First je napisao:Materijalu svakako više odgovara kad odserviraš jaku servu, jer ti se vraća rezana lopta, prazna, ublažena ili promenjene rotacije. Dovoljno je samo da se postavi reket i ti si već u problemu... Spinovana lopta se lakse vraća, nego kad čisto odserviraš. Prilikom serve, dovoljno je materijalom samo da "predje" preko loptice ili postavi reket, sa blagim ravnim udarcem i ti si opet u problemu. Tokom igre na materijal koristi visoko rotirane spinove, jer će imati problema da ih vrati materijalom, dok brzi, nisko spinovani udarci tokom igre su prava poslastica za materijal
?
, sad kad se opravi od povrede da je nahvatam na nespremnost i smanjim kompleks
nema pustanja mora da igram maksimalno da bi mogla da se spremi za veci izazov
, s jednom drugom dva dana gubim 3:0 pa 1 dan 3:2 i tako vec par x nikako da prelomim u svoju korist.. mada dao mi duki popovic koristan savet, samo sto nisam posle toga imao prilike da ga iskoristim(za'bala me zubarka umesto da stavi 1 plombu dobio sam tretman 2h:45min i propustio trening), a sigurno cu ..
filip je napisao:Prijatelju... Ko god ti kaze da na travu treba jako rotirano da serviras, igra samo protiv onih koji sa travom ne znaju da igraju. Jace rotiranu servu mozes samo da koristis kao iznenadjenje, narocito ako imas uvezbanu neku servu koja usled rotacije dobija tzv "kick" od stola. Zato sto je za travu jedini problem brzina, rotacija joj ne znaci nista. Na materijale ne treba da serviras jako rotirane donje spinove, jer onaj ko zna da igra sa tim moze da te napadne jako lako na tu loptu. Treba servirati brze serve i po mogucstvu da iz istog pokreta mozes lako da menjas pravac lopte. Naravno postoji velika razlika izmedju brzih i stvarno brzih servisa. Uvezbati stvarno brz servis nije ni malo lako, ali radtiti na tome je zapravo recept za dobru igru protiv materijalista. Travom i antispinom ne mozes dati rotaciju, pa ti treba protivnikova, da bi mogao da mu "zagorcas zivot". Par puta sam igrao sa Stefanom Kostadinovicem aka "Kostom" i najvece sanse sam imao u poenima gde sam uspeo da odserviram stvarno brzo u njegovu travu. On je u Srbiji najbolji travar sa stola.
Znaci, ako igras sa nekim ko zna da koristi materijal, sustina je da ga brzom servom iznenadis u materijal. Materijal ne treba izbegavati, vec ga treba forsirati kada igras protiv njega. Tamo gde ti protivnik ima redovnu gumu, to mu je jaca strana, pa ako krenes da izbegavas materijal, lose ces se provesti...

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju