Rejting lista

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Rejting lista

Postod Goran » 21.09.2012, 16:27

Greota je izgubiti rejting listu, ali te potpuno razumem Ivane. Uložio si (besplatno) svoje vreme u nešto što bi trebalo da bude opšte dobro, a zauzvrat umesto zahvalnost dobiješ tovarenje. Možda ipak da ne prenagljuješ sa odlukom, možda treba definisati i korigovati neke stvari dok ne dođu na svoje mesto. Ili jednostavno izbaciti ljude koji ne žele da se nalaze na listi, to je njihovo legitimno pravo i ne bi trebalo da te dotiče.
Korisnikov avatar
Goran

Pridružio se: 15.10.2011, 02:20
Reket: Butterfly BalsaCarbo X5
FH: Donic Baracuda 2.0
BH: Donic Baracuda 2.0

Postod Sale » 21.09.2012, 16:28

:nono: Ne dolazi u obzir da se brise cela lista,bas me briga sto neki nece da budu na listi,izbrisi ih ali da nam vratis Djordja na listu :clapping: Da dodam ,neka stoji lista ,obrisi sve koji nece da su na njoj,to je njihovo pravo i ne ubedjuj ih da ostanu,neka je ne smeta nikom. Zasto da zbog nekih koji su glasniji od mene ja izgubim listu. REJTING LISTA :clapping: :clapping:
Korisnikov avatar
Sale

Pridružio se: 18.02.2011, 00:04
Reket: tbs
bh 05 1.9
fh 05fx 2.1

Postod misirac » 21.09.2012, 17:23

Ja sam prvi bio, koji je kritikovao nacin pravljenja liste,ali to nije razlog da se ista ukine.Sa manje ili vise preciznosti ona je imala neki pokazatelj.Licno mislim ,da sto se tice mog rejtinga to je bilo manje vise to ,ali da su ispred bili neki koji nisu bolji a bogami da je bilo iza koji to jesu.Smetalo mi je sto su ljudi ,na osnovu jednog turnira bili visoko kotirani a te bodove nisu gubili ne dolazenjem ,vec su drzali istu poziciju.Ni na jednom turniru ,bilo gde nisam ispao u grupi tj.da nisam usao u 16.ili 8 a bilo ih je i super jakih,a doduse neke sam i osvojio,malo slabije,pa opet sam bio daleko ispod 16-og mesta.Medjutim to je bio nacin bodovanja.Mislim da nebi trebalo ukidati listu vec samo je pronaci model,koji ce na pravi ili bar najpriblizniji nacin oslikavati realnu sliku kvaliteta.Tako da u zivotu kad naidjes na neku prepreku ne trebas da se povlacis vec da je zaobidjes.Svako je delimicno sujetan, ali ljudi koji vole ovu igru moraju da pronadju motiv vise u
sebi i da nezadovoljstvo zbog loseg plasmana preusmere u pozitivni pravac,npr.vise igranja,bolja koncetracija itd...a ne
da je samo greska u sekundarnim faktorima,npr.los zreb,pardoni ,nisu dobili taj dan/znate vec sta/ itd....Zato Ivane kao pravi ljubitelj ping-ponga vrati listu a kao programer pronadji model bodovanja,kako ni jedan vec izmisljeni nije dobar za
ova nasa takmicenja.Po ko se ljuti ......kruti.
misirac

Pridružio se: 07.07.2011, 17:28

Postod filip » 21.09.2012, 17:28

Slazem se sa Saletom. Jeste da sam samo 2 puta bio na turniru koji se bodovao za listu i da sam oba puta lose odigrao ili cak nisam ni ostao do kraja i da je rezultat toga bio moje tavorenje na listi ispod stotog mesta i da stoto mesto nije realno mesto moje igre u nekoj poluformi, ali nisam imao sta da se bunim. Izgubio sam od slaborangiranih igraca i bio tamo gde sam bio... Ono sto mislim da bi samo trebalo promeniti u bodovanju, je da oni koji sad ulaze na listu imaju tacno onoliko bodova koliko ima poslednji igrac. Ako je dobar i dolazi na turnire, brzo ce napredovati, ako nije doci ce tacno na neko mesto koje mu realno pripada...
Korisnikov avatar
filip

Pridružio se: 27.02.2011, 19:36
Reket: Joola trix fast
fh: t05 2.1
bh: joola express one 2.0

Postod Vladojica » 21.09.2012, 17:45

Nista ne brinite, ja sam razvio slican softver za rangiranje kakav je i ovaj Ivanov, isto je ELO algoritam, tako da ce i dalje biti rejting liste, ako me ne bude mrzelo, a napravicu i rang listu, ukoliko ova Ivanova zaista nestane... Imam tu par dobrih ideja koje bi stvarno mogle da budu zanimljive nekome...
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ivan » 21.09.2012, 18:04

Vladojice, znas na koga si me podsetio:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... IY#t=2035s

od pocetka si prilicno glasno kritikovao listu, i sad odjednom... :D Em si deklarisao sebe kao kvarnog, em to stvarno i jesi :D

No vec smo pricali o tvojoj listi, Elo algoritam nije egzaktan, cak ni u sahu, vec zahteva preracunavanja. Dalje ako si se bavio sahom znas da tamo mora da drzis odredjeni rejting odredjen broj partija, sto je slicno sa devijacijom kod mene, samo sto je devijacija preciznije merilo. ELO je podvrsta egzaktnog metoda (ovaj moj) nastao raznim zanemarivanjima.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod ivan » 21.09.2012, 18:30

Filipe, ne moze tako. Jel mislis da recimo neki Stanic dodje na turnir i startuje sa poslednjeg mesta i odigra dva turnira i zaradi recimo 300 poena, i ostane ispod mene koji cu imati malo vise bodova a igrao sam 50 puta? Jel mislis da je to realno?
Kako ne shvatate da rejting i rang nisu isto. Rang je kad skupis bodove na plasman na turniru, rejting je broj koji predstavlja snagu igraca na osnovu odigranih meceva protiv protivnika s rejtingom. Rang raste pukim dolaskom na turnire, tad bih ja verovatno bio prvi na listi, posto sam najredovniji(pricamo o subotama), pa sam 100 % siguran da bi bilo jos vise kritika.
Kad trazite igraca za klub jel cete pitati igraca 'kolko si ti jak', pogledati neki rang ili pogledati rejting? Ako je rang onaj sa Protoura, eventualno sa nasih saveznih takmicenja onda bih ga i ja prihvatio bez pogovora, u suprotnom bih potrazio rejting doticnog.
Da bi taj rejting imao smisla, ja moram da procenim pocetne rejtinge jacih igraca, ako bih im dao mali rejting, a oni dodju svega jednom ili dva puta, lista bi bila jos nerealnija nego sada. Ovo sada, ako izuzmemo par igraca koji su bili po jednom i zbog velike devijacije i uspesnog turnira dobili dosta poena, i par igraca koji su dosta podbacili na svakom od dva ucesca recimo, prilicno realno. Recimo Krejakovic je dosao jednom na turnir, pobedio i mene i Reketasa i bio drugi na kraju, logicno je da se pretpostavi da ima startni rejting oko 1400, a na osnovu rezultata je dobio jos 100 (tad sam davao vece devijacije pa se vise i zaradjivalo, svi smo na pocetku malo vise devijacije dobijali nego sto je realno da bi se lista sto pre rasirila), dok zadrzava i dalje veliku devijaciju da ga vec prvi naredni turnir stavi na pravo mesto, i u slucaju da nas opet pobedi ili da izgubi.
I americke liste se baziraju na procenama rejtinga jacih igraca, u odnosu na postojece, to jednostavno mora da se radi.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod Vladojica » 21.09.2012, 18:52

Nisam uopste kritikovao listu, meni se oduvek dopadala i sve ovo sto objasnjavas ljudima sve vreme meni je savrseno jasno...

Naravno da se slazem sa tobom u pogledu Elo algoritma. Naravno, nas dvojica nismo matematicari, formule kako se to racuna su odavno poznate...

Drugo, devijacija na tvojoj listi nije uticala na redosled igraca. Ako imam najvise rejting poena, ja sam prvi, pa bila meni devijacija +/-99 ili +/- 1. Tako da u prostoj situaciji, kakva je ovde, gde imas samo najobicniju listu imena i brojeva, prikaz devijacije potpuno gubi smisao.

Za ovo da sam kvaran, neka ljudi procitaju moje komentare o listi pa neka sami procene...
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod Pedja » 21.09.2012, 18:58

jel se boduje sutra?
Pedja

Pridružio se: 19.03.2011, 20:56
Reket: Stiga Clipper Wood WRB, gume- fh Rakza 7-max, Bh Dr Neubauer K.O. 2,0 mm

Postod bojan » 21.09.2012, 19:24

Da se ukine lista :shock:?! Ja sam za to da lista ostane :good: , ne vidim razlog za toliku frku i nezadovoljstvo (doduse samo nekolicine) oko iste. Mislim da je Ivan dobro i prilicno realno osmislio bodovanje i rejting ali naravno da se neke situacije tesko mogu prilagoditi da odgovaraju svakome. Logicno je da sve zavisi od nase ukupne igre na turniru ali i ucestalosti, a ne da li nekoga ko je ispred nas na listi redovno pobedjujemo ili obrnuto. Jedino mislim Ivane da bi trebao (ako imas volje za tim :hello:) da ubacujes rezultate za svaki odigran turnir pa makar bilo i malo igraca (moze da se odredi neki minimum npr. 8 ili 10 igraca), a to sto nisu dosli najbolji igraci sa liste kakve veze ima, valjda je lista za sve. Ili ako nemas vremena da ubacujes rezultate onda zaduzis nekoga za to ko ionako provodi previse vremena na forumu, npr. Vladojicu :lol: pa da barem ima neke vajde od toga. Ako ne bodujes neko vreme kada iz nekog razloga nema uslova za odrzavanje turnira mozes da stavis informaciju kod same liste da se do daljeg nece vrsiti bodovanje zbog toga i toga. Ko ne zeli da bude na listi lepo ga obrises i to je to.

Za nove i one koji se pojave jednom i nikad vise mozda bi resenje bilo da im das provisional rejting t.j. stavis njihov rejting u zagradu pa kad se pojave vise od recimo 5 puta njihov rejting postaje redovan, a kad se ne pojavaljuje neko duze vreme (npr. mesec dana) opet mu dodeljujes provisional rejting, a posle odredjenog perioda brises one koje imaju provisional rejting sa liste posto je valjda poenta da se boduju igraci koji ucestvuju na turnirima u Visnjici, a ne samo oni koji su se makar jednom pojavili na turniru (padobranci :grin:).
bojan

Pridružio se: 17.07.2011, 13:13
Reket: Andro Treiber Z
Fh - Andro Rasant Grip 1.9
Bh - Butterfly Rozena 2.1

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja