Materijalizam vs idealizam

Generalne teme o stonom tenisu.

Re: Materijalizam vs idealizam

Postod Vladojica » 08.05.2012, 00:34

Pedja je idealan kandidat za travu :D. Ali i trava zahteva mnogo kretanja napred nazad levo desno, ako hoce da je koristi na klasican nacin, a ako hoce da je koristi da se ne bi kretao, kao Dr Neubauer, onda mora da nabavi neku travu koja ce da omoguci da te jake spinove doceka stojeci kod stola i da ih stopuje umesto da bezi nazad da ih reze, jer bi to zahtevalo vise kretnje nego da igra sa obicnim gumama. Ali posto su trave koje to omogucuju zabranjene, onda Pedja nabavi neku izlizanu dozvoljenu travu, jer ces se u suprotnom razocarati u trave i odustaces od njih pre nego sto skapiras kako mozes da igras. Ako ne znas gde da nabavis izlizanu travu, ili ako imas novu travu, a ne znas kako da je brzo izlizes, kontaktiraj me na pp :D.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod LucicNS » 08.05.2012, 08:41

Vladojica je napisao:Pedja je idealan kandidat za travu :D. Ali i trava zahteva mnogo kretanja napred nazad levo desno, ako hoce da je koristi na klasican nacin, a ako hoce da je koristi da se ne bi kretao, kao Dr Neubauer, onda mora da nabavi neku travu koja ce da omoguci da te jake spinove doceka stojeci kod stola i da ih stopuje umesto da bezi nazad da ih reze, jer bi to zahtevalo vise kretnje nego da igra sa obicnim gumama. Ali posto su trave koje to omogucuju zabranjene, onda Pedja nabavi neku izlizanu dozvoljenu travu, jer ces se u suprotnom razocarati u trave i odustaces od njih pre nego sto skapiras kako mozes da igras. Ako ne znas gde da nabavis izlizanu travu, ili ako imas novu travu, a ne znas kako da je brzo izlizes, kontaktiraj me na pp :D.

Moja trava je potpuno nova.
Legalna 101%.
Posto sam stavio sundjer 0.6mm imam malih problema dok se ne priviknem,
ali stopam sasvim ok sa njom. Ne bezim nazad da se branim.
Napadi su dosta brzi sa njom i daleko precizniji od 0x-a.
Disturbing efekat se smanjio, ali sam dobio ono sto me je i zanimalo da dobijem.
Kod mene je to prednost jer koristim i tehniku, a ne samo materijal u igri.
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Vladojica » 08.05.2012, 10:42

Svi mi koristimo tehniku.. na odredjenom nivou :D. Ali dok covek ne stekne tehniku igranja travom, da se ne bi razocarao i odustao jer ce svi zakucavati njegove balone u pocetku, on mora da se vadi na nesto, a to je stopovanje, jer je tehnicki najlaksi udarac, ne zahteva neki veliki pokret rukom, ne zahteva savijanje u kolenima ni odmacinjanje od stola. Ali taj stop ne moze da se izvede normalno sa dozvoljenim travama jer lopta odskoci od gume posle top spina i ne samo to, nego i ne zadrzava mnogo spina od protivnikovog prethodnog udarca. Znaci ako si u pasivnoj poziciji i neko pocne da te bombarduje top spinovima, a ti stojis kod stola, nema sanse da prezivis sa novom travom. Druga je stvar ako ga ti odmah napadnes pa on ne moze da stigne da povuce taj top spin. Ali, bar ja, da sam hteo da igram agresivno uzeo bih dve obicne gume, sa njima je napad jos laksi :D. Kad napadam mnogo gresim pa se nerviram, ovako igram stalozenije :)
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod LucicNS » 08.05.2012, 17:37

Pa tu i jeste problem za protivnika jer mu se stop travom ne vraca regularnom brzinom kao stop normalnom gumom.
Problem mu nije u rotaciji ili brzini, nego u propadanju i tajmingu.
Za sledeci spin mora da pridje mnogo blize, a onda mu se loptica prebrzo vraca, pogotovo ako povuce na forhend.
Bas kod stola vrlo stalozeno treba stopati travom, a i beksajdom, a onda protivnik mora mnogo dobro da se krece da bi te probio,
a da ne kazem koliko je nesiguran na ponovni spin na stop trave. Bukvalno su nijanse u pitanju da li ce mu loptica izleteti
sa stola ili pasti u mrezu. Prednost kod ovakve trave sa sundjerom u odnosu na bez je da mogu da pojacam drasticno stop
ukoliko protivnik povuce blagi spin da bi se vratio iz lose na dobru poziciju, a da mi je nebitno kolika mu je rotacija spina.
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod Pedja » 09.05.2012, 09:23

experiment sa materijalom se nastavlja...stavljen soft na bekhend...prvi utisci-malte ne ko da igram beksajdom...videću,napisaću...
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod bindra » 09.05.2012, 19:40

Pedja je napisao:experiment sa materijalom se nastavlja...stavljen soft na bekhend...prvi utisci-malte ne ko da igram beksajdom...videću,napisaću...

Da mi ne rece juce na treningu da imas soft,nebi ni primetio...Nista posebno ni za tebe a ni za protivnika :scratch:
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Prethodni

Povratak na Opšte teme