Servis trening

Kako popraviti igru?

Re: Servis trening

Postod zorog » 27.06.2012, 09:35

Poz svima. Posto je Marko imao zadnji komentar u ovoj temi imam jedno pitanje prvo za njega a zatim i za ostale.
Marko,odgledao sam dosta tvojih meceva na you tubu i u vecini njih mahom koristis servu forhendom iz bekend strane kada bacis loptu visoko uvis i odserviras jako sa side, a pretpostavljam i sa donjim spinom, ali ostavis levu ruku svo vreme u polozaju gde si izbacio lopticu i ne sklanjas je sve do kontakta reketa i loptice tj uglavnom je ne sklonis ni tada vec odserviras ispod ruke?!Po nekim pravilima kaze da bi ruka posle izbacivanja loptice trebalo odmah da se skloni i omoguci protivniku da vidi kontakt reketa i loptice!Znam da i vecina profesionalaca zadrzi malo ruku u tom delu ali,bar po onome sto vidim na snimcima,tvoj ruka ostaje previse dugo u tom polozaju a,kazem, milim da je u dosta slucajeva uopste i ne sklonis?
Nemoj ovo shvatiti nikako kao prozivku vec kao pitanje!Pre svega odlican si igrac,mnogo bolji od mene, nista uvredljivo nema u mom komentaru,samo me zanima da li je tacno ovo sto sam napisao i da li to radis namerno? Pozdrav za tebe i jos jednom kazem,ne zameri,jer nemam losu nameru. :wave:
Sto se tice servisa uopste...slazem se sa Filipom koji je negde na prvoj strani ove teme napisao da na amaterskom ili kako god zvali taj nivo,mnogo veci i bolji efekat imaju brze,jako rezane serve od onih sa skrivenim rotacijama.Siguran sam da je tako. Bio sam u Visnjici prvi put pre dve nedelje,ljudi su me ubili jakim brzim JAKO REZANIM servama.Gledam npr bas sinoc Ljubisu Milosevica i njegove serve....uzas :) Mislim uzas u smislu koliko stranicne rotacije imaju. Jos kad doda brzinu,vidim da i jaki igraci na forumu i u visnjici imaju veoma mali procenat vracenih ili kvalitetno vracenih servi. I ne samo Ljubisa...Igrao sam protiv Rajka,Doktora,Hrnjaka,Duleta(ne znam prezime ili nadimak) i jos nekih ljudi ne mogu da se setim imena i svi imaju jako rezane brze serve,neko manje neko vise ali sam to vece u visnjici skontao da je mnogo bitna serva i vracanje iste i da ljudi uglavnom gledaju da uzmu lak poen na zjbnu servu ...sto mogu da razumem.
Takve serve jedino ne pale kod dobrih jakih igraca jer ce svaki bolji igrac to napasti i dobices spin kroz usi.
Ja kada odem na tenis sa nekima od drugara tj igraca sa kojima sam egal,ne serviram tako tj nije mi poenta da mi (nam) poeni traju dve sekunde sto znaci ili servis viner ili mi taj neko vrati taj servis a onda ja ne znam sta sa tom lopticom.
Jednom prilikom je dosao Zeljko taksista kod drugara,a tada smo svi mi koji smo bili prisutni,igrali mozda mesec dva dana tek...bilo je uzasno.Prvi put se sreces sa nekim servama...lopte lete kao sateliti.Ali je poenta da je covek maltene celo vece servirao tako????????U cemu je draz igranja???? Razumem turnir,opkladu,takmicenje....ali npr vecina snimaka iz visnjice je STARSNO dosadna za gledanje jer se cela partija svodi na servis. Ima izuzetaka naravno ali je uglavnom 'ruzan" tenis.Ne zelim nikoga da uvredim :thumbsup: ruzan je za oko! i jos jednom CAST IZUZECIMA :wave:

I sta ostaje...bez obrzira sto sam u svim sportovima tezio ka tome da kad nesto igram,to bude i lepo na oko i efikasno, izgleda cu na stonom tenisu morati da prihvatim cinjenicu da je situacija takva i da se ,ili nerviram i budem losiji igrac od vecine ili pridruzim i igram da uzmem poen na kakav god nacin pa makar i povratio od toga!
Cisto da naglasim da nisam slep tj da vidim kako ljudi koje sam pomenuo igraju i u ostalim segmentima igre tj da umeju sve i da ne zelim da omalovazim niciju igru.Pozdrav svim "dobrim" serverima ;)
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod filip » 27.06.2012, 10:38

To sto je tebi lepo, lepo ti je samo zato sto ti je iskrivljena percepcija ''lepog''. Znam sta pricam jer sam bio u tvojoj situaciji. Igrao sam dugo tako sa nekom ekipom drugara i uzivali smo u toj iluziji ''lepe'' igre, sto nije bilo nista drugo nego generalna usporenost u tumacenju ove igre. Ako je to tebi lepo, onda preporucujem da se ne mesas sa onima koji se trude da igrom dostižu profesionalizam. Ne se vređaš sas ovim što ti rekoh ;)
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod Pedja » 27.06.2012, 10:45

filip je napisao:To sto je tebi lepo, lepo ti je samo zato sto ti je iskrivljena percepcija ''lepog''. Znam sta pricam jer sam bio u tvojoj situaciji. Igrao sam dugo tako sa nekom ekipom drugara i uzivali smo u toj iluziji ''lepe'' igre, sto nije bilo nista drugo nego generalna usporenost u tumacenju ove igre. Ako je to tebi lepo, onda preporucujem da se ne mesas sa onima koji se trude da igrom dostižu profesionalizam. Ne se vređaš sas ovim što ti rekoh ;)

:good:
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod zorog » 27.06.2012, 11:05

Sve ok,naravno.Svestan sam ja toga svega:) Ali stojim iza toga da je dosta meceva u visnjici,tj onih koje sam gledao,ruzna za oko bas zato sto se sve svodi na brzinu a da bi sve to izgledalo lepo,poeni moraju duze da traju,da bi trajali duze,svi moraju biti brzi i bolji,sto ce reci da je meni "lepsi" moj losiji spori tenis od brzog kratkog ;) E sad,to sto kada se ja ukrstim sa nekim ko tako igra i sto to onda izgleda jos krace,brze i ruznije,to je vec moj problem :)
Mnogo nivoa igre ima kao sto rece Karakasevic u nekom od intervijua.Kada budem naucio da vracam te serve,imacu problem sa trecom lopticom,kada vratim trecu onda sa petom pa kad sve to nekako savladam imacu problem sa spin na spin igrom pa sa jos ko zna koliko stvari.E kad sve to naucim onda bih mogao da pocnem da igram neku ZEKA ligu pa za par godina neku visu itd sto ce reci eto mene za par godina u China vs. World challenge-u:)
Ili da mozda ipak pikam sa drugarima i da mislim da sam bolji igrac od svih vas ovde,jer vam je tenis "ruzan" a?:) ;) mozda je to bolja varijanta:)
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Vladojica » 27.06.2012, 11:17

@zorog: vidi se da si jos pod stresom od Visnjice :D. I meni je to bio shok :D. Stoni tenis i nije sport za gledanje nego za igranje, tako da izbegavaj da ga ocenjujes kao gledalac sa strane, jer gledaoci ne vide spin i svu dinamiku koja postoji u nekom poenu ili servisu. Nije bas zanimljivo kada neko osvaja mnogo poena na servis, ali nije on kriv, nego ovi sto ne znaju da vracaju servis, kad naucis da vratis to, onda ces doprineti i lepoti igre :).
Inace zivot u virtuelnoj stvarnosti nije zdrav, bolje treniraj :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod filip » 27.06.2012, 11:23

@zorog
pa to ti ja kazem ;)
Ja uopšte ne omalovažavam takav tip igre, jer u klubu u kom sam igrao su dolazili pravi amateri i neki od njih su zaista lepo igrali međusobno i većinom su igrali sa gotovim reketima. Najzanimljivija su mi bila dva deteta oko 10 godina koja nisu trenirala, ali su im mečevi bili toliko zanimljivi da se dešavalo da ih gledam sat vremena bez prestanka..
Samo ne treba mešati ta dva pristupa igri. Ti u kratkom poenu ne vidiš lepotu, ali za mene je dovoljno lepo da pokušam da za....no vratim za...an servis, pa makar se tu poen završio...
Korisnikov avatar
filip

Postod Goran » 27.06.2012, 11:33

ili uzmi frictionless travu kao Vladojica, pa vraćaj ;) :D
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod filip » 27.06.2012, 11:35

Bas htedoh da boldujem taj deo Vladojicinog posta i da dam odgovor kao ti :D
Korisnikov avatar
filip

Postod zorog » 27.06.2012, 11:43

Krivi su iskljucivo ovi sto tako zjbno serviraju i tacka ;)
Ma znam sve,samo moram da iznesem svoju frustraciju:) Hocu da kazem da, npr ja tezim ka tome, da kada npr serviram,da taj pokret,polozaj tela itd lici na nesto sto gledam na internetu,a na nesto sto rade igraci koje gledamo kojima se divimo. Dosta ljudi ima tako vrljav ruzan servis,ali njima to nije bitno jer je zjbn i tezak za vracanje.Koliko njih samo baci lopticu uvis pa je juri po pola metra oko stola ...al kazem opet,nije im bitno,bitno je da ona ide brzo i zjbno i da pogodi blizu bele linije i to je to.Npr postoji takodje servis koji nisam video skoro nigde na profi nivou a na amaterskom ga ima bas puno.To je forhend servis gde igrac klekne i maltene mu glava samo viri iznad stola i onda osine lopticu sa side spinom tj "modifikovani tomahawk Kente Matsudaire" samo mnogo mnogo ruznija varijanta :) .Ja npr necu nikada tako da serviram,makar gubio celog svog zivota. I treniram,tj igram,da znas...mislim zadovoljan sam,samo sam mislio da sam bolji nego sto jesam;)
Korisnikov avatar
zorog

FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Vladojica » 27.06.2012, 12:00

E ja to "znam" da serviram, taj obrnuti tomahavk :D. Svako ko ima hvatljiviju gumu izbaci prvi servis napolje. :) Nego posle kad pocnu da mi to vracaju ja ne znam sta cu sa tim spinom, pa ne ide...
Sto se tice frictionless trave, uskoro prelazim na legalnu travu i necu drugima da namecem moj stil igre :)
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

PrethodniSledeća

Povratak na Trening