Rejting lista

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Rejting lista

Postod Sale » 21.09.2012, 19:42

Pedja je napisao:jel se boduje sutra?

:grin: E ,to je duh,jedan od razloga zasto i postoji rejting lista.
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod scvlada » 21.09.2012, 21:11

E Ivane dobi i ti svog Bruta. Briši sve, šta će nam rejting kad za njega nismo :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: :clapping:
scvlada

Pridružio se: 28.03.2011, 16:12
Reket: TBS

Postod First » 21.09.2012, 23:02

Ovo što je bojan rekao je potpuno ok. Sve ono što sam ja pokušao da objasnim. Dakle, nije ovde nastala halabuka ni iz čega. Meni lično smeta što se počelo sa bodovanjem turnira, a da o tome nije bilo pomena. Da je rečeno da se turnir boduje i ja bih se drugačije pripremio. Ovako, mesecima ništa i onda zbog Lakija se turnir boduje. Dakle, ne radi se o tome da li je turnir bio jak ili ne, već zbog izuzetnog rezultata jednog momka se krene sa bodovanjem i to je sasvim ok. Ali, u prethodnih par meseci bilo je još igrača koji su iznenadili svojom igrom, a turnir je bio podjednako jak kao i ovaj subotnji (napomenuću da je recimo Vladojica odigrao par dobrih turnira, jednom čak došao do 1/2 finala, pa ne vidim razlog zbog čega se taj turnir ne bi uzeo u obzir). Dakle, da li je bilo loptica u sali, ili nije, da li je bilo prašine ili ne, ne bi trebalo da budu parametri za unošenje turnira u rejting listu. Ovo apslolutno nije ništa lično, niti imam bilo šta protiv Ivana. Smatram da je veliko "smaranje" uopšte voditi sve ovo i hvala mu na tome. Ponavaljam, niti sam ljut na Ivana, niti imam nešto protiv. Pokušavam argumentima da mu ukažem da je pogrešio, iz dva razloga. Prvo, trebalo je da boduje sve turnire koji su igrani u poslednjih 3 meseca, jer je i sam bio skoro na svim tim turnirima i sam zna da je njihova jačina bila ekvivalentna ovom subotnjem. Drugo, ako to već nije uradio, trebalo je da pre turnira kaže da će se subotnji bodovati i sve bi bilo ok. Da li neko menja opremu jednom, pet ili deset puta, to je njegova lična stvar. Ali ako znam šta me čeka na turniru, onda ću znati čime i kako ću igrati.
Iz cele ove diskusije si nadam se uvideo da je ljudima bitna rejting lista i da ona ne stoji tek uzaludno, nego da ljudi itekako obraćaju pažnju na nju, što samo može da ti imponuje, jer je to znak da nisi gubio vreme praveći je ;)

P.S. Ako ipak odlučiš da lista ostane, evo ja bih te opet zamolio da me sa nje izbrišeš. Razlozi su poznati i mislim da imam puno pravo da to tražim od tebe, ukoliko smatram da je moje postojanje na njoj iz nekih razloga nepotrebno.
Korisnikov avatar
First

Pridružio se: 02.03.2011, 01:50
Reket: Drvo: Butterfly Timo Boll Spirit
Gume: Butterfly T05 1.9mm
Butterfly T05fx 1.9mm

Postod djordjestanic » 22.09.2012, 01:12

Fakat 1: Vladojica je kvaran i o tome nema šta da se više kaže :P :P :P :P

Fakat 2: Vodjenje liste je posao koji zahteva da se na njemu radi.

Fakat 3: Nema veze ko šta želi ili ne želi, lista je privatna i njen vlasnik je Ivan. Ivan je i vlasnik foruma i samim tim Ivan je gazda.

Ivane, ti kako hoćeš, svestan sam da si sada u poziciji da se boriš sa vetrenjačama ali čisto onako drugarski, meni se lista baš svidjala i mislim da si ti to odlično vodio.

Lista je bila odlična i vrlo realna. Jedina mana (ali to nije mana liste) je broj dolazaka igrača da udje na listu.

Meni lično je bilo glupo da budem na listi a da sam se samo jednom ili dvaput pojavio.

U svakom slučaju znam da nikada neće svi biti zadovoljni ali ja stvarno ne razumem da se neko ljuti ako je loše odigrao neki turnir. Pa ima turnira sasvim dovoljno a svaka pobeda brzo pomera nagore.

Malo izvan ove teme. Davor (koji je moj dobar drug) je glavni krivac jer se on ne upliće u ovakve stvari a praktički on bi (kao organizator) mogao da bude največi dobitnik pravljenje rejting i rang liste turnira u Višnjici.

I
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod ajkula321 » 22.09.2012, 08:26

Mnogo volim seriju price iz radionice:)
Korisnikov avatar
ajkula321

Pridružio se: 24.08.2011, 22:28
Reket: DHS PG-7
fh Galaxy Moon Max Tense 2.2mm
bh Yasaka Rakza soft 2.0mm

Postod Vladojica » 22.09.2012, 08:36

Djordje prestani da me prozivas, amateru jedan :D :P :P :P

Drugo, ja se nosim mislju da napravim nesto drugo. Da ne bude samo lista igraca i brojeva, jer to je previse suvoparno i dosadno. Nego da bude baza svih odigranih meceva, rezultata, da bude moguc pregled medjusobnih meceva, recimo head to head, kad je igrano koji su bili rezultati, koji je procenat uspesnosti. Ako bi neko snimao meceve, moze pored rezultata da stoji link ka youtube snimku meca. Pa bi tu onda bilo dovoljno podataka i za listu ukupnog procenta uspesnosti, recimo ko najvise meceva dobija u odnosu na broj odigranih meceva, pa bi tu bila i ELO lista, i obicna rang lista, i rang lista najaktivnijih igraca, koji najredovnije dolaze, i rangiranje po necem petom ako neko ima neku ideju, pa rangiranje po starosnim kategorijama, i to recimo da ti mozes da uneses, daj mi rejting igraca preko 40 godina, ili tako nesto, daj mi rejting igraca koji su odigrali vise od 20 turnira, daj da vidim kako stojim u medjusobnim mecevima sa Tim i Tim, ako se na forumu povede rasprava ko je bolji, a meni u bazi stoje svi rezultati u zadnjih godinu, dve, tri, pa nema nagadanja... Mislim da bi bilo zanimljivo kada posle godinu dana kliknes na svoje ime i mozes da vidis rezultate svih svojih meceva unazad, i kako ti se kretao taj famozni rejting u vidu grafikona, rang, procenat uspesnosti ili nesto cetvrto. Nije to toliko tesko napraviti ali bi trebalo vremena, ali ja pored stonog volim i da programiram, tako da bi to bilo duplo zadovoljstvo.
Poslednji put menjao Vladojica dana 22.09.2012, 08:40, izmenjena samo jedanput
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Vladojica » 22.09.2012, 08:38

ajkula321 je napisao:Mnogo volim seriju price iz radionice:)

Cuti ti sto na 4-4 u petom setu izlazis sa terena da trazis peskir pola sata.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 22.09.2012, 11:28

Vladojica je napisao:Djordje prestani da me prozivas, amateru jedan :D :P :P :P

Drugo, ja se nosim mislju da napravim nesto drugo. Da ne bude samo lista igraca i brojeva, jer to je previse suvoparno i dosadno. Nego da bude baza svih odigranih meceva, rezultata, da bude moguc pregled medjusobnih meceva, recimo head to head, kad je igrano koji su bili rezultati, koji je procenat uspesnosti. Ako bi neko snimao meceve, moze pored rezultata da stoji link ka youtube snimku meca. Pa bi tu onda bilo dovoljno podataka i za listu ukupnog procenta uspesnosti, recimo ko najvise meceva dobija u odnosu na broj odigranih meceva, pa bi tu bila i ELO lista, i obicna rang lista, i rang lista najaktivnijih igraca, koji najredovnije dolaze, i rangiranje po necem petom ako neko ima neku ideju, pa rangiranje po starosnim kategorijama, i to recimo da ti mozes da uneses, daj mi rejting igraca preko 40 godina, ili tako nesto, daj mi rejting igraca koji su odigrali vise od 20 turnira, daj da vidim kako stojim u medjusobnim mecevima sa Tim i Tim, ako se na forumu povede rasprava ko je bolji, a meni u bazi stoje svi rezultati u zadnjih godinu, dve, tri, pa nema nagadanja... Mislim da bi bilo zanimljivo kada posle godinu dana kliknes na svoje ime i mozes da vidis rezultate svih svojih meceva unazad, i kako ti se kretao taj famozni rejting u vidu grafikona, rang, procenat uspesnosti ili nesto cetvrto. Nije to toliko tesko napraviti ali bi trebalo vremena, ali ja pored stonog volim i da programiram, tako da bi to bilo duplo zadovoljstvo.

Sve sam to manje vise isto i ja zamislio kad sam poceo s listom, ali kad ni organizator turnira ne uvazava rejting igraca za izbor nosilaca u grupama, kad na turnir dodje uvek 10 istih ljudi, onda je besmisleno. Svesce se na 'zasto je onaj tamo ispred mene kad ga ja pobedjujem?' .
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod gimi » 22.09.2012, 12:27

Posteno mu sudite, pa da ga streljamo. :lol:

Jbt ladno nekima pozicija na ovoj listi znaci nesto :o Stvarno mi niste jasni :scratch: ...i to iz jednog krajnje prostog i ociglednog razloga - Ako svako izuzme sebe iz procene ;) , da li stvarno mislite da ljudi vec nemaju u glavi poprilicno realan odnos snaga izmedju manje-vise svih ljudi koji se pojavljuju na ovim turnirima (a i onih koji se ne pojavljuju). Pa svi se znamo FFS!

...a sto se tice ocekivanja da bi nekakva lista mogla da privuce ljude da vise dolaze na turnire, mislim da joj (ponovo) pridajete nerealno veliki znacaj :)

P.S. Ivane, svaka cast za cimanje.
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...

Postod djordjestanic » 22.09.2012, 14:52

Vadojice, ako si kadar da napraviš tako nešto ja bih te molio da napraviš.

Garant bi bilo korisno i jako lepo.

Možda bi čak mogao i da prodaš to...

Naravno, sve ovo neće umanjiti tvoje neznanje forhenda :P :P :P :P :P :P
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja