Kako igrati protiv trave/antispina?

Kako popraviti igru?

Re: Kako igrati protiv trave/antispina?

Postod First » 24.01.2012, 23:36

A neki su od malena voleli da se igraju policajaca i razbojnika, ali su na njihovu nesreću uvek bili razbojnici, pa sad pod "stare dane" vole da glume policajce i prosipaju svoju pamet svuda, a ostali samo treba da trepću i klimaju glavama...
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod jbgwtf » 25.01.2012, 00:13

First je napisao:Materijalu svakako više odgovara kad odserviraš jaku servu, jer ti se vraća rezana lopta, prazna, ublažena ili promenjene rotacije. Dovoljno je samo da se postavi reket i ti si već u problemu... Spinovana lopta se lakse vraća, nego kad čisto odserviraš. Prilikom serve, dovoljno je materijalom samo da "predje" preko loptice ili postavi reket, sa blagim ravnim udarcem i ti si opet u problemu. Tokom igre na materijal koristi visoko rotirane spinove, jer će imati problema da ih vrati materijalom, dok brzi, nisko spinovani udarci tokom igre su prava poslastica za materijal ;)

tnx znacice mi:) jos ako pobedim ,a moze i da igram gusto s jednom devojkom s travom imas pivo, a da ti si sportista imas sokce , il mleko, sta preferiras :D ?
.. koju debljinu ovog softa koristis ?
ja skoro svaki dan odigram par partija protiv penholderasa s tom gumom 1.7 debljine i ne smem mnogo visoke spinove da dajem posto ih lepo hvata..volim da ga razigram jer onda stopa sve ono sto drugima(boljima) prolazi lagano.. pa krenem 1 nizak jak(kao da ocu da probijem), pa onda sibaj banane (prelepo izgleda kad ga krene)
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod First » 25.01.2012, 00:30

Proći će sigurno jer ti pričam na sopstvenom primeru, tj.ovde svako i iznosi iskustva iz svog ugla ;) Ako već ne može pivo, onda mleko, ali ono sa 2.8% mlečne masti :-D
Pošto već dugo igram klasičnim gumama, rešio sam malo da promenim, a svaka promena je dobra u životu i mogu ti reći da se odlično snalazim. Tek sam počeo da igra sa softovima, ali već sada vidim da mi jako dobro leže i da oni nisu nikakav bauk, najpribližniji su klasičnim gumama, samo što daju vrlo nezgodne lopte, koje znaju da propadaju, pa protivniku zadaju glavobolju. Uglavnom sa softovima igraju penholderaši, ali eto, rušimo sve taboo-e ;) Elem, pošto mi je drvo dosta brzo, a i gume nisu spore, što me je prijatno iznenadilo, uzeo sam debljinu 1.5mm i nisam pogrešio. Kontrola je sjajna, osećaj fenomenalan, bukvalno stavljam lopticu gde poželim. Spin sa ovom gumom je neverovatno dobar, što me je prijatno iznenadilo. Inače ova guma sve spinove lepo hvata, što ja volim da kažem " sa pola snage", ali definitivno je veći problem uhvatiti brzi visoko rotirani spin. Klasični je pesma, na spin možeš da udariš spin, postaviš reket, uradiš pushblock, imaš milion mogućnosti... Sve u svemu, jako lepo funkcioniše, ne moram preterano da se krećem i odmačinjem od stola, ali zato skoro sve napadam i imam brze reflekse, pa mi to nije problem.

P.S. Kad bolje razmislim, bolje da ja ne dobijem svoje mleko, budi dzentlmen i pusti tu devojku da pobedi, možda ćeš imati i koristi od toga ;)
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod Pedja » 25.01.2012, 00:36

:scratch:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod jbgwtf » 25.01.2012, 00:45

ma vise puta sam uspeo da uzmem set ali ne i mec , plasim se trave :/ :D , sad kad se opravi od povrede da je nahvatam na nespremnost i smanjim kompleks :) nema pustanja mora da igram maksimalno da bi mogla da se spremi za veci izazov
od mene posto joj se ekipa bori da ne ispadne iz superlige.. a nije trenirala neko vreme pa izgubile od nekih ekipa sto su mogle da dobiju... :S
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Postod First » 25.01.2012, 00:48

Pazi, ako se plašiš trave, makaze su tu uvek da rasteraju sve strahove :-D

P.S. Superligašica, opaaaa, pa dobro se ti onda držiš sa njom ;)
Korisnikov avatar
First

Butterfly T05fx 1.9mm

Postod jbgwtf » 25.01.2012, 01:01

hahahahahahahaha ovo ti je bilo dubokoumno :thumbsup:

da sam zensko bilo bi dobro :D, s jednom drugom dva dana gubim 3:0 pa 1 dan 3:2 i tako vec par x nikako da prelomim u svoju korist.. mada dao mi duki popovic koristan savet, samo sto nisam posle toga imao prilike da ga iskoristim(za'bala me zubarka umesto da stavi 1 plombu dobio sam tretman 2h:45min i propustio trening), a sigurno cu ..

Ps. jos me boli vilica :rotfl:
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Postod filip » 25.01.2012, 10:24

Prijatelju... Ko god ti kaze da na travu treba jako rotirano da serviras, igra samo protiv onih koji sa travom ne znaju da igraju. Jace rotiranu servu mozes samo da koristis kao iznenadjenje, narocito ako imas uvezbanu neku servu koja usled rotacije dobija tzv "kick" od stola. Zato sto je za travu jedini problem brzina, rotacija joj ne znaci nista. Na materijale ne treba da serviras jako rotirane donje spinove, jer onaj ko zna da igra sa tim moze da te napadne jako lako na tu loptu. Treba servirati brze serve i po mogucstvu da iz istog pokreta mozes lako da menjas pravac lopte. Naravno postoji velika razlika izmedju brzih i stvarno brzih servisa. Uvezbati stvarno brz servis nije ni malo lako, ali radtiti na tome je zapravo recept za dobru igru protiv materijalista. Travom i antispinom ne mozes dati rotaciju, pa ti treba protivnikova, da bi mogao da mu "zagorcas zivot". Par puta sam igrao sa Stefanom Kostadinovicem aka "Kostom" i najvece sanse sam imao u poenima gde sam uspeo da odserviram stvarno brzo u njegovu travu. On je u Srbiji najbolji travar sa stola.
Znaci, ako igras sa nekim ko zna da koristi materijal, sustina je da ga brzom servom iznenadis u materijal. Materijal ne treba izbegavati, vec ga treba forsirati kada igras protiv njega. Tamo gde ti protivnik ima redovnu gumu, to mu je jaca strana, pa ako krenes da izbegavas materijal, lose ces se provesti...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod jbgwtf » 25.01.2012, 10:39

filip je napisao:Prijatelju... Ko god ti kaze da na travu treba jako rotirano da serviras, igra samo protiv onih koji sa travom ne znaju da igraju. Jace rotiranu servu mozes samo da koristis kao iznenadjenje, narocito ako imas uvezbanu neku servu koja usled rotacije dobija tzv "kick" od stola. Zato sto je za travu jedini problem brzina, rotacija joj ne znaci nista. Na materijale ne treba da serviras jako rotirane donje spinove, jer onaj ko zna da igra sa tim moze da te napadne jako lako na tu loptu. Treba servirati brze serve i po mogucstvu da iz istog pokreta mozes lako da menjas pravac lopte. Naravno postoji velika razlika izmedju brzih i stvarno brzih servisa. Uvezbati stvarno brz servis nije ni malo lako, ali radtiti na tome je zapravo recept za dobru igru protiv materijalista. Travom i antispinom ne mozes dati rotaciju, pa ti treba protivnikova, da bi mogao da mu "zagorcas zivot". Par puta sam igrao sa Stefanom Kostadinovicem aka "Kostom" i najvece sanse sam imao u poenima gde sam uspeo da odserviram stvarno brzo u njegovu travu. On je u Srbiji najbolji travar sa stola.
Znaci, ako igras sa nekim ko zna da koristi materijal, sustina je da ga brzom servom iznenadis u materijal. Materijal ne treba izbegavati, vec ga treba forsirati kada igras protiv njega. Tamo gde ti protivnik ima redovnu gumu, to mu je jaca strana, pa ako krenes da izbegavas materijal, lose ces se provesti...

znam brzu i stvarno brzu(ali nije dovoljno zato sto me kombinacija malo zeza, nema zeljenu brzinu kao npr s tenergy-em= metak) , nemam problema s menjanjem pravca i uglovima..
e hvala i tebi vec stvaram neki plan igre prepun iznenadjenja :thumbsup: :yahoo:
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Postod jbgwtf » 25.01.2012, 18:45

izgubio 3*2, a vodio sam 2*0.pao sam u ocajanje od umora kad vucem svaki treci poen za redom po 5,6spina iz sve snage i ne mogu da probijem, a ne mogu da skratim. .
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

PrethodniSledeća

Povratak na Trening