Ja u akciji

Kako popraviti igru?

Re: Ja u akciji

Postod milantra » 23.08.2012, 23:28

Izvinjavam se upravo sam kontaktirao Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) - Švedski stonoteniski savez i rekli su mi po onoj staroj devizi "Pričaj srpski da te ceo svet razume" (znači na našem jeziku) da je taj snmak sa Waldnerom fotomontaža. Malo šale nije naodmet. ;)
Korisnikov avatar
milantra

Pridružio se: 26.07.2012, 07:12

Postod zorog » 24.08.2012, 16:38

Sad pogledah malo video...Zbog moje kratke amaterske karijere,nisam neko ko ce ti pricati nesto o igri ali definitivno mogu da ti kazem da je zvuk tvog drveta nesto najodvratnije sto samikada cuo :) Uzas.
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod vlada » 24.08.2012, 17:19

Tim zvukom nerviram protivnike :)
Meni ne smeta.
Korisnikov avatar
vlada

Pridružio se: 10.05.2011, 00:00
Reket: Donic Dotec AR
FH: Yasaka Rakza7 Soft 2.0
BH: Yasaka Rakza7 Soft 2.0

Postod LucicNS » 25.08.2012, 08:10

vlada je napisao:Tim zvukom nerviram protivnike :)
Meni ne smeta.

Sve je to deo taktike :)
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod jbgwtf » 26.08.2012, 21:20

to drvo + neka od onih sto "pljackaju" = novi muzicki instrument :D
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod vlada » 07.09.2012, 09:19

Sinoc sam igrao sa starim reketom , kreanga powerspin, fh joola air, bh frendship 729...
Sta reci, razvalio sam. Skoro svaki bekhend je zavrsio na stolu i to bas tamo gde sam zeleo, mnogo bolja kontrola, manje gresaka... Imao sam ovaj izlet sa brzim setup-om, ali ipak sam se na vreme opametio i shvatio da nisam dovoljno dobar za tako nesto.
Razmisljam jos samo o tome da stavim air gumu i na bekhend i probam, samo zbog tezine, frendship je dosta tezak, a air neverovatno lagan. I to bi bilo to za sada, za moj nivo ovo je i vise nego dovoljno...
Korisnikov avatar
vlada

Postod ivan » 07.09.2012, 09:42

jos kad uzmes obican primorac off- umesto kreange...bice jos bolje. Igrao sam ja i sa kreangom i sa primorcem dugo. Samo baci tog kineza, osim ako nije mekan.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod vlada » 07.09.2012, 10:00

Imao sam primorca pre kreange... Nekako sam dosta poboljsao igru kada sam presao na kreangu. Bar je takav subjektivni osecaj, i onda sam prodao primorca.
ali imam i grubu all+ u rezervi, i jos uvek ga nisam probao, nov je.
Korisnikov avatar
vlada

Postod jbgwtf » 08.09.2012, 00:57

da sam na tvom mestu maknuo bi friendship s bekenda iz razloga sto nema snagu kod cistih udarca(ako se dobro secam klipa dosta ih koristis-jbg ne mogu vidim) vec se cuje pljak i jedva odbije, nisam bas upoznat kolko je air brz, al s obzirom da kreanga nije prebrz, odnosno ne smatram za off, u poredjenju sa tbs koji je u tom rangu brzine ,a brzi. . trebalo bi da bude ok za tebe..
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod cosmicphunk » 29.10.2012, 03:08

odgledao sam klip…. 2,3 min, ali dovoljno da vidim o cemu se radi.
definitivno ti treba sporije drvo ili gume, a mozda i oba:)
sa tom konfiguracijom drveta/guma ti trebaju mnogo brze noge i ruke i vise utrenirane.
e, sad… nabrojacu iz glave hronoloski kako se cega secam iz klipa:

-spusti se u kolenima
-teziste tela prebaci vise ka stolu, tako da dobijes tzv. borbeni polozaj u igri
-uvek idi napred na lopticu
-ne kreci se unazad dok udaras lopticu
-kada vuces fh spin, reket treba da ti zavrsi negde malo levo iznad glave pritom trebas da imas odnos od 90 stepeni izmedju tela/ruke i podlaktica/biceps. (ovo naravno podrazumeva da si se prethodno dobro namestio odradivsi footwork u delicu sekunde)
-kada lupas tacku, sve miruje ukljucujuci i rame, radi samo podlaktica i biceps minimalno s tim da ne unosis snagu u udarac nego brzinu.
-nemas potrebe da lupas tako jako, reket je dovoljno brz, samo gubis na preciznosti
-lopticu cekaj, ne zuri sa udarcem i spusti se u kolenima, u suprotnom gubis osu.
-kada udaras fh, ne krivi telo, jer gubis preciznost.
-kada udaras bh, bez obzira dal' je tacka/spin/rezana/gurana uvek ides bh udarcem ispred sebe, ne ruka sa strane, jer tako znacajno gubis osu i preciznost. (da bi to izveo, footwork moras da odradis pre udarca bh)
-za sve to su ti potrebne brze noge kako bi se lepo namestio i time sto manje "tjunovao" telo, jer sto ispravnije i manje iskrivljeno telo, to precizniji udarac. (okej, reci ces mozda: "a kako Majkl Mejz se iskrivi k'o banana i sve bode? e pa, jbg...taj lik je zato 15ti na svetu:) pritom ima 76kg na 186cm visine:)
-primetio sam da kada primas servis reket uvek drzis tako kao da ces primiti bh. hm.... a sta npr. ako ti protivnik servira brz topspin servis u tvoju krajnju fh stranu? dakle reket drzis na pola/pola fh/bh i tek kad loptica krene ka tebi ti kapiras na koju stranu ide i kojim spinom.
-kada primas servis (bilo bh/fh) u trenutku primanja gledaj da ti se reket nalazi ispod visine neca i reket vuces paralelno u ravni sa stolom. tako dobijas sigurnije rezanu/guranu lopticu koju saljes na protivnikovu polovinu stola.
-od momenta kad otpocne poen, reket drzi u "gardu", ne spustaj ga…(nesto poput boksa…spustis gard, protivnik te napenali u glavu i ti padas) (p.s. nisam ljubitelj boksa:) to pravilo ne vazi kada vuces spinove, jer onda reket spustas dole, ali to radis extremnom brzinom kada se pripremas da povuces spin sa stola, distance ili poludistance.

ili menjaj reket ili ubrzaj sebe, ali ne u smislu "ubrzaj" da brze skaces na dolazne loptice brze (tim gore), nego da generalno ubrzas rad nogu i ruku, pritom da procenis kad je momenat za udarac i koju vrstu udarca, sto bi neki rekli "ubrzaj polako", ako me kapiras sta hocu da ti kazem:)

sto se tice ovog drugog "da ubrzas sebe" ….sa tom brzinom reketa …pa kontam oko 3-5x nedeljno treninga po 2h min nekih 6-12mes da bi skapirao kako tako brz reket ustvari radi i da mu skapiras kolika mu je zapravo katapult snaga, kako bi pravio sto manje gresaka.
ako stenis igras rekreativno i nemas vremena da se bakces sa suvim fh-fh loopingom, bh/bh loopingom, fh 3 tacke, fh/bh looping, spin/blok vezbama i tako dalje po 2h dnevno, nekoliko puta nedeljno, uzmi za pocetak sporije drvo sa istim gumama, pa ako i to bude brzo, menjaj i gume za neke sporije i sa boljom kontrolom; igra ce ti biti totalno drugacija i kontrolisanija, manje ces da pucas u mrezu i iza stola, jer brza drveca i gume zahtevaju konstatan trening.

moguce da sam nesto i propustio, malo sam i pospan, ne zameri, 3am je:)

eto, toliko od mene, nadam se da te nisam puno ozracio ovim mojim duzim postom, sve sam rekao kako mislim iz najbolje namere:) puno pozdrava i sve najbolje u daljoj igri !!
cosmicphunk

Pridružio se: 17.02.2012, 00:24
Reket: Butterfly Michael Maze OFF
fh: Butterfly Tenergy 05 (max)
bh: Tibhar Evolution FX-P (max)

PrethodniSledeća

Povratak na Trening