dva prvenstva veterana

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: dva prvenstva veterana

Postod bprokic » 12.11.2013, 23:44

Apsolutno se slazem sa Zeremskim. Meni stvarno nisu jasni pojedinci koji spominju novac kao razlog za dolazak/nedolazak na neki od veteranskih turnira ili na jedinstveno takmicenje koje se zove Drzavno prvenstvo veterana. Novac u danasnje vreme nema niko u izobilju, ali ni dolazak na ovakve turnire nije obaveza vec iskljucivo licna odluka da li ce neko doci ili ne. Ljudi, radi se o veteranskom prvenstvu, ne o profesionalnom turniru za rejting ili pare. Potpuno je besmisleno da se organizuju 2 turnira pa da se onda sastajemo na nekakvom TOP 12 !!
Jedno drzavno prvenstvo godisnje, na jednoj lokaciji pa ko smatra da moze doci taj ce doci. Ja sam za to da se lokacija menja, pod uslovom da onaj ko zeli organizaciju drzavnog prvenstva mora unapred dati uslove pod kojim ce se igrati prvenstvo (broj stolova, velicina hale, svlacionice, tusevi i drugi civilizovani uslovi za takvu organizaciju prvenstva). Ne treba da se delimo jer veteran je veteran gde god da zivi. Ja bih licno voleo da neko sledece drzavno bude npr. u Nisu ili Kragujevcu ili Leskovcu ili nekom manjem mestu. Jasno je i vrapcima na grani da je ovde u pitanju sukob interesa vise struja , odnosno prokleta politika ali zato smo mi veterani kojima ne treba nikakav STSS ili STSV ili bilo koja slicna organizacija, vec iskljucivo veterensko udruzenje.
bprokic

Pridružio se: 03.06.2012, 21:45

Postod Stonoteniser » 13.11.2013, 20:11

jbgwtf je napisao:glupost ziva, ovde se sve svodi na to ko vodi glavnu rec- broj ucesnika u beceju sumnjam da bi bio veci da nije bilo u aleksincu, u obrnutom slucaju bi bio veci, posto je standard severno od beograda veci i ima mnogo veci broj starijih igraca - mislim da 1,2 coveka koji su bili u aleksincu bi otisli na u becej, ostali bi sigurno sedeli kuci..
, uzmite u obzir 10000 din minimum treba da se potrosi da bi se doslo do beceja...
da se ja pitam ja bi to odvojio 1 prvenstvo za srbiju,drugo za vojvodinu - i onda nesto tipa top 12 gde bi se odlucilo o pobedniku...

Pozdrav,
predpostavljam da ste slucajno ukucali 4 nule, jer iznos koji ste naveli bio je dovoljan za neko od medjunarodnih takmicenja. Sto se tice tih nekoliko prvenstava imam jedan predlog za stonotenisku veteransku javnost, obzirom da se naredno svetsko prvenstvo veterana odrzava na Novom Zelandu, a to je , priznacete sigurno skuplje nego posetiti Becej, predlazem da probamo da animiramo prijatelje iz celog sveta pa da se organizuje i na Kubi, u Kolumbiji, Kanadi, Nigeriji ili bilo gde u Evropi po jedno Svetsko prvenstvo pa onda napravimo neki zajednicki turnir npr. u Aleksincu i time ustedimo znacajna sredstav 10-orici koji su iz okoline Aleksinca ucestvovali na tzv. prvenstvu drzave za veterane koje naravno nije bilo ni u kalendaru STSS. Da podsetim , polovina ucesnika iz Aleksinca bila je i u Beceju.
Stonoteniser

Pridružio se: 28.10.2013, 21:31

Postod Jovan » 13.11.2013, 22:27

Bravo, majstori!
Ovako se rešavaju problemi.
Zbog namernih, nenamernih ili zlonamernih propusta nekoga ili nekih na vrhu, lepo se vi dole izvređajte, izvrnite reči, narugajte, bravo.
To je suština sporta (i politike, i uopšte javnog života) kod nas.
A i prvi post nekoga (svejedno koga) na forumu da bude vređanje, stvarno je "dostojno" i sporta i igre i ličnosti (ne držim ničiju stranu, ne čini mi se lepim bilo čiji onakav ton, ni sa severa ni sa juga).

Ko hoće, neka pročita ovo:
Išla lisica šumom i naišla na dva mečeta koja su se svađala oko ovećeg parčeta sira. Priđe ona i ponudi im svoju pomoć tako što će im podeliti sir na dva jednaka dela. Pošto se mečići saglasiše, uze ona parče sira i podeli ga na dva nejednaka dela. Meče sa manjim delom se pobuni, a lisica uze i zagrize veće parče kako bi ga ujednačila sa manjim, ali namerno zagrize malo više. Pa, kada pogleda, a ono veće parče postalo manje. Požuri ona da odgrize i drugo parče sa istom namerom i tako naizmenično, dok su mečići čežnjivo posmatrali šta radi ovaj čudni delilac pravde. I tako na kraju dobiše mečići po mrvicu sira, a lisica nastavi dalje sa lukavim osmehom na licu, zadovoljno se oblizujući.

Toliko... :hello:
Ja sam više za igru...
Jovan

Pridružio se: 23.05.2011, 21:13

Postod jbgwtf » 14.11.2013, 02:25

problem je sto svako drzi svoju stranu... moram da napomenem , ja nisam veteran i ovo pisem iz neutralnog ugla
@Stonoteniser
ja sam samo dao tacne podatke
klub mora da izdvoji minimum 10 000 , za jedna kola kad salju decu na neki turnir na sever srbije- i obrnuto, i ja sam mislio da je manje... - e tu ulece taj standard, za koji ne shvatam sto se svi ljutite kad je tacan podatak+ naveo sam da u vojvodini ima mnogo vise starijih igraca, sto je isto tacno...

@bprokic
ne mogu da se slozim s vama
pa zar i veterani ne igraju za prestiz,da kad dodju kuci se hvale kako su pobedili, da bi se druzili (a to druzenje je uglavnom na regionalnom nivou) iz tog razloga smatram da uopste nije pogresno da se organizuju 2-3-4 turnira na nivou srbije pre npr top 12, gde bi se odlucilo o pobedniku, time bi se postedeli veterani putovanja od po 600km+, mnogi od njih imaju zdravstvenih problema..
uz to ide podatak , da troskovi organizatora nisu problem, posto kao sto vidite vec su organizovana 2..
tacno je to da nije obavezno, al nije obavezno ni da Timo Boll igra profesionalni stoni tenis- on je novcano obezbedio sebe za ceo zivot, a on jos igra, zbog para il zato sto voli?
"Ljudi, radi se o veteranskom prvenstvu, ne o profesionalnom turniru za rejting ili pare. Potpuno je besmisleno da se organizuju 2 turnira pa da se onda sastajemo na nekakvom TOP 12 !!" iz prve recenice besmisleno je i 1 da postoji...ali kad se uzme u obzir podatak da
"naredno svetsko prvenstvo veterana odrzava na Novom Zelandu" to je vise od veteranskog prvenstva...
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Pridružio se: 07.12.2011, 06:06
Reket: TB Alc
fh: Tenergy 05
bh: Tenergy 80fx 1.9

Postod luckyman » 14.11.2013, 07:19

Prva dve drzavna prvenstva koja su organizovana, 2011, 2012, organizovana su bez bilo kakve pomoci STSS , a onda odjednom Savez shvati kako ipak to nije u redu pa za organizaciju u Aleksincu obezbedi novac i poktije troskove, i to ne samo sale nego i sudija, doduse za 19 ljudi, 2-3 stola, prostor, 2-3 sudije i nije neki trosak.
luckyman

Pridružio se: 13.11.2013, 07:51

Postod luckyman » 14.11.2013, 07:40

luckyman je napisao:Prva dve drzavna prvenstva koja su organizovana, 2011, 2012, organizovana su bez bilo kakve pomoci STSS , a onda odjednom Savez shvati kako ipak to nije u redu pa za organizaciju u Aleksincu obezbedi novac i poktije troskove, i to ne samo sale nego i sudija, doduse za 19 ljudi, 2-3 stola, prostor, 2-3 sudije i nije neki trosak.

I da dodam, posto kazete da niste veteran, najbolje bi bilo da se manete komentara na ovu temu jer definitivno ne znate sta se desava
luckyman

Pridružio se: 13.11.2013, 07:51

Postod ivan » 14.11.2013, 09:00

Poslednji dopis STAV-a:

STONOTENISKI SAVEZ SRBIJE
N/R Jovan Živić, Generalni sekretar Beograd, 13.11.2013.
Predmet: PREDLOG

Poštovani gospodine Živiću,
Posle svega što se dešavalo u vezi s organizacijom III Prvenstva Srbije za veterane i
radom Veteranske komisije STSS predlažemo Vam da, kao moralan čovek,
podnesete ostavku na mesto Generalnog sekretara STSS i mesto Predsednika RSTSN.
Pošto ste Vi odgovorni za protekle nemile događaje, o čemu je Stonotenisko
udruženje veterana Srbije izdalo saopštenje, upućeno STSS i čitavoj stonoteniskoj
javnosti, Vašom ostavkom biste sačuvali ugled tih sportskih organizacija. Smatramo
da bi to bila jedina ispravna odluka posle velike štete koju ste naneli (veteranskom)
stonom tenisu.
Podsećamo Vas da ste do sada, svojim postupanjem i neodgovaranjem na naše molbe
i zahteve, svaki put kršili neki od Pravnih akata STSS ( Statut STSS-Čl.1, Čl.6, Čl.8, Čl.9,
Čl.11, Čl.15, Čl.23, Čl.27, i Čl.54 i Poslovnik o radu IO STSS-Čl.15 i Čl.16). Nadamo se da
konačno shvatate da te odgovorne funkcije, ipak, nisu za Vas.
U nadi da ćete ovoga puta doneti ispravnu odluku, drugarski i sportski Vas
pozdravljamo.
S poštovanjem,

STONOTENISKO UDRUŽENJE VETERANA SRBIJE
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod jbgwtf » 14.11.2013, 12:10

@luckiman
to ako nisam veteran ne znaci da sam mutav i da ne mogu da sagledam kakva je situacija, jasno je ko zeli da preuzme organizaciju... moj komentar nije bio da branim nekog, vec sam izneo svoje neko misljenje kako bi bilo najbolje, posto ovo je ipak drzavno i pobednik ide na svetsko...
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

Postod Stonoteniser » 14.11.2013, 12:33

jbgwtf je napisao:@luckiman
to ako nisam veteran ne znaci da sam mutav i da ne mogu da sagledam kakva je situacija, jasno je ko zeli da preuzme organizaciju... moj komentar nije bio da branim nekog, vec sam izneo svoje neko misljenje kako bi bilo najbolje, posto ovo je ipak drzavno i pobednik ide na svetsko...

Gospodine, u prethodnom obracanju mislim da Vam je skrenuta paznja da ne znate o cemu se radi po pitanju veterana. Na Svetsko prvenstvo ide ko se prijavi i plati prijavninu koja je oko 150 eura. Savez ne pokriva nikakve troskove, ne samo veterana+sto je i u redu, vec zadnjih nekoliko godina to je slucaj i sa juniorima i kadetima. Oni sami placaju odlazak na medjunarodna takmicenja i tamo predstavljaju Srbiju. S obzirom na to ko finansira njihov napredak na ledjima bi trebalo da im pise MAMA i TATA ili vec nesto tako, a za to vreme taj STSS nepotrebno trosi pare na ovakva paralelna Prvenstva, naplacuju se dnevnice i putni troskovi za njihove Upravne odbore, krs ljudi u tom Savezu prima plate, kao da smo mi koji igramo stoni tenis tu zbog njih, a ne obratno.
Stonoteniser

Pridružio se: 28.10.2013, 21:31

Postod jbgwtf » 14.11.2013, 13:58

znam situaciju za mladje kategorije...ali tu samo najbolji mogu da ucestvuju na svetskom- bez obzira na nacin finansiranja..
ako za veterane moze ko hoce da ucestvuje na svetskom onda - nema potrebe ni jedno prvenstvo da se odrzava ...80 ceoveka ako ne mogu da skupe pare za prvog i da ga posalju ..cemu onda prepucavanje oko naziva 2 turnira... ja bi licno voleo da je organizovan i treci..
... i ja u ovoj temi vise ne ulazim u raspravu, posto od samog pocetka ne razumete sta sam hteo da kazem.. od prvog komentara koji je bio usmeren ka popularizaciji stonog tenisa... mozda je nas buduci prvak srbije , a mozda i sire bas iz aleksinca, i da je gledao ovo prvenstvo veterana i zbog njih odlucio da se bavi stonim tenisom..
STK Luznica - Babusnica
Korisnikov avatar
jbgwtf

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja