Japan Open 2012

Turniri, lige, domaći i međunarodni.

Re: Japan Open 2012

Postod zhang jike » 07.06.2012, 23:31

Pa Zhang Jikea i Ma Longa mislim da niko i ne moze da dobije ! A ta neprikosnovenost Bolla u evropi stoji s tim sto samo to stoji. Werner Schlager nije neprikosnoven,ž u evropi, ali je baja WORLD CHAMPION, sto znaci da je pobedjivao kineze (wang liquina, kong linghuia) i u finalu yoo se hyuka. Isto tako Samsonov je pre par godina savladao Chen qia i Ma longa i osvojio svetski kup, a Boll takvih trijumfa nema. Waldnera necu ni spominjati, covek je najbolji svih vremena, pingic mu nije dosadio i igra ga na vrhunskom nivou. Tako da stvarno mislim da je to rezultat slabijeg ucestvovanja na turnirima i konacno i verovatno poslednji pokusaj da nesto uradi na OI.

p.s. bez obzira sto mi je Maze miljenik, nisam siguran da bi bio tako dominantan da se taj decko nije povredio
zhang jike

Pridružio se: 28.05.2012, 15:08
Reket: Daska: Timo Boll Spirit (fl)
Fh: Stiga Calibra Lt Sound (max)
Bh: Stiga Calibra Lt Sound (max)

Postod bindra » 08.06.2012, 08:46

Koliko znam Boll je sve ove kineze pobedjivao i to u poslednjih par godina(samo za Ma longa nisam sto posto siguran a za ostale hiljadu posto)...
bindra

Pridružio se: 22.03.2011, 23:45
Reket: Nittaku Barwell fleet
Fh Tibhar 1Q 1.9 mm
Bh Tibhar mxp 1.7 mm

Postod LucicNS » 08.06.2012, 10:52

Nema koga nije dobio, pa i Ma Longa
i to u poslednjeg mecu koji su igrali,
a bio je bodovan za rang listu ITTF-a:

Mens World Cup
Semi Final
Men's Singles
11:45 28/9/2008 BOLL Timo GER
vs
MA Long CHN
11-7, 8-11, 9-11, 3-11,11-8,11-8, 11-6
LucicNS

Pridružio se: 01.08.2011, 21:08
Reket: Drvo: TTS Tesla OFF++
FH: Butterfly Tenergy 05 max
BH: Donic Pirahna 0X

Postod ZoranV » 08.06.2012, 12:05

a sada timo ode odma pod led u drugom kolu...valjda od onog sto je razbio ma longa skoro...ne ne onaj je bio lee sang su a tima je odro JUNG Young Sik ali oba iz Koreje i to ne prva tri...bice gusto za nemce na olimpijadi u ekipnom...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod Vladojica » 08.06.2012, 12:16

Puce Timo, ubi ga Korejanac ko grad papriku :D
"The dark side of the Force is a pathway to many abilities, some considered to be.. unnatural."
Korisnikov avatar
Vladojica

Pridružio se: 16.02.2011, 13:28
Reket: Tibhar Defense Plus
FH: Joola Phenix
BH: Dr Neubauer Super Block OX

Postod ZoranV » 08.06.2012, 12:19

a pucce i lee sang su od mizutania... a oh sung eun razbija...
ZoranV

Pridružio se: 07.05.2011, 17:35
Reket: 120+ gume 230+

What is the point of playing safe shots when you can miss with style

Postod zhang jike » 08.06.2012, 15:13

Lucicu nisi napisao da je boll na tom svetskom kupu izgubio u finalu od wang haoa sa 4:1. To i jeste problem kod Bolla, na bilo kom turniru, kad igra za reprenzetaciju, world vs china, penholder vs. shackhand, Boll ako dobije jednog kineza, sledeceg jako tesko (cak se desavalo da prvo dobije boljeg kineza, a zatim ispadne od da tako kazemo slabijeg). Mozda je uspeo neki turnir da osvoji pobedivski dva ili vise kineza (qatar open), ali takmicenja poput svetskog kupa, wttc, olimpijada mu nisu isla.

p.s. zaigrao je nedavno u kineskoj ligi (cak mislim da je u tom trenutku bio No. 1) ali nije briljirao.
zhang jike

Postod ivan » 08.06.2012, 16:47

pa i jednog kineza je tesko dobiti, a tri neuporedivo teze. Samo su Waldner i Persson negde u periodu kad su bili svetski prvaci vezivali po 4-5 kineza, ali objektivno ti su bili malo slabiji nego ove zveri danas. Boll je dobio dva kineza na proslogodisnjem German openu, ali je onda pao psiholoski protiv Jike-a u finalu pa nije uspeo da pruzi ni 60% svojih mogucnosti. Iako je par meseci pre toga uspeo da dobije Jike-ta na jednom od protourova, to ce se tesko ponoviti. Imao je sansu nedavno mislim na onom timskom svetskom, ali veliki psiholoski pad u odlucujucem setu. A u kineskoj ligi je pobedjivao realno onu drugu ligu kineza, i dobio je jiketa jednom, ali je ovaj izasao na mec povredjen i mislim da je cak predao pre kraja.
Samo su dva nacina da se pobedi kinez, jedan je da budes veci kinez od kineza, znaci treniras vise jace, sa jos ispruzenijom rukom kod forhenda, a drugi je da si visok i jak fizicki i da ih probijas bekhend zujkama i flipovima, nesto ko Ovtcharov.
Great minds discuss ideas, average minds discuss events and small minds discuss other people
ivan

Pridružio se: 13.02.2011, 14:53
Reket: Korbel

Postod zhang jike » 09.06.2012, 01:33

Upravo tako Ivane, Boll je taj mec dobio uz predaju Zhang jikea, i znas sta je tu tuzno sto je to jedini mec koji je Boll dobio u tom dvomecu (polufinale kineske lige, gde je boll u prvom mecu izgubio od jikea i yoo se hyuka, a u drugom od fang boa i dobio jikea predajom). Inace njegova ekipa je bila prvak lige, ali je ma lin odradio posao koji je bio drugi igrac i tukao sve igrace No.1 protivnickih ekipa (ma long, zhang jike, xu xin, wang liquin itd)

Nemam nista protiv Bolla, ali hocu da kazem da je i on svestan da je neprikosnoven u evropi, ali samo tamo, i da bi sigurno vise nego bilo sta na svetu zeleo da se istakne jos negde (pogotovo sto je do skora bio No. 1). I mislim da ce sve od sebe dati da osvoji olimpijadu (u sta iskreno sumnjam, moj tip finala je zhang jike vs ma long uz trijum jikea) i tako se pridruzi grupi igraca koja je u jednom trenutku ipak stala na put kineskoj dominaciji (waldner, person, schlager, samsonov)
zhang jike

Postod zhang jike » 09.06.2012, 01:40

[quote="ivan"]pa i jednog kineza je tesko dobiti, a tri neuporedivo teze.[quote]

Boll je bio prvi reket sveta tako da on u stvari treba biti problem svima pa i cak i kinezima :)
[quote="ivan"] Samo su Waldner i Persson negde u periodu kad su bili svetski prvaci vezivali po 4-5 kineza, ali objektivno ti su bili malo slabiji nego ove zveri danas.[quote]

Moje misljenje je da su Persson i Waldner bili malo vece zvarke nego ovi evropljani danas (u odnosu na kineze)
zhang jike

PrethodniSledeća

Povratak na Takmičenja