Novi reket za amatera/rekreativca

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Novi reket za amatera/rekreativca

Postod stefan87ns » 10.04.2012, 18:16

Pozdrav ljudi. Vec nekoliko puta krecem da trazim reket - gume i drvo, za novi reket. Citam forum, gledam po netu... Sinoc sam posle par sati citanja ovde odlucio da se ipak posavetujem sa vama...
Dakle... da ne bih duzio prica je sledeca :)
Igram amaterski, rekreativno sa drustvom sa starim caletovim reketom koji ima preko 20god. Na njemu sam "ucio" i sa njim srastao... Medjutim sto ga vise koristim vise ga unistavam, a s obzirom da nije bas moj, ne bih hteo da dodje do toga da moram da izadjem pred caleta sa skroz iscepanim reketom :D
Radi se o solidnom reketu (ili bar za ono vreme) ja bih rekao... FH: butterfly tackiness-d BH: tibhar vari-spin i drvo... ne znam.. rucno pravio neki takmicar iz NS-a u to vreme :) izmerio sam na kuhinjskoj vagi da je reket sa gumama oko 130g ako vam to nesto znaci :D tako da je solidno tezak (bar kad poredim sa reketima drugih ljudi). Postavljam i sliku cisto da vidite okvirno debljinu guma i reketa jer to ne znam...
Ne mogu da vam kazem moj stil igre jer ne znam to da procenim, ali mogu vam reci da mi BH bolje ide nego FH :D ne znam da li je do guma ili do mog divljeg ucenja, ali eto... sa njom mi nekako lezi i napad i odbrana i spin i sve, dok sa FH idem uglavnom na udarce i ponekad secenja. Eventualno bih rekao iz moje perspektive da igram recimo malo defanzivnije pa predjem u kontru, ako mogu tako da se izrazim :D

Znaci ono sto me zanima je da sastavim neki reket slicnih karakteristika. Moram da kazem da ne mislim da izdvajam neke velike pare za ovo jer ipak ja igram samo rekreativno 2 puta nedeljno po 1,5-2h. Samim tim, posle citanja dosta post-ova, gledao sam ove kineske gume friendship najvise zbog odnosa cena/kvalitet, pa me zanima da li imaju neke koje su slicne ovima? i na koji nacin da sada izaberem drvo? :confused:

PS. gume definitivno mislim uzeti sa ebay-a ili tako neku jeftiniju varijantu nego u radnji... a sto se tice drveta.. ne znam... savet?

Slika

Slika
stefan87ns

Pridružio se: 09.04.2012, 21:59

Re: Novi reket za amatera/rekreativca

Postod Vladojica » 10.04.2012, 19:07

Meni ovo drvo izlgeda kao da je bilo slomljeno na pola - vidi se spoj kod drske, pa onda popravljeno i u drsku ubaceno malo deblje drvo nego sto je pre bilo. 130 grama je izuzetno lagano, a sto se guma tice sto bi ih menjao - uzmi dva tackinesa D, a ako hoces jeftine kineske - imas u markopu LKT Pro XP - 1100 dinara komad, a dobra guma :)
A sto se drveta tice, uzmi neku Grubu Allround i miran si :)

Naravno ovo je ofrlje savet, dok ne postavis svoj snimak kako igras ne moze niko da zna sta bi ti odgovaralo.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod profesionalac » 10.04.2012, 22:57

sad me je ovo podsetilo na nesto iz mladjih dana....eeeeeeeeeeeeeee...i ja sam lepio izolir traku kao zastitu za drvo samo sto sam je sekao da pokrije samo drvo.pa onda menjam boje ,te crna te crvena,plava,bela...itd
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod LucicNS » 11.04.2012, 11:14

stefan87ns je napisao:izmerio sam na kuhinjskoj vagi da je reket sa gumama oko 130g ako vam to nesto znaci :D tako da je solidno tezak (bar kad poredim sa reketima drugih ljudi).

Opasno ti ne valja kuhinjska vaga :)

Dodji sa tim reketom do Pardona pa cemo da vidimo da ti napravimo nesto adekvatno.

Svaki dan 0d 17-18 pa na dalje radimo. Telefon za kontakt je 021/64-96-866.
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod stefan87ns » 12.04.2012, 08:57

@Vladojica: Pa ne znam kako je i sta bilo, ali koliko ja znam tako je spojen caletu... tj ovako izgleda otkako ga on vec ima...
Nisam skontao sad samo zasto kazes da uzmem dva tackinesa d-a ako sam rekao da mi vise odgovara onaj tibhar, al ajd :D
Trece, nebitno koje gume, a pogotovo markop varijante, bih uzimao sa neta... eto ta lkt pro xp je 6.85e... Kad smo vec kod nje, ona je tih karakteristika kao allaround? jel moze npr 729 super fx u tu klasu?

@LucicNS: Vazi. Zvacu tamo za sutra ili od sledece nedelje pa cemo se dogovoriti onda jedan dan da navratim.

Hvala ljudi ;)
stefan87ns

Postod zoranmarinkovic » 12.04.2012, 09:22

probao sam i LKT XP PRO i 729 super fx, za LKT ti mogu reći da uopšte nije tačno ono što piše o njima, naročito brzina. sporije su nego što se pretstavlja. 729 je po meni daleko bolji.
zoranmarinkovic

Pridružio se: 30.11.2011, 11:56
Reket: TSP Fusion ALL+ fh: Tenergy 05, bh: Tenergy 05-FX

Postod Vladojica » 12.04.2012, 10:41

Ma sve su to gume tu negde, spore i nikakve, mada zavisi na koje drvo ih stavis. Kupis brzo drvo, recimo Kong Linghui i stavis LKT Pro XP i da vidis kako nije toliko sporo, dok bi recimo ista guma na Tibhar Defense Plus bila takva da ne mozes da dobacis do mreze... Otkad sam probao Tenergy, smatram da je to guma sa najboljom kontrolom za sve, sve ostale gume su nekako tu negde, daleko ispod Tenergyja za bilo koju vrstu udarca...

@stefan: ok, onda uzmi ta dva Tibhara :D, a kako ti to narucujes preko neta?
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod stefan87ns » 12.04.2012, 13:42

@Vladojica: pa i uzeo bih cak mozda da nije 30e jedna guma :D
A uzimam preko ebay-a. Ustvari ne uzimam ja nego drug. Imam dva druga sa tim racunima, mada malo drugacije kupuju. Posto Srbije jos uvek nema na PayPal-u onda ona varijanta kao HR ili Bosna sa nasom adresom, gradom... Jedan ide preko intezine kartice (jer samo njihove prolaze validaciju posto se valjda prave ili su se bar pravile u Austriji), a drugi preko Erste, ali onda opet ima neki medjuposrednik koji uzima neku malu proviziju da bih mogao da registruje na paypal...
stefan87ns

Postod Vladojica » 12.04.2012, 14:22

Al sto juris nove gume, ja sam kupio polovni Tenergy 64 za 1200 din i nista mu ne fali, avion u odnosu na ostale gume, cak i kad su nove :D
Nadji polovne od nekog profesionalca :D.
Korisnikov avatar
Vladojica

Postod First » 12.04.2012, 14:53

Ovaj Bindra baš jeftino prodaje Tenergyje ;)
Kupujte kod bindre!!! :-D
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Sledeća

Povratak na Oprema