Novogodišnji turnir STK Palilula

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Novogodišnji turnir STK Palilula

Postod misirac » 09.01.2013, 14:42

Da,ali ko ce da proziva parove.Plus, zbog optuzbi da je bilo namestanja,izvlaci se ko je koja grupa A,B,C,D.....tako da to nije tako ne zahtevno.Mogao bi mozda da angazuje nekog za vodjenje ali,verovatno,ne zeli da nekog opterecuje za to,a u finansiskoj situaciji nije bas ruzicastoj da bi mogao da placa.Ako neko zeli da mu pomogne bilo bi u redu da se preporuci.
misirac

Pridružio se: 07.07.2011, 17:28

Postod misirac » 09.01.2013, 14:43

Neko ko stalno dolazi na iste i ima vremena i normalno nece da igra.
misirac

Pridružio se: 07.07.2011, 17:28

Postod ZoranV » 09.01.2013, 15:46

pa naso bi se uvek neko dovoljno pismen i da nije trenutno u igri...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod ivan » 09.01.2013, 17:55

Veliki respect za Velikog Duleta jer za razliku od vecine sme da kaze ono sto i misli.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod phrnjak » 09.01.2013, 21:51

Veliki Dule, hvala ti za ukazano poštovanje i to 2 puta. Svoje mišljenje o ovoj temi rekao sam Davoru lično isto veče, kao i sutradan kada nisam bio u afektu. Inače, sala u Višnjici je moja druga kuća i zato mi je stalo da svaka akcija unutar nje uspe, kao i da svi učesnici budu zadovoljni, iako nemam nikakav interes sem dobre zabave. Da li organizscija može biti bolja? Može. Da li i mi moramo da se ponašamo sportski? Moramo. Da li Davor treba da izbaci prekobrojne? Ne, ali da ima spreman sistem i za 30 igrača. Da li svi podjednako treba da igramo na svim stolovima? Da, i to po Vignjinom sistemu koji nije baš najbolje objasnio ali smo razumeli suštinu. Inače, Davorova deviza je da i najslabiji treba da odigra oko 6 mečeva da bi otišao zadovoljan, sto po meni stvara veliku konfuziju u organizaciji. E sad samo je pitanje kako pomiriti sve naše dobronamerne sugestije, jer smo svi različiti.
Najbolji način da povratite vaš novac je da ga potopite u flašu viskija.
Korisnikov avatar
phrnjak

Pridružio se: 17.04.2011, 22:21
Reket: penhold KongLiHui, tenergy 05 max, palio.

Postod bprokic » 09.01.2013, 23:30

Pero, kao i uvek dobro zboris. Svako normalan se mora sloziti s ovim napomenama koje si napisao. Ja jedino mogu dodati da uprkos svim nasim kritikama i sugestijama na kraju ipak moramo igrati po necijem sistemu. Obzirom da ta sala predstavlja Davorov biznis i da je on taj koji vodi show, mislim da je jasno da moramo igrati po njegovim pravilima. Uf, al ovo zvuci ozbiljno :). Da pojednostavim, nemoguce je udovoljiti svima, to je prirodno, tako da svi koji dolaze na turnire treba da svoje frustracije i negativnosti ostave van sale, a u sali kako bude, bude. Sigurno da Davor zeli najbolje, pa njemu je to imperativ. Mislim da se previse detaljise oko svega.......To je samo igra izmedju dva coveka, jedan se smeje, drugi ne, jedan vice drugi ne!! Razlicitost je nemoguce konrolisati. Aj pozz
bprokic

Pridružio se: 03.06.2012, 21:45

Postod ZoranV » 10.01.2013, 07:34

Ja volim samo da Davor igra turnire, a da nije pod stresom organizacije u svakom trenutku, vec da se ona sto vise automatizuje...a sto se tice igranja, Davor na dan turnira uvek nudi igru i posle turnira, za iste pare :)
boljoj organizaciji bi pomoglo i prijavljivanje kosturasa unapred, pa bi se grupisalo pre a ne na pocetku turnira , vecina u grupama...a oni koji se ne najave nemaju prava gundzanja u kojoj su grupi...

a sve subotnje turnire bi smo mogli da tretiramo kao kvalifikacione za 4 mesta u mesecnom Mastersu!
ZoranV

Postod ZoranV » 10.01.2013, 08:04

phrnjak je napisao:... Da, i to po Vignjinom sistemu koji nije baš najbolje objasnio ali smo razumeli suštinu...

Pa zato nikad nisam drzao privatne casove...Ali ako me je profesor Pera razumeo, moze da napravi tri obrasca,
od kojih jedan vec postoji (tabele za 6 grupa, sa rednim brojem i imenom i sahovnicom),
drugi bi bio ukupni redosled meceva (niz: G(x)igrac(y) vs G(x)igrac(z) ; G(x+1)igrac(y) vs G(x+1)igrac(z); .......za y i z odabrane po sahovskom sistemu za grupu od 6..., ali proveriti kolizije ako je broj igraca i/ili grupa manji od 6),
i treci ukupni redosled meceva za kostur, mozda imati vise opcija za razne brojeve grupa.

ova dva ukupna redosleda bi ciklicno koristila slobodne stolove...
sve sto bi igrac trebalo da pamti je pripadnost grupi i redni broj u grupi, mada se to uvek moze pogledati iz prve tabele sa upisanim imenima...

a mogao bih i ja da pocnem to da pravim a Pera da ga ucini razumljivim... :blink:
ZoranV

Postod Veliki Dule » 10.01.2013, 11:42

Navućete me na ovo piskaranje ali moram da uprostim ovu priču i da iznesem konačno sud.Davor odlično pravi grupe i to netreba menjati.Uvek praviti 4 grupe(jer smo tako igrali i kad je bilo 28 igrača i više a tako svi igraju dosta mečeva). Nakon pravljenja grupa žrebati stolove koja grupa gde igra pa kako se kome zalomi bez ljutnje.Odrediti tačno vreme početka turnira(a ne da neki igrači dolaze po dva sata posle svih i onda igraju sve mečeve odjednom). Žrebati razigravanje kao i do sad.Nedopustiti pojedincima da svojim divljanjem ometaju druge igrače.Davor obavezno da igra kad moze a mi ćemo mu pomagati u vodjenju kad je za stolom.Parove u razigravanju koji su jaki obavezno gurati na srednje stolove da svi uživamo u dobrim partijama.To je poenta svega i da svi zajedno ponovo oživimo jedno lepo druženje. U sredu 16.01.2012 borčansko-ovčanski klan pojačan klanom Ace spiner dolazi sigurno kod Davora(obećavam u njihovo ime a znam da me neće izneveriti) a vi ostali se pridružite. Na Davoru je da odredi vreme početka turnira i objavi ga. Hvala i sportski pozdrav.
Veliki Dule

Pridružio se: 31.12.2012, 11:15

Prethodni

Povratak na Takmičenja