo sa onima koje moze da dobije,dok deo voli da odigra i sa najacima da bi se oprobao i video gde je i sta je uradio.Cetvrto:Koji god da si nivo,igracki,trebalo bi da se trudis da igras u sto oficijelnijoj sali tj.u sali koja ima sto regularnije uslove jer sve ostalo moze da da iskrivljenu sliku o tvom kvalitetu.Pre par godina imao sam priliku ,tacnije govoreci ispala je kroz zezanje glupa opklada,da odigram mec sa nekim momcima koji su u svojoj firmi imali sto za stoni tenis.Otisao sam kod njih" Ketler" bazenski sto/obicno su takvi po spotskim cetrima na bazenima/ pod itison,pristojno osvetljenje, mrezica niza par santimetara.Oni udaraju ko' besni ,lotica ,malte ne ,ne oskace od stola.Uglavnom naviknem se ja posle desetak minuta na situaciju, milina jedna mozes sve da udaris i sve ide na sto,normalno i oni udaraju van svih zakona fizike.Dobijem ja njih par partija oni mene po neki set,posle igre ja im kazem da uslovi nisu regularni ,sve u svemu padne opklada u ozbiljan novac na deset fore,oni su jos brojali po starom do 21.Otisli smo kod Kocica na 11 april a ja sam poveo drugara koji meni nije mogao set da uzme.Pobedjivao ih je ,do 21,na 2-3.poena ,tada sam i ja odigrao prvo sa tim drugarom ,posle sa njima .Od para koje nismo-sam potrosili u kafani posle kupio sam im Baterflaj mrezicu.Zato trebate da se trudite da igrate u sto regularnijim uslovima ,kada god je to moguce.
Normalno je da organizator turnira mora da smisli modus po kome bi svako odigrao dovoljan broj meceva, da se svi ucesnici turnira osecaju da su proveli kvalitetno vreme.
Sutra uvece se vidimo na turniru pozzz..Rajko