Rejting lista

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Rejting lista

Postod ZoranV » 17.08.2011, 09:21

Ovo sam prvo mislio da pošaljem Ivanu na pp, ali bolje je da svi znaju moje subjektivne ali mislim principijelne stavove o postojanju ovakve liste, bilo zvanične bilo nezvanične (nevođene od organizatora turnira).
Ako je zvanična, morali bi da se turniri usaglase sa njom, tj da postoje nosioci grupa koji odmah ulaze u kostur, a da boranija iz druge polovine liste medjusobno igra predgrupe i plasira se da igra sa nosiocima a i da medjusobno popravlja rejting, jer ovako može da se desi da se mesecima ne susretnu...

Kada sam video listu odmah je kod mene proradio (za mene negativan) poriv da lista nije pravilna(što je krajnje subjektivno ali ima igrača kije stalno dobijam a mnogo su višlji) i da treba da jurim bolji rejting...Što se jako protivi svim mojim razlozima zašto učestvujem na ovim turnirima.

Ja učestvujem na turnirima da uživam a ne da pobedim, da probam novu opremu i igram sa što više dobrih igrača...Uvođenjem zvanićne liste i reorganizacije turnira shodno tome bi mi oduzelo većinu razloga zašto bih učestvovao...

Ako je lista nezvanična, ma koliko bila objektivna za većinu, moralo se pitati da li neko želi da učestvuje na njoj. Ovako u nekoj diskusiji za koju smatram da sam kompetentan, uvek neki finac može da me etiketira i diskvalifikuje iz diskusije potežući moje mesto na listi.

Kako lista tretira što je Ivančev predao Tomi da ne bi igrao sledeću sa Nocom? Ja sam protiv predaje i ne slažem se sa tim da ne treba igrati sa svim igračima koji ti zapadnu, ali poštujem Ivančev principijelni stav da ne želi da gubi vreme i kvari ruku sa materijalistima, pa sa njim uvek igram sa beksajd gumama, još od kad mi je predao prvi meč koji smo igrali...

Ovim opet ulazim u igru oko liste što nikako ne želim, pa ni diskusiju o mojim stavovima koji su krajnje subjektivni ali mislim principijelni i želim da ih kao takve poštujete.
Ja na turnirima kada je 4 u grupi i svi idu dalje, jurim 4. mesto da bih igrao sa 1. iz druge grupe i tako igrao sa što više dobrih igrača...često se dogadjalo da su to finalisti turnira, što na drugi način nikad ne bih uspeo da dobijem kao protivnike...

ZATO MOLIM (više kurtoazno, inače zahtevam) IVANA DA ME UKLONI SA LISTE I NE DOZVOLJAVAM PRAĆENJE MOG REJTINGA. Time će sve biti ispravljeno , listu će imati onaj kome treba, a ja ću i dalje imati zadovoljstvo učešća na ovim turnirima - i ovim forumima, koje vrlo cenim!
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Re: Rang Lista Tintorovih turnira

Postod ivan » 17.08.2011, 10:19

Obrisan.
Ocekivao sam ovako nesto, zato sam i rekao pre pravljenja liste da nekima nace odgovarati. Lista je izracunata na osnovu plasmana sa jednog turnira, tako da su brojevi direktno srazmerni broju pobeda i zato ne treba shvatati ovu listu kao nesto konacno, ona ima smisla samo na duze staze, nakon velikog broja turnira. Normalno da je nezvanicna, da li ce postati i zvanicna kod Davora, ne znam, to zavisi od njega. Da li je format turnira izmenjen - nije. Da li ce biti - cisto sumnjam, nismo mi toliko jaki igraci da uvodimo profesionalni zreb. Koliko se secam i u Sparku je nekad bilo sabiranje poena sa turnira, pa se niko nije zalio. Ne vidim da je ovo velika razlika.

Sve sto radim sa sajtom radim zbog popularizacije stonog tenisa, da motivisem ljude da se bave ovim lepim sportom. Tj pokusavam da promenim neke stvari koje su odavno ustaljene, a mozda nisu bas najbolje. Pre tri - cetiri godine nisam ni znao gde se moze igrati stoni tenis osim na banjici u onoj maloj salici, nisam znao da postoje neki klubovi, rekreativni turniri, nisam imao s kim da igram. Trudim se da pomognem drugima koji su sad gde sam ja bio. I ova lista je samo jedna od stvari za popularizaciju, da se integrisu igraci iz raznih zatvorenih grupa. Verujem da ce ispostaviti da je dobra stvar. Svima onima koji se u tom procesu nadju povredjeni - najdublje se izvinjavam.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod scvlada » 17.08.2011, 10:58

Treba pitati ljude da li žele da budu na listi.Vidiš postoji mogućnost da se desi ono što se dešavalo kad su bile novčane nagrade kod Davora.Svađe i tenzija,izbegavanje jačih protivnika,nameštanje rezultata.No to je u prirodi pojedinih ljudi i neće se promeniti nikakvom rang listom.Eto meni je tako svejedno oću li na listi biti 1200 ili 1800 .Ali svi smo mi različiti.
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod Vladojica » 17.08.2011, 13:01

ivan je napisao:Pre tri - cetiri godine nisam ni znao gde se moze igrati stoni tenis osim na banjici u onoj maloj salici, nisam znao da postoje neki klubovi, rekreativni turniri, nisam imao s kim da igram.

Isti slucaj :D

Meni se bas svidja rang lista, i jedva cekam da dodjem tamo i da dobijem svoj deo poena :D Ja ovu listu shvatam kao dodatni deo zabave kad odem kod Davora, znaci nista ozbiljno, jer zamislite kako bi izgledalo da se neko pali na svoj ranking kod Davora i proziva ZoranaV zbog njegovog rejtinga. Pa to bi bilo smesno.
Mislim da je Ivanova ideja bila da ovaj ranking prosiri i na ostale turnire, i ozbiljnija takmicenja, a ovako, u ovim okvirima je deo zabave :).
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 17.08.2011, 13:53

scvlada je napisao:...postoji mogućnost da se desi ono što se dešavalo kad su bile novčane nagrade kod Davora.Svađe i tenzija,izbegavanje jačih protivnika,nameštanje rezultata...

Ne zasmejavaj, kakve svadje i tenzije, kad nema para. Kao sto Davor ima u glavi neku svoju rejting listu, kad sastavlja grupe, pa nekoga postavi za nosioca a nekog ne, e ova lista je to otprilike, cisto evidentirani rezultati prethodnih turnira, uspesnost igraca iskazana brojem.I njemu moze da koristi.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod djordjestanic » 17.08.2011, 14:43

Pre dugačke priče koja sledi moram da pohvalim Ivana. Čoveka ne poznajem. Iako sam stvarno bio na početku iziritiran :o kako je on pisao o nekim stvarima posle sam shvati da on piše bez zle namere i duvanja. Jednostavno, on piše prema svom nivou znan ja i nivou svojih protivnika.

ALI PIŠE! POKUŠAVA DA PRIVUČE VIŠE POKLONIKA OVOM SPORTU. DA OLAKŠA NEKOM POČETNIKU ULAZ U IGRU.

IVANE, JAVNO SKIDAM KAPU ZA TO.

Takođe rejting je bitna stavka za druženje, zabavu, podbadanje, pa čak i za motiv i napredak u igri.

MANA REJTINGA JE DA TO MORA DA SE RADI I OZBILJNO VODI A ČINI MI SE DA JE IVAN PRAVI ČOVEK ZA TO. A sada o prethodnim postovima...

Ljudi svako ima svoj stav. To je meni sasvim normalno. Međutim jasno je da ne mogu sve strane biti zadovoljenje.

Kao što je Zoran naveo svoje principijelne razloge odmah ih je napravio i malo manje principijelnim kad je rekao da juri 4. mesto. Šta to znači? Da namerno gubi da bi bio zadnji.

Zorane, svako ima svoj razlog zašto igra. Lepo ti pobedi bilo kog protivnika pa dođi u situaciju da se boriš sa samim sobom i tenzijom i tremom i ubrzanim pulsom i umorom a protivnik sa druge strane je najmanje bitan. Ako već tako hoćeš drži se principa ali se onda STVARNO drži a ne deklarativno a samim tim moraš i da dozvoliš da se i drugi drže.

Koliko puta sam igrao sa slabijim protivnikom na nekom turniru. Mogao sam da ga ubijem da ne dobije ni jedan poen. Ja sam se trudio samo da prebacujem loptu da se i on malo igra i da bude zabava. Nekad ja imam neku svoju bubu u glavi pa dam fore dva seta sasvim dobrom protivniku, čak i u eliminacionoj fazi turnira čisto da vidim da li mogu da igram kada je gusto. Neki put i izgubim. Ali to je moje pravo! Kao što je isto moje pravo da nekoga pobedim sa 0. Ja protiv nekih igrača imam način kako mogu da ih dobijem ali namerno igram komplikovaniju varijantu za mene jer želim da napredujem kao igrač a ne da pobedim po svaku cenu.

NIKAD NISAM REKAO DA SAM BOLJI IGRAČ OD PROTIVNIKA KOJI ME JE POBEDIO iako sam u sebi smišljao neko rešenje kako da ga sledeći put pobedim.

Takođe NE DOZVOLJAVAM DA NEKO KAŽE DA JE BOLJI IGRAČ OD MENE AKO SAM GA POBEDIO jer da je bolji on bi dobio poslednji poen.

Da li je neko namerno izgubio od nekoga to je nebitno u nekim delovima turnira ali sve utiče na samo takmičenje. Ako se neko baš uživi pa takmičarski pristupa i ovakvim turnirima može doći do klakulacija sa kim lakše a sa kim teže igraš. Uostalom to se radi i na svetskim prvenstvima i olimpajadama u SVIM SPORTOVIMA pa ne vidim neku potrebu da se neko nađe pogođen time.

Sećam se da je na državnom Pera Hrnjak kukao kako je naleteo na Turana jer je ovaj bio namerno drugi u grupi. A turan je sve radio da bi izbegao Britku a posle je igrao odmah sa Britkom jer nije dobroshvatio pravila žreba (da budem iskren nisam ni ja).

Gluposti tipa predavanja mečeva materijalistima i kvarenje ruke neću ni da komentarišem. Pa protiv materijala se zapravo uči ping pong. Nismo mi svetski šampioni da sve znamo. Ajde pogledajte procenat igrača koji igra sa materijalima. Garantujem da je preko 50%. Najbolji igrači u našim takmičenjima igraju sa materijalima i šta ja sad treba da kažem neću da igram sa vama jer ću da pokvarim ruku ?!?! Po meni glupost ali opet, svako ima pravo na svoje mišljenje sako nije agresivno po druge, tako da i ovaj stav poštujem iako se sa njim ne slažem.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Nenad Ivancev » 17.08.2011, 19:51

Ne mogu da verujem da POSTOJI neko ko se ljuti sto mu se ime nalazi na listi i ko pokusava da diskredituje entuzijazam grupe ljudi ili jednog coveka ko je napravio ovako nesto lepo da mozemo pre svega da komuniciramo i uzivamo u 'verbalnoj' pripremi sledeceg nekog meca izmedju 'forumasa'... Stvarno ne mogu da verujem... Svaka cast od srca ljudima koji ne vide ili ne prepoznaju dobru ideju, nego, mozda i kada je npr lep dan na moru traze dlaku u jajetu..
Ovde u Slo ima jedan izraz koji je mozda primeren svemu ovome a glasi : Ko se ljuti - upadne mu .....
Cak je i Ivan ispred mene, tako da na listu treba gledati sa vedrije strane :-)
Samo napred i puna podrska za neopterecene zaljubljenike u stoni tenis!!! I sajt, naravno :-)
Nenad Ivancev

Pridružio se: 13.03.2011, 13:17

Postod gimi » 17.08.2011, 21:48

u cilju smanjivanja tenzije na topicu, prilazem sliku rakuna i macke

Slika

carry on...
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod Sale » 17.08.2011, 22:52

:D Samo da izrazim odusevljenje sto sam u ovakvom drustvu,kad se setim Djordja sa shibom u ruci na pocetku,pa onda javnog zadovoljstva sto je s nama, pa sad ove konstatacije,hvala na pisaniju.Ma rang lista je zakon,nekome se ne svidja ok dekoncentrise ga ok, ali za ostale sjajna stvar,kad vec nema love a ono par bodova ,ma puna saka brade.
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod ZoranV » 18.08.2011, 12:09

Pa ja ne pikušavam da dezavuišem nikoga, nego sam baš rekao da svako ima šta voli, oni koji žele rejting neka ga imaju, oni koji ne žele ne moraju, niti se ja ljutim na Ivana on bi to prvi primetio u našim kontaktima :)

Samo sam hteo da svima bude jasno zašto sam tražio izuzeće sa liste, čista transparentnost, i kao što rekoh razlozi su subjektivni i ne zahtevaju nikakav komentar...a bilo ih je previše...

MOJE prisustvo na listi se protivi MOJIM principima i ničijim drugim, a pozdravljam sve što odgovara većini a MOJE je pravo i izbor da li ću joj se prikloniti...nisam tražio ukidanje liste već moje skidanje sa nje što joj ni u kom slučaju neće nauditi...

Još jednom ponavljam ne očekujem komentare već da samo budete informisani...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Sledeća

Povratak na Takmičenja