Nema frke, ukinucemo rejting listu nadalje. Sad svi mozemo da se vratimo sopstvenoj proceni svog rejtinga. Lakse je a i veci je broj bodova.
Ponudio sam vam kakvu takvu vrstu 'profesionalizacije' (u Nemackoj i Americi a mozda i jos kojegde svi imaju neke rejtinge, i sport je masovniji nego ovde, vrlo moguce da je i to jedan od razloga), pod navodnicima je jer u praksi samo malo vise motivise od neimanja bilo kakvog motiva, ali eto svi se nesto zale, de bas ovaj turnir kad sam promenio gume, pa gde bas sad kad sam stavio travu, kako je igrac X ispred mene a ja ga bijem skoro uvek (na stranu sto X pobedjuje i neke koji su ispred njega)... Pa gospodo, nemojte menjati opremu svaki cas pa necete ni gubiti toliko meceva.
Koji je bio moj kriterijum za rejtingovanje turnira? Pa najpre da to ima karakter turnira. Sto znaci da ni jedna subota u Visnjici to nije, jer nije bilo ni jedne loptice u sali mesecima, prasina u sali, skupi se uvek istih 10-tak ljudi. Shvatamo da to blage veze nema s turnirima, to je samo 10 ljudi koji prakticno plate termin i stalno igraju medjusobno. Sreda je isto odavno oslabila i svela se na igranje ko koga dohvati, ali pre toga je bila dobra, kad je bilo po 4 grupe i dolazili jaci igraci. Posle slabljenja turnira sredom, u principu nista nije bilo za rejting ali sam pokusao da izvucem neki iole kvalitetniji turnir po prosecnom rejtingu, upao je jedan, zatim onaj Masters koji to zasluzuje, i ovaj sada poslednji od subote koji sam ubacio zbog Lakija, to sam vec rekao, prosto moram da nagradim neciji napredak. Osim toga dosla su i dva nova momka, pa sto da ne ubacim i njih. Ne znam sto vas toliko opterecuje jedan turnir koji lose odigrate, pa i ja sam vise puta bio kolateralna steta, pa sta, sto je manji rejting brze se penjes nagore. Posle par turnira skoro svako zavrsi tamo gde mu je i mesto. U stvari sad mi je i drago sto sam shvatio da neki veoma brinu zbog svog rejtinga

@Reketas: Ne znam sta je to u mom tonu sto te iznerviralo, pitao si me konkretno, moj ton je bio cisto administrativni, nabrojao sam ti rezultate i razlog promene rejtinga( i to sam gore pogresio, nisi izgubio 20-30 bodova, nego samo 10, jer si imao dosta pobeda na ta tri turnira). Od prvog dana liste se zalis istim recima tipa 'ne isplati se igrati jer sto vise igras i pobedujes, sve vise padas'. Ne znam jel to onako reda radi kazes ili stvarno to mislis? Pa ako pobedujes one koje si i ranije pobedjivao, ali izgubis ponekad od nekog kog si ranije pobedjivao, jel mislis da ti je realan rejting (nevezano za one brojeve) veci ili manji? Mislim da je tvoj rejting prilicno realan(ovde nemoj da gledas nekih par ljudi koji su iznad tebe na listi a odigrali mozda jednom dvaput, recimo imas oko 100 bodova manje od Pere Hrnjaka i Drakceta Milivojevica, sto znaci da ne mozes da ih pobedis vise od jednom u 5 meceva (ovde pricamo o mecevima na turnirima), sto mislim da je prilicno tacno. U globalu, rejtinzi su prilicno tacni za ljude koji cesto igraju. Sad sto ima par izuzetaka, pa nisam ni ja savrsen, trudim se da se sto vise ljudi ukljuci u ovo, da bi i sto cesce dolazili da igraju, ne mogu da predvidim sve.
Zao mi je sto neki ljudi s kojima cesto igram najvise kritikuju sve ovo, licno sam ocekivao da podrze i da iz toga izraste neki ozbiljniji turnir, ali pogresio sam.
Lista ce ostati jos par dana da jos neki zainteresovani mogu da vide svoje mesto nakon poslednjih izmena a onda se brise.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people