Možda nije dobra terminologija a možda ne znaju
Stavi reket ispred sebe.
Postavi ga da gledaš u glavu reketa kao da je sat. Drška neka bude desno (na tri sata).
Znači da je gornja strana reketa ono što je i na satu sa gornje strane 1, 2, 10, 11, 12
Granica između dole i gore je linija između 3 i 9.
Donja polovina je 4, 5, 6, 7, 8
Vertikala je na liniji 6-12
Idealno mesto za udaranje lopte je
na 8 sati (to je ugao).
UGAO JE NAJBITNIJA STVAR!
E sada idealno je da ga hvataš što bliže ivici. Tako daješ veću ugaonu brzinu i loptica će dobiti više energije.
Idealno udaren spin će imati i jaku translatornu silu koja će lopticu brzo pomerati preko stola i veliku rotacionu energiju koja vrti loptu.
To u praksi nije uvek moguće pa se prilikom realne igre u partiji kod spina često žrtvuje jedna komponenta. Kod bekenda ja uvek smanjim brzinu a maksimizujem rotaciju što će reći povučem Osicu. To ne deluje naročito atraktivno ali je vrlo efikasno. Kad imaš vremena da se namestiš onda nategneš ruku i pustiš ZUJKU. U svim polu-polu varijantama uglavnom je prava stvar odigrati Bumbara.
Marko je odkad je uzeo travu malo smirio svoju igru.
Mnogo manje napada bekendom što je procentualno gledano dobro za njegov rezultat.
Kada mu je beksajd na bekendu i kad pogodi spin to je vrlo nezgodno jer ga stvarno "divljački" trgne što rukom, što zglobom.
Mana je što ga puno puta promaši jer uvek ide sa spinom koji je winer a to je teško kada se igra protiv ozbiljnijih igrača koji daju teške lopte za napad.
Sa druge strane ja bekend spin uglavnom koristim umereno, kad mi zatreba.
A uvek mi zatreba protiv materijala. Materijalisti imaju taktiku da protivnike drže na bekendu pošto je bekend slabiji od forhenda. E onda ja nategnem bekend i onda lete ZUJKE. Ako pogledate video klipove gde sam stavio moje najbolje poene videćete da protiv Cece, Glavaša, Marka, Saleta Ujfalušija igram mnogo jači bekend spin. Odkad imam Photino spore trave sa puno reversa su mi baš izazov. Povučem rotirani spin, trava vrati jako rezano, povučem još jedan jači spin, trava vrati ultra rezano loptu i to se po pravilu pimpla ALI POŠTO JE SPORA A JA ZNAM DA JE JAKO REZANA ONDA TRGNEM KO TARZAN I PUSTIM ZUJKU IZ SVE SNAGE
Sada sam malo prilagodio svoju igru protiv odbrane i mnogo više vučem bekendom jer tako smanjujem vreme da se odbrana dobro namesti za novi udarac. Trebače tu još dosta rada ali doći će to na svoje mesto.