od ivan » 02.06.2012, 16:15
Ocekivano slab turnir u Visnjici, samo 7-8 ljudi od kojih je jedan novi odustao posle prve 2 partije.
Posto sam se opet naspavao i stigao da doruckujem pred turnir, po starom pravilu nesto je moralo krenuti lose. Vec neko vreme imam dve donic acuda gume, jednu s3 i jednu s2, koje mi se vrlo lako odlepljuju s drveta, pocne malo s oboda reketa pa se za par dana prosiri i po 3 cm od oboda. I vremenom(kako probam gume na drugom drvetu) tih par dana je sve krace i krace. Dal cekao pola sata ili 10 minuta da se lepak susi, potpuno je svejedno. Danas je to bilo maltene u minutima. Zalepio sam gumu 20 minuta pre turnira, dok sam stigao tamo i izvadio reket iz torbe vec je bilo odlepljeno po 1-2 cm, nakon prvog meca oko 2.5, posle 4-tog i do 4 cm. Peti mec sam bas igrao sa najjacim protivnikom Trajkovicem, i izgubio, izgubio bih i da sam igrao s neodlepljenim gumama, al bas je smetalo, svaki drugi forhend pada u moje polje. Da sam odigrao jos jedan mec guma bi spala s reketa prilikom malo jaceg zamaha. Ranije sam lepio gume Donic lepkom pa sam mislio da je lepak los, sad sa baterflaj, isto sra..e. Meni oba ta lepka deluju previse tecno, da budem iskren, ko voda. Ali ocigledno je do guma, i s2 se zakovrnula na pogresnu stranu ko i s3 (sa one slike sto sam jednom kacio negde), sama ta negativna tenzija u gumi koja tera gumu da ide od sundjera, je jaca od lepka i utice da guma pocne da se odlepljuje i isklobuci.
Inace plasman na turniru je bio bas onakav kakav je Misirac predvideo, prvi Trajkovic, ja drugi, treci Nesa Aksentijevic, cetvrti Lajos Nadj, peti Begenisic, sesti Vita, sedmi Toma, osmi jedan novi momak koji je napustio turnir na pocetku. Lajos je u velikoj formi inace, posle turnira sam odigrao par meceva s njim (zalepio neki stari sriver umesto acude) , svi su bili vrlo ostri i tesni.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people