od davortintor » 02.06.2014, 08:29
Juče (01.06.2014.) je održano prvenstvo veterana u Šapcu . Organizacij dobra i bez zastoja u održavanju takmičenja. Broj učesnika je bio dosta dobar , a kvalitet prikazanog stonog tenisa vrlo dobar. U konkurenciji 40-49 pobednik je bio Djordje Stanić koji je u finalu savladao Turan Pavela iz Bačkog Petrovca . Po meni glavni favorit za osvajanje titule u ovoj kategoriji Glavaški je pomalo neočekivano završio takmičenje u četvrtfinalu gde ga je sa 3-2 savladao Janković ( Struja ) iz Lazarevca . U kategoriji 50-59 očekivano i realno pobednik je Brutka Zvonimir koji je u finalu savladao Gavrilovića iz Subotice . Interesantno za ovaj meč je to da je uveden ekspeditivni sistem odigravanja poena jer su obojica odbrambeni igrači i poeni su trajali dosta dugo . Sudija ekspeditivnog sistema ( ili brojač udaraca ) bio je Kostadinović iz Subotice . U kategoriji 60-70 pobednik je Jovanović Svetomir-Ceca iz Valjeva koji je u finalu pobedio Madjer Zdenka. U kategoriji dublova 40-49 pobednik je dubl Turan-Janković koji je savladao dubl Hrnjak-Mitrović sa 3-2 i to posle 0-2 u setovima . Preokret ja nastao kod 4-4 u trećem setu kada je dubl Hrnjak-Mitrović neočekivano pao u igri i dozvolio svojim protivnicima da dodje do daha što su oni iskoristili i na kraju zasluženo slavili. U kategoriji 50-59 pobednik je dubl Britka-Lazarević . Ovaj dubl je prošle godine bio prvi u 40-49 i svoju dominaciju je preneo i u stariju kategoriju. Sve u svemu ovo je bila veoma kvalitetna stonoteniska manifestacija i druženje svih učesnika. Jedina zamerka na ovo takmičenje ( ovo je moje subjektivno mišljenje ) se može staviti na kvalitet stolova i osvetljenje . Smatram da veličina i važnost ovakvog prvenstva zahteva kvalitetnije stolove , a daleko bolje osvetljenje jer je zbog mešanja dnevne svetlosti bilo mesta u sali gde se od odsjaja nije mogla videti polovina stola. Čestitke svim osvajačima medalja i ostalim učesnicima na ostvarenim rezultatima. Vidimo se na sledećem državnom prvenstvu veterana.