Turniri u Visnjici

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Amaterski turniri u Visnjici

Postod Vladojica » 14.06.2012, 10:45

zorog je napisao:I za kraj,voleo bih da mi pokazes kako brzo i delotvorno okrenuti reket pri penhold hvatu u toku poena,bio bih ti veoma zahvalan ;)

Evo, imas i usporen snimak :D

"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod zorog » 14.06.2012, 11:09

Ma ne dolazi u obzir :)
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod LucicNS » 14.06.2012, 13:04

Ja sam probao da serviram penholdom i okrenem na klasicno, ali mi nikako nije uspevalo zadovoljavajucom brzinom.
Primetio sam da mi serve imaju bar 20-30% vecu rotaciju kada serviram penholdom, ali dzaba...

Inace, najbolji prijem servisa je kada procitas servu. Servu citas tako sto uhvatis ocima trenutak kontakta reketa i loptice.
Ne gledas u lopticu prilikom serviranja nego u reket protivnika. Lakse je ispratiti, a ako se dovoljno fokusiras, nema sanse
da ti se "proda" puno servi. Naravno, potrebna je vezba...

Za one sa brzom kombinacijom u ruci:
Kod jako rotiranih lopti koje nisu kratke je najlakse pustiti da se odvrte i uci laganim, a jako rotiranim spinom,
moze cak i nesto visim, ako je dovoljno jaka rotacija, ali u tom slucaju ne sme bit suvise kratko vraceno.
Idealno bi bilo da ima i laganu postranicnu rotaciju u kombinaciji sa gornjom i eto razigravanja na protivnikov servis.
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod djordjestanic » 14.06.2012, 23:28

Ti igraš penholden?

Miči taj Tenergy pobogu!

Taj reket mora biti lakši da bi sa njim mogao da igraš. T64 stavi na forhend ako baš želiš da imaš tenergy a na bekendu obavezno nešto lako i mekano (joola AIR).

Sve što je Vladojica napisao slobodno odmah zaboravi jer je sve pogrešno.

Inače, rezane loptice se i napadaju spinom. Ne znam kako stojiš za stolom pa ne mogu da ti kažem kako da igraš. U svakom slučaju imaćeš problema dok ti se ne stvori veza oko-glava-ruka za određene tipove servisa a posle to postane automatika....
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod Vladojica » 14.06.2012, 23:35

Ali Djordje, zar nije lakse napasti rezanu lopticu sa softom, nego sa gumom, jer sa softom iskoristis postojecu rotaciju na loptici i samo je okrenes, a sa gumom je komplikovanije i pre ce da ode loptica u mrezu. Jer penhold bekhend spin je njemu komplikovan za izvodjenje.
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod djordjestanic » 14.06.2012, 23:47

Obrnuti bekend sa penhold držanjem i soft? Pa kako da podigne lopticu ako mu je zatvoren reket? A na kratku loptu ne može se otvorenim jer ne može da proizvede rotacije pa će samo nabaciti zicer.

Soft na forhendu je odlično rešenje ali zahteva totalno drugačiju tehniku i jako dobre noge.

Soft na bekendu je totalno pogrešno jer nema nikakve energije.

Pera Hrnjak ima travu na bekendu ali je koristi totalno pasivno, samo postavlja reket. Ko hoće da ODIGRAVA bekendom onda mora da ima normalnu gumu. Da olakša reket jer je jako teško dugo igrati sa tim hvatom i prelomljenim zglobom.

Ne treba da gledaš svetske igrače jer to ti neće ništa pomoći. Moj drugar Pera Lukić igra tako. Ima njegovih snimaka na mom kanalu pa pogledajte.
https://www.youtube.com/user/joes021 - puno mečeva veterana i Restlins lige
https://cryptolandscout.com/ - Crypto trading tool for Binance (mojih ruku delo)
https://www.freewebsitestudio.com/ - program za pravljenje web stranica (mojih ruku delo)
Korisnikov avatar
djordjestanic

Pridružio se: 13.06.2011, 22:26

Postod zorog » 15.06.2012, 08:08

Ok,hvala svima na savetima,zamenicu tenergy na bekendu i to sa energy xtra jer nju imam u ormaru,ali pre svega cu to uraditi zbog tezine reketa jer stvarno osecam opterecenje u zglobu,fali mi brzina tj trzaj pri bekendu.Inace,(govorim o mom nivou igre,a ne protiv dobrih igraca iz Visnjice), taj tenergy i rpb koristim sasvim solidno u igri bar sto se tice mog shvatanja tj rezultata u igri sa igracima sa kojima sam egal.
Korisnikov avatar
zorog

Pridružio se: 09.11.2011, 15:22
Reket: DHS Hurricane Hao Pen
FH Donic Acuda S1
BH Donic Acuda S2

Postod Francuz » 15.06.2012, 09:24

Ja licno savetujem svakom igracu koji je pocetnik ili u ranoj fazi napredovanja da ne uzima gume kao tenergy ili tako nesto sa efektom brzog lepka.
Sto ?
Pa prosto zato sto pre svega ko zeli da bude dobar igrac mora osnovne stvari da shvati i unapredi a to je osecaj za rotaciju i brzina ruke kad vuce top spin ... Tenergy omogucava da loptica brze krene iz reketa kao npr. brzi lepak ali takodje navodi igrace da se olenje i ne koriste brzinu ruke tokom spina.

Ja to pricam iz licnog iskustva ! Prvo baze pa onda ostalo ! :)

A da ne pricam o ceni guma tenergy, prosto bacanje para kroz prozor ... ja vise volim efekat starog dobrog brzog lepka ;) (iako zabranjen)
Korisnikov avatar
Francuz

Pridružio se: 18.11.2011, 16:58
Reket: FH: Tenergy 05FX max
BH: Tenergy 05FX max
Blade: Inneforce ALC

Sve regularno :)

Postod zhang jike » 15.06.2012, 12:29

Francuz je napisao:
A da ne pricam o ceni guma tenergy, prosto bacanje para kroz prozor ... ja vise volim efekat starog dobrog brzog lepka ;) (iako zabranjen)

to svi pricaju pa i profesionalci, da je stari lepak keva, ali kao sto si rekao zabranjen je :D
zhang jike

Pridružio se: 28.05.2012, 15:08
Reket: Daska: Timo Boll Spirit (fl)
Fh: Stiga Calibra Lt Sound (max)
Bh: Stiga Calibra Lt Sound (max)

Postod gimi » 15.06.2012, 20:13

da da, ubise se nase sudije proveravajuci :lol:
Korisnikov avatar
gimi

Pridružio se: 13.08.2011, 19:51
Reket: maaa koga boli...