od ivan » 17.03.2012, 19:45
danas je bio manji turnir u Swear Housu, 14 ljudi u dve grupe po 7, 4 idu dalje. Kod mene Misirac, doktor, Vita, Toma, mali Nikola, i Voja. U drugoj reketas, Aca spiner, Igor Zhang Grbic, Latinovic, ZoranV, Kramarsic, Vesa Matic. Tradicija prvo, dakle vratio sam se na onaj stari reket kojim sam igrao do pre 6 meseci, osecaj je ocajan, ko da ce da pukne pri kontaktu s imalo jacom loptom, gume nekako mekane, ne osecam udarac kad vucem spin, ne znam dal ce lopta otici 3 metra preko stola ili ce pasti u moje polje. Na bh sam prebacio acudu s2, mala bezvezna gumica, kud je i kupih, nije tako dobra kao rakza, cak je i tvrdja za nijansu, ne znam kako. Glava reketa teska sto kod mene odma znaci rasipanje lopti na susedne stolove i u plafon i mrezu, retko na sto. Tj moram da stisnem drsku jako i udaram bas jako da bi isla unapred, inace ode u stranu. U grupi sam dobio sve, ali treba reci da je Misirac bas tad resio da uci da igra s materijalom, doktor je opet predao mec kad sam dosao do 10 (10:7), bezveze. U drugoj grupi prvi Reketas, drugi Zhang, treci Latinovic, cetvrti Aca spiner. Posle grupe sam isao na Acu. Mlatio me ko vola do 2:1 i 10:9 u cetvrtom, ako pimplam on zakuca, a spin mi nije isao od ruke, srecom sam bio strpljiv u pimplu dok nisam nakupio dovoljan broj svinja winera, u petom setu Aca se i povredio, umesto lopte umalo da odsece koleno, tako je to kad se igra s teskim reketom, p sam se izvukao s 3:2 za mene, ali realno bilo je izgubljeno. U polufinalu Igor je izmasio skoro sve svoje serve pa sam ja uprkos bledoj igri prosao dalje. Reketas dobio Misirca 3:2. Finale s reketasem, sto bi rekli novopeceni novinari koji tekstove 'prave' bukvalnim prevodjenjem s stranih sajtova, bio je to epski mec. Izasao je s travom na megdan, malo reze malo napada, u sustini mec se sveo na to da on uglavnom nabacuje kratke visoke lopte a ja zakucavam u mrezu. Tako da sam se iznervirao vrlo rano i mec je otisao u peti set, gde sam uspeo da dobijem samo zato sto nisam smeo da zakucavam nego sam sve nesto sa spinom pokusavao. 12:10 za mene ali lako je mogao i on dobiti. Da sumiram, igrao sam ocajno, promasivao sve moguce balone, cini mi se da su me namerno pustali svi.
Da, treba naglasiti i da sam pio pivo sinoc i da sam nedovoljno spavao, iskustvo je pokazalo da tad obicno dobro prodjem na turniru.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people