Pomoć pri odabiru reketa(amater)

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Pomoć pri odabiru reketa(amater)

Postod ivan » 10.03.2012, 23:47

Gorane i ti si se ponovio s reketom. Nadam se da nije Slager carbon?
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Goran » 10.03.2012, 23:58

Nije novi reket, vratio sam se na stari, jer me BalsaCarboX5 nešto nije "ložila" :) Osećaj je kao da je u sredini stiropor, a spolja staklo :S
U pitanju je stara verzija današnjeg Schlager Precision. Samo je moj tanji. I možda je korišćen drugi lepak, jer precision ima crnu liniju između slojeva.
Praktično po slojevima je isti kao DHS Hurricane Hao, koliko sam na oko uspeo da zaključim, a od Yasaka Ma Lin, Stiga Offensive i DHS Hurricane King ga razlikuje gornji sloj.
izmerenih 75gr. Za nijansu sporiji od BalsaCarboX5
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod Vladojica » 11.03.2012, 00:12

Goran je napisao:Nije novi reket, vratio sam se na stari, jer me BalsaCarboX5 nešto nije "ložila" :) Osećaj je kao da je u sredini stiropor, a spolja staklo :S

Haha, ti si mislim peti covek koji je upotrebio kvalifikaciju "stiropor" za reket sa debelom balsom, i meni se Cayman cinio takvim ponekad, ima tu nesto :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Goran » 11.03.2012, 00:18

Ustvari, više je stirodur nego stiropor kada razmislim još jednom :)
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod lakistrike95 » 13.03.2012, 15:55

Stigao je vec pomenutiDONIC Top Teams 600 reket, jos ga nisam isprobao na stolu, ali sam se malo igrao ovako, reket mi savrseno lezi, spin mu je neverovatan, a brzinu i kontrolu cemo videti na stolu, za sada mi je super, i odgovara mi.
lakistrike95

Pridružio se: 07.03.2012, 10:51

Postod lakistrike95 » 14.03.2012, 13:59

Evo malo o mom novom reketu, reket mi lezi lepo, i moze se reci da ima dobru kontrolu, spin mu je dobar, i brz je, ali jos se nisam navikao na njega, trebace mi bar 10-ak dana da mi legne, sa drugim reketima sam udara bekhend kao nista, a sa ovim imam malih poteskoca, forhend mi ne ide nikako, a sa drugim reketom sam imao solidan, samo malo da se uigram i bice ko bombona :) Samo da provalim ugao, ali polako ulazim u stos, od 5 lopti 3-4 su na stolu. Vezba ce uciniti svoje :)
lakistrike95

Pridružio se: 07.03.2012, 10:51

Postod Peckoni » 17.04.2012, 10:05

Jel moze neko da mi objasni kakvi su ovi reketi sto imaju karbon izmedju 2 sloja sperploce?
Peckoni

Pridružio se: 16.04.2012, 14:21

Postod bokac82 » 11.12.2012, 13:29

hteo sam da pitam jer se ne razumem puno,a igram cesto hteo sam sebi da napravim reket,pa me zanima sta mislite o ovim gumama,uklapaju mi se u budzet.
http://www.joola.rs/gume/topspin.htm
http://www.joola.rs/gume/4you.htm
bokac82

Pridružio se: 06.12.2012, 14:29

Postod zhang jike » 11.12.2012, 14:57

Proizvodjaci stonoteniske opreme izbajuju svake godine "gomilu" novih drveta, gume i ostale opreme. Verujte da se ne usudjujem da ulazim u nauku sta kupiti. Ja drva delim na brza, spora i manje spora. Gume delim na brze, spore, i manje brze; na meke, tvrde i polutvrde. O proizvodjacima necu reci ni rec. Najbolje formirani reket je onaj koji vam najvise odgovra. Igraci cesto "nasedaju" na reklame proizvodjaca i kupuju, kupuju. Znam igraca koji ima preko 20 Hinoki drva. Da je tolike pare utrosio da nesto vise nauci, vise bi mu se isplatilo i bio bi mnogo bolji igrac. Moja preporuka mladim igracima, zavisno od prihofizickih osobina je da ne kupuju odmah novi reket dok ne oforme svoju igru. Neka probaju razlicite vrste reketa polovnih koje im preporucim a onda neka se odluce za jedan, nikako vise. Menjanje reketa i guma za vreme sezone je velika glupost, jer je za navikavanje potrebno mnogo vremena i cesto dolazi do procena da im novi reket odgovara ili ne odgovara a nisu se jos na njega navikli. Vremenom reket postane "fetis" od koga se igraci ne odvajaju i predrasuda i sujeverje je da bez njega ne mogu da igraju. Reket jeste vazan ali je vaznije nauciti igrati stoni tenis a onda je odlucivanje o opremi cist zanat. Po svaku cenu treba spreciti "lutanje" i nepotrebno trosenje novca.

by Miolorad Sovilj
zhang jike

Pridružio se: 28.05.2012, 15:08
Reket: Daska: Timo Boll Spirit (fl)
Fh: Stiga Calibra Lt Sound (max)
Bh: Stiga Calibra Lt Sound (max)

Postod Jovan » 11.12.2012, 14:59

bokac82 je napisao:hteo sam da pitam jer se ne razumem puno,a igram cesto hteo sam sebi da napravim reket,pa me zanima sta mislite o ovim gumama,uklapaju mi se u budzet.
http://www.joola.rs/gume/topspin.htm
http://www.joola.rs/gume/4you.htm

Igrao sam pre nekoliko godina izvesno vreme sa ovim drugim gumama. Osrednji spin i brzina, dobra kontrola. Ali, tada je proizvođačka specifikacija bila malo drugačija (brzina - srednja, spin - srednji, kontrola - ekstra visoka). Tvrdoća sundjera 40 stepeni, čini mi se. Na tvom linku je malo drugacije. (Možeš da se raspitaš kod prodavca).
Za ozbiljniije klupsko takmičenje trebaće ti možda malo jača oprema. Za igru i rekreaciju (i pobede nad rekreativcima) može da bude sasvim dobra. Lepo me je poslužila u igri protiv mnogo skupljih guma. Mada, verovatno znas da nije sve u opremi.
Ovo je moje iskustvo sa tadasnjim gumama. Ne znači da će tvoje ili ma čije da bude sasvim isto.
Pozdrav.
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema