Donic gume

Gume, drva i sva ostala potrebna i nepotrebna oprema.

Re: Donic gume

Postod reketas » 22.03.2012, 10:05

reketas je napisao:Posto sam predpostavio da ces ovo na ovaj nacin da prokomentarises, odmah cu ti reci , da mi je svaka guma koju sam oprobao slicna . Ako je pokret i tajming dobar , isto ili slicno se postize i sa drugim gumama, a ne samo sa tenerdzijima.
Drvo je druga stvar i mislim da je malo bitnije nego guma.
Ali opet moram da se ponovim da su i drvo i gume samo izvrsni organ:), dok su glava, noge i na kraju ruke ono sto igra stoni tenis.A i sam znas da mi je apsolutno sve jedno kojim drvetom igram (isti su rezultati i sa btw-om i sa pravljenim drvetom), treba samo malo vremena da se naviknes i posle udru :mrgreen: :mrgreen:
CAk i dascicom za luk moze da se pobedjuje.:)
reketas

Pridružio se: 15.02.2011, 22:54
Reket: Drvo : tibhar texo c7
Gume: fh donic blluefire m1 max
bh tenergy 64 2.1

Postod ivan » 22.03.2012, 10:57

reketas je napisao:Citirao sam sam sebe iz buducnosti :scratch: :scratch: :confused:
Zajeb :mrgreen: :mrgreen:

A, onda je ok. To je neki novi reketas, ne onaj s kojim igram svaki drugi dan :)

Sa stavom koji neki ovde zastupaju da su sve gume iste se i slazem i ne slazem. Rekao bih filozofski nakon nekoliko godina isprobavanja guma, da su su sve slicne gume slicne. A ostale su razlicite.
Vecina ljudi kad tad kupi najbrzu tvrdu max gumu i natakne na brzo i tvrdo drvo. I pretvori se u poturaca reketa pred loptu, horizontalnog pimplera i blokera. Sto je upravo dokaz da nisu sve gume iste, nego da postoji klasa istosti ali za odredjenu klasu igraca. Ko zna da igra dobro verovatno ce igrati dobro sa vecinom guma, ko ne zna e taj bas i nece.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod jbgwtf » 22.03.2012, 13:17

pa valjda je poenta da gume treba da prate fizicku sposobnost igraca. .koja je poenta Ako igrac povuce spin iz sve snage(mislim na spin gde se ukljuci celo telo i pun zamah) i ne stigne da vratis ruku i pokrene noge da povuce sledeci isto takav, onda mu treba nesto sporije , osim ako ne igra blok, tad moze bilo sta.. Slazem se da ako igras dobro moze isto tako i sa dhs ili friendship, ali moze bolje s nekom gumom koja se slaze uz tebe.. Profesionalac kakva je ta donic sto je koristis na bekendu, u poredjenu s ovom na forhendu?
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod gimi » 22.03.2012, 17:16

ivan je napisao:Rekao bih filozofski nakon nekoliko godina isprobavanja guma, da su su sve slicne gume slicne. A ostale su razlicite.

:lol:

...btw, acuda s2 je savrsena guma za bekend ;) , ili bar za moj wanna-be bekend. Proizvodi poprilicno rotacije i lako se kontrolose pri svim udarcima.
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod profesionalac » 22.03.2012, 21:07

jbgwtf je napisao:pa valjda je poenta da gume treba da prate fizicku sposobnost igraca. .koja je poenta Ako igrac povuce spin iz sve snage(mislim na spin gde se ukljuci celo telo i pun zamah) i ne stigne da vratis ruku i pokrene noge da povuce sledeci isto takav, onda mu treba nesto sporije , osim ako ne igra blok, tad moze bilo sta.. Slazem se da ako igras dobro moze isto tako i sa dhs ili friendship, ali moze bolje s nekom gumom koja se slaze uz tebe.. Profesionalac kakva je ta donic sto je koristis na bekendu, u poredjenu s ovom na forhendu?

coppa jo platin soft je eksplozivnija od acuda s2 i ima nekako nizi ugao spina dok acuda nekako vise baca gore.to je prvi utisak.
STK Nestrus - Vitkovac
profesionalac

Pridružio se: 04.10.2011, 18:38
Reket: drvo : andro super core cl off+ - 66 grama
fh : rakza 7
bh: andro rasant turbo

Postod ivanr » 15.04.2014, 18:35

Igrao sam sa blufire M3 2mm, velika kontrola i spin, sunđer je dost mekan pa nije baš super brza. I dosta je teška.
Korisnikov avatar
ivanr

Pridružio se: 03.10.2011, 10:13
Reket: Gionis Carbon All+
Palio Hadou 40+
Palio Hadou 40+

Postod ackonet » 17.04.2014, 18:46

Igrao sam sa Bluefire M2 i na FH i BH. Sa off drvima Joola K4, Tibhar texo C7 i Butterfly M Maze Off. Moj licni utisak je da je guma vrlo kvalitetna i vrlo slicna gumama Tibhar 5Q ili Bty Tenergy 05 FX . Od obe pomenute gume ima za nijansu manje kontrole i spina ali su u pitanju nijanse (npr od standardnog Tenergy 05 ima bolju kontrolu ali i dosta manju brzinu). Ko je igrao sa ovim gumama srednje tvrdoce lako ce se privici na BF M2. Svaka preporuka za gumu, narocito ako se kupuje na nekom popustu za oko 30-ak Eura (sigurno je kvalitetnija od npr Joola Energy ). Utisak mi je da moze da odgovori zahtevima igraca, Regionalne, Druge kao i odredjenom profilu igraca iz Prve lige. Znam pouzdano da Stefan Fecner igra kao promoter sa BF M2 na obe strane, na takmicenjima veterana. Takodje znam da je slao i odredjeni broj BF M1, M2 i M3 nekim nasim superligaskim klubovima na probu ( konkretno Stk Crvena Zvezda ) ali mislim da od igraca niko nije presao na BF . Naravno svako treba da isproba kombinaciju u odnosu na drvo i stil igre i da odabere sta mu najvise lezi. Ovo je samo moj licni utisak o BF M2 :bye:
ackonet

Pridružio se: 22.10.2013, 18:53
Reket: Bty TB ALC
Fh : BtY Tenergy 05 2,1
Bh : Bty Tenergy 05 2,1

Postod spinmaster » 19.04.2014, 02:51

Bluefire M2 je npr. veoma dobra guma, ima i dobru kontrolu ali slabiju brzinu i slabiji spin od Tenergy guma ali je zato mnogo povoljnija i pristupacnija cena i svakako bih je preporucio svima. Ja sam imao na BH strani prosle godine Bluefire M2 max debljine i bila je veoma dobra a takodje je veoma dobra i za FH stranu.
spinmaster

Pridružio se: 31.05.2012, 15:11
Reket: Butterfly Schlager Carbon OFF+ (FL)
FH:Tenergy 05 2,1mm
BH:Tenergy 05 2,1mm

Postod Nikola123 » 22.02.2016, 21:15

Ja sam porucio donic acuda s2, ne mogu da docekam da mi stigne. Ocekujem da bude sporija do acude s1 turbo, ja sam rekreativac i na off minus drvetu mi je bilo dosta tesko da kontrolisem, al zato kad ubodem veoma brza i rotirana lopitica nezgodna za protivnike. Acuda s1 prbrza guma tvrdoca gume 47,5 to je po meni za profesionalce, javljam kad probam s2. Kako citam trebalo bi da je meksa guma, bolja kontrola i bolja rotacija.
Nikola123

Pridružio se: 14.02.2016, 21:57

Postod jbgwtf » 28.02.2016, 18:43

Nikola123 je napisao:Ja sam porucio donic acuda s2, ne mogu da docekam da mi stigne. Ocekujem da bude sporija do acude s1 turbo, ja sam rekreativac i na off minus drvetu mi je bilo dosta tesko da kontrolisem, al zato kad ubodem veoma brza i rotirana lopitica nezgodna za protivnike. Acuda s1 prbrza guma tvrdoca gume 47,5 to je po meni za profesionalce, javljam kad probam s2. Kako citam trebalo bi da je meksa guma, bolja kontrola i bolja rotacija.

Ako si rekreativac , trebao si acudu s3 malo sporija , meksa i sa vise kontrole, a sve acude su pro gume..s2 nije spora guma, ali nisi pogresio , samo provezbaj malo da se naviknes :hello:
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

PrethodniSledeća

Povratak na Oprema